Tjingeling. Ny vecka, nya utsikter (30/11)

Förhoppningsvis kommer det ju att bli så, i alla fall. Hehe.

Det går i alla fall bra med mig. Eller jag tänker såhär:
Ja det är slut…
Ja det suger…
Jo, jag mår ju bra…

Trodde att jag skulle må ASDÅLIGT, men jag klarar mig. Har ju varit lite förberedd om man säger så (haha), visste ju att det skulle bli så här även om hjärtat vill något annat. Men jag får ta det för vad det är. Hej, jag heter Silje och jag är kär i min bästa kompis. Typ. Och den andra versionen; Hej, jag heter Silje och jag är nybliven singel. Gott man kan skratta lite av sig själv i alla fall. Livet är ju som en jävla bergochdalbana för tiden, men man får bara lära sig att hänga med i svängarna.

 

Över till något annat. Undrar om jag skall utvidga min blogg lite.. Hade tänkt att döpa om den, men det är ju så korkat att ha ett namn på webadressen och ett annat namn på ”sidan”. Vill inte lämna denna bloggen, vill ha kvar den. Och den skall fortfarande handla om Clifford och mig, men bara lite mer allmän också. Om funderingar, om livet generellt osv. Tänkte att i och med att jag pluggar etnologi (och kultur) så hade det varit roligt med en sådan vinkling. Hur jag uppfattar min värld (och våran värld). Vad tycker ni? Skulle ni vilja fortsätta läsa då? Skall göra mitt bästa för att ta mera kort (kommer bli mera kort när jag köper ny mobil i alla fall). Bara lite funderingar på morgonen här.

 

Jag är jättetrött efter helgen. Har varit fullt ös, Clifford har varit extra mammig och gosig och bara sovit med huvudet på min mage varje tillfälle han fick. Har sovit för lite, ätit dåligt (förutom igår, lax med medelhafs potatis-grejs) och varit högt och lågt. Blir en liten bildbomb sen, det var länge sen nu :P

 

Puss på er, livet går framöver även om jag tar två steg tillbaka några gånger ;)


♥TACK

♥ Tack för att ni är så underbara och skriver till mig. Ord värmer vet ni!! ♥

Pratat en del med Elisabeth, mamma, pappa, Jenny och Mari. Jag vill inte vara en sån person som dycker ned i ensamheten och blir jätte ledsen och deperimerad.. Jag vill inte gråta och ha ont, så jag försöker att inte göra/ha det. Tänker på detta som en vacker dröm. Trist att det är över, skulle gärna drömt vidare (i all evighet), men dags att vakna nu kanske...
Kanske drömmen blir verklig igen, kanske inte. Ingen poäng att gå och tänka på det i alla fall.
Nu är det jobba, Clifford och hålla rutiner som gäller! Spara pengar så jag kan göra det jag har lust till, tatuera mig, köpa ny mobil, köpa ny dator och ett Diana kamera (maybe). Börja tänka på plugget och framtidiga jobbmöjligheter, tänka på nuet och att Jenny snart flytter till Sverige hon också (yay). Tänke på allt som gör mig glad, även om det kanske gör lite ont i hjärtat.

Här regnar det som satan. Clifford är inte glad för det, jag bryr mig inte så mycket. Gillar all slags väder. Blir många myskvällar i alla fall, det kan vi ♥
Sen följer Clifford med på jobbet på lördag, skall jobba övertid (sex timmar) då. Extra pengar. Ännu en vecka som går snabbt, 1 advent på söndag. Längtar till jul och att åka till Oslo til min underbara biologiska familj och Mari.

Nä, nog med skit nu kanske. Jobba på lite till, vill bara hem och ligga i soffan ;)

Måndag 23/11

Detta kommer bli kort. Har ingen lust att skriva något långt eller förklarande. Helgen var jätte fin men slutade inte som jag hade önskat.. Det är väl dags att "gå vidare" för mig också, även om jag inte har lust. Dags att försöka visa att jag inte kommer vänta för alltid och att jag faktisk är värt mer än detta. Varje gång jag är ensam vänjer jag mig vid tanken på att det inte är "vi" och varje gång jag ser eller pratar med honom får jag känslan av att det fortfarande är massor där. Jag krossar mitt eget hjärta flera gånger om.. Så jag får tänka annorlunda.

Om jag skulle skrivit något så hade det bara blivit långt och jag hade säkert ångrat en hel del sen... Nu är jag bara ledsen, har kärlekssorg och är lite bitter... Att något så vackert kan göra så ont!

Clifford mår i alla fall bra (allt är inte skit ;)). Skriver om det händer något spennande, och fortsätter att läsa era bloggar och kommentera. Orkar bara inte skriva själv.

Puss på er!

Fredag 19/11

Gud i London! Det är fredag, redan! Vilken underbar helg det skall bli! Kan nästan inte vänta på att jag skall bli klar på jobbet i dag! Elisabeth kommer och hämtar mig, sen skall vi åke till Peters Lägenhet och hämta lite grejer inför imorgon. Hoppas hon har tid till fika också, vill ju höra allt om Egypten!
Sen kommer lillasyster Jenny og hennes Sebastian ikväll. Då blir det pizza och Napoleon Dynamite för vi tar kvällen. Skall tidigt upp imorgon med, åker till Malmö vis 6:30 tiden och blir borta hela dagen :D Clifford stannar hemma hos Elisabeth, om hon inte kan så blir han med han också.

Vad skall ni i helgen då? Mysa med vovsingarna? Hade tänkt att lägga ett spår åt Clifford, men det skall bli så dåligt väder på söndag så vi får hitta på något annat. Leka massor skall vi!


HAHA! Marcus på jobbet gav mig en "high five" på väg in i morse. Tror det har hjälpt som fan på mitt humör, har inte jobbat så här bra på länge! Så be era jobb-kompisar om en high five om morgonen så blir ni peppa och glada :P


Where the light is (19/11)

Oh vad tiden går snabbt! Har liksom inte hunnit med något i dag, fast jag har gjort allt jag hade planerat.. Köpte busskort idag, så jag gick tidigare från jobbet. Gott med månadskort, i alla fall nu som det regnar så mycket och det är tråkigt att gå till jobbet varje dag. Plus att jag kommer till jobbet 10 min tidigare! Nice ;)

Fick min nya John Mayer skiva idag! Och t-skirt! Så fina båda två!! Mycket annorlunda än vad jag trodde, men oerhört vacker musik!

Fatta att sångarna är skriva med hjärtat och själen! Träffer bra det där ;) Älsker sådan musik!

Pratade med Peter idag igen (yay!). Gott att höra att han längtar lite efter att se mig, och sin lilla bulle :D Kommer att bli så fint att se honom på lördag, tror jag kommer gråta lite ;) Gott att få en hel dag tillsammans innan han åker.

Vanlig timmes runda med bullen. Lekte lite ute, men det blåser som fan här så vi körde lite klicker hemma. Gå fram till glasslocket och tillbaka och få godis. Sen fram till locket och tillbaka till mig. Tog ett tag. Bara för skoj, för att han skall få bruka hjärnan lite ;) Nu sussar han sött i soffan, och jag ser på min John Mayer live DVD. FIIIN! Skall lägga mig nu, dock. Måste hinna läsa några sidor i boken ;)



Maja, jag håller helt med dig. Det borde varit så att man inte KUNDE köpe oreggade valpar eller valpar från oseriösa uppfödare. Och att ALLA uppfödare skulle ha uppföljning av sina valpar. Men det blir jo för mycket jobb.. Tönt lag! Hitta på något som funkar istället!

Torsdag 19/11

Läser runt lite på DKKs (www.dansk-kennel-klubb.dk) sida om hundlagen i Danmark för "farliga hundar". Några platser blir jag chockerad, kan inte fatta att någon vettig person har skrivit detta… Andra platser tycker jag att de skriver saker som ALLA borde veta om ”farliga hundar”… Skall citera lite ;)

F.eks. kan ”Forsikring og Pension” oplyse, at kamphunde i 2008 var ansvarlige for over 30% af alle sager i puljen for uforsikrede hunde, til trods for, at de udgør 3-4% af den dansk hundebestand. Og den ansvarlige for hunde-området i en af landets 12 politikredse kunne på et møde med ca. 60 hundefolk i begyndelsen af september oplyse, at gerningshunden i 9 ud af 10 sager om hundebid/-overfald var kamphunde.http://www.dansk-kennel-klub.dk/337/1/1/3182

Då undrar ju jag, blir alla ”attacker” anmälda? Om grannens golden, pincher, älghund biter en i handen, anmäldas den då? Men jag blev lite chockerad av att läsa detta, trodde inte att det var så många blandraser inom pitbull/amstaff som attackerade…

”Der er også variation inden for den enkelte hundetype eller –race og vi kender alle sammen eksempler på, at en gravhund eller en golden retriever har bidt. Men man er nødt til at forstå, at der er ”indbyggede” race-/typeforskelle i hunde og man skal respektere, at det er nødvendigt at tage hensyn til disse forskelle. Hvis man har sin gravhund, sin terrier eller sin dansk/svenske gårdhund med på besøg, skal den ikke på ind på værelset, hvor børnenes marsvin løber rundt på gulvet. Hvis man går tur med sin mynde, skal den i snor, hvis der er harer i området. Hvis man har en af de vagthundetyper eller terriertyper, som har ”kort lunte” i forhold til andre hunde, så skal den holdes i snor og det er naturligvis ikke smart at gå et sted, hvor andre hunde går løs.http://www.dansk-kennel-klub.dk/337/1/1/3182

Nej, man skall inte tro att bara för att man har en ras så är den så här och så har, lyssna till din hund. Är den hundaggressiv borde du inte ha den lös, iaf inte där andra hundar/barn är. MEN man släpper inte sin hund lös överallt där man inte har koll (tycker jag).

”Ejerne
Pitbulls og hunde, som ligner pitbulls, er desværre blevet mode hos grupper, der henter inspiration i den såkaldte ”bling”kultur (unge med gangster- og rapper-attituder, der hylder mottoet ”Get rich or die trying.”).
[…]Endelig er der den lille, seriøse ejergruppe, som er klar over, hvad de har med at gøre, som ikke fornægter deres hundes særlige karakteristika og som forvalter hundenes færden i det offentlige rum under hensynta-gen hertil. Sidstnævnte gruppe har som regel valgt at købe en DKK-stambogsført hund, så de ved mest mu-ligt om hundens baggrund og egenskaber. De ønsker ikke at bruge deres hund til at skabe frygt eller til hun-dekampe, men er fascineret af hundens udseende eller øvrige egenskaber. Fordi opdrætterne er ansvarsbevidste i deres valg af hvalpekøbere og ejerne er ansvarsbevidste, forvolder disse hunde ikke generelt flere skader end hunde af andre racer.” http://www.dansk-kennel-klub.dk/337/1/1/3182

Fan vad bra! Äntligen visar de båda sidor av samma mynt! Allt är inte svart/vitt, det finns de som tycker om denna ras för egenskaper som INTE har NÅGOT med hundkamp att göra! Kan inte bara ”Svensson” fatta det också?! De pratar om ”oansvarligt hundhåll”, men det kan de inte säga om de inte menar alla raser väl?! Jaja.

"Kamphundene er sjældent racrene
Realiteten i dag er, at stort set ingen af gerningshundene er racrene". http://www.dansk-kennel-klub.dk/337/1/1/3182

Då får de ju förbjuda blandraser då! De skrev ju nyss att DKK-stambokförda hundar inte är av de som syns i attackerna… Konstigt att de då skall förbjuda renrasiga hundar om det ”endast” är blandraserna. Ingen hundar som inte är från DKK är ju mer rimligt, men svårare att hålla kontroll på kanske?

Äsch, sorgligt att läsa såna här grejer. Bra att läsa, för man blir medveten om vad för ägare man är, på riktigt! Och vilka jävla svin som finns därute som skall förstöra för raserna som vi älskar och som älskar oss. Är ju som vi har diskuterat på olika forum, är blandraserna och de som absolut skall ha ”kamphund” som förstör! De som brukar hund som statussymbol, de som inte har koll, de som skiter i alla andra. Avliva inte hundarna, avliva ”ägarna” (kan inte kalla de för ägare när de faktisk INTE uppträder som det!!!). Blir så arg!!

 


 

Blir nog ett trevligare inlägg sen, Elisabeth kom hem från Egypten igår och kommer på fika ikväll. Skall bli gott att se henne :D Imorgon kommer lillasyster och svärbror hit och lördag ser jag Peter igen!! Yay!!


Nu ble det kväller 18/11

Haha, ser på So you think you can dance, en tockis som dansar jävligt coolt! Anyway...

Clifford var min lilla protector i natt. Hade precis somnat och sen hör vi något som knackar i lägenheten. Clifford började morra och tittade ut dörren och morrade mer. Jag är jätte husrädd och kissade nästan ned mig när jag trodde att någon var här inne! Clifford morrade mer och jag blev skiträdd och sa "Gå och se vad det är då?!" och sagt og gjort! Blev helt förvånad, han hoppade ut ur sängen och gennomsökte hela lägenheten och kom tillbaka! Jätte duktig!

När jag vaknade låg Clifford på min arm med nosen mot mitt kind och snarkade och jag ville inte upp. Sen tänkte jag "hmm, vad ljust det var.." Jag brukar gå upp 6.00 och då var klockan 8:45!!! Obs! Rastade Clifford snabbt och åkte till jobbet. Stress stress stress som fan! Men dagen gick snabbt och det är ju bra. Clifford har varit jätte duktig i dag (som vanligt).

Gick 4.5 kms rundan på rekordtid! Vilken kondision vi har fått! Det har ju regnat hela dagen och mycket! Var tvungen att gå omväger inn i skogen för att det var vatten upp till mitten av mina vader på några platser!!! Men vi kom hem, och nu bakar jag bröd. Måste baka klart nu så jag kan lägga mig ;) God natt och puss på er :P

lite tisdag och onsdag 18/11

Fan, jag försov mig igen! Vaknade och tyckte att det var lite ljust.. Klockan visade... 08:45! HELVETE! Så här är lite bilder jag tog måndag/tisdag. Sen skall jag berätta om hur duktig Clifford var som vaktade mig i går ;)


Aj, säger jag bara!


Lilla bullen i nybäddad säng :D


Myskväll som alltid!


Här låg vi i typ 2 timmar i går. Sen låg han med huvudet på mitt bröst när jag kollade på Ugly Betty och House. Vad har hänt?! Han har aldrig varit så gosig förut!

Jädrar... 16/11

Vad det tog på att ha fullt upp igår! Har inte varit så trött och sliten på länge. Jag brukar alltid vara så pigg och glad ;) Eller jag ger uttryck för det i alla fall. I går kände jag bara att nej, jag orkar inte alls i dag! Sorterade tvätt (3 veckor med tvätt!) och gick ned med det i tvättstugan. Gjorde käk och satte mig i soffan. Ned igen och fixa tvätt efter jag ätit. Hade fått avi från Ginza så jag gick bort till kiosken och hämtade mina skivor (hurraaaa). Träffade damen med pitbullen på vägen hem. Clifford var en ängel och stod brevid mig när vi pratade. Vilken fin vovve det var! Vackert huvud, smal och tigrerad. 11 år gammal var han och heter Diablo ;) Hon hade räddat honom från hundkamp när han var drygt ett år. Jätte bra! Vi pratade om hård uppfostran och hur viktig det är (även om andra tycker att man kanske är lite för hård, och att det var synd om Diablo osv). Trevlig dam, hoppas vi träffas flera gånger. Tror det hade varit jätte bra för Clifford att vara i närheten av en hund som är liknande som honom i psyket, även om de inte lekar ihop så kan vi ju promenera tillsammans eller nåt.

I alla fall. Jag skulle lägga in musik på min mp3 och då ville inte min dator läsa två av skivorna. Varför?! Har inte blivit så irriterad på LÄNGE! Var tvungen att lägga ned hela skiten och inse att det inte kom till att funka om jag blev sur i alla fall. Skall ta med skivan på jobbet sen och se om det funkar. Vis inte får jag bryta lagen lite (hysj hysj ;)). Har ju fan betalat för en live skiva som är skit bra och så skall jag inte få lyssna på den i min mp3?! Vad fan är det liksom ;)

Blev klar med tvätten vid 21, gick ut med Clifford då. God promenad i mörkret, går mycket bättre på hundmöten nu! Fortfarande stirrig några gånger men han drar inte lika mycket och glor inte lika länge som förut. Oh jeah! Gick även förbi en hare som "gömde" sig på gräsmattan. Clifford såg den inte, men jag glodde på den länge. Så gullig! Hämtade tvätten på vägen hem. Tungt och jobbigt att bo på 3 våningen måste jag säga. Gott man har fottbollsben ;) Lade på nytvättade sängkläder och tog en dusch. Så gott att lägga sig nytvättat i nybäddad säng! Tog lite kort på bullen i sängen, de kommer sen ;) Och på mitt blåmärke. Usch vad det gör ont nu, men det blir väl bättre i löp av veckan ;)

Undrar en liten sak, skall försöka att fatta mig i korthet. Tycker ni att det är viktig att säga precis vad för ras man har? Jag har ju en hund som har mamma: amstaff och pappa: amstaff/rotweiler. För mig är Clifford en amstaff med lite rottweiler i då han inte alls har tydiga rotweilerdrag (eligt mig, ni andra kan ju tycka annorlunda). Jag ser flera likheter med amstaff än vid rotweiler. Om någon frågar mig ute vad för ras det är brukar jag snabbt säga amstaff för att det är lättare. Börjar vi prata mer förklarar jag mamma:amstaff/pappa:blandis grejen och så där. Säger ju till vet. att det är blandras och vad för blandras osv. Jag tycker det är lättare att bara säga "amstaff" till folk för da behöver jag inte stå och förklara mig (jag hatar att prata med folk som jag inte känner alls!).
Klart att man säger precis vad det är om det skulle vara något viktigt, låtsas ju inte vara cool och ha "kamphund" eller något, ni fattar kanske hur jag menar. Hade han sett mer rotweiler/blandis ut hade jag ju sagt att han var rottis (eller vilken ras det nu var blanding av).
vad tycker ni som har renrasig amstaff om detta? Tycker ni att jag ljuger/talar trams? Vad med ni som har blandraser, vad brukar ni säga?

lite senil är man kanske också.. Glömmer så lätt ;)

Glömmer ju att berätta saker när jag skriver. Så en liten uppdatering kommer här.

Hade tänkt att filma Clifford när han gör olika "trix". Övade lite först och satte kaeran på bordet för att få en bra vinkel i filmen. Klickade på knappen och gav kommando. Då vill inte Clifford göra som jag säger och börjar göra helt andra grejer. Sa "Sitt pent" så lägger han sig ned osv. VARJE GÅNG jag satte igång kameran så gjorde han "fel". När jag stängde av och provade utan att filma gick det as bra :P Kamera skygg hund eller? Har börjat få honom att krypa iaf, inte lagt in kommando än, men det kommer i löp av veckan ;)

När jag kom hem på lunchen nu har han tagit dörrmattan och ristat den ut över hela lägenheten (eller, köket och hallen). Jag som städade så fint, kanske Clifford är missnöjd med min städning och vill att jag skall göra om? Dåligt tycker jag i alla fall :P Gott att komma hem och bara ignorera honom lite, dock. Inte säga nåt, inte se på honom, bara städa upp och sen gå ut en kortis så han fick kissat lite och så där. Han är lite lös i magen i dag, vet inte varför... Konstigt! Men han har inte hatt ett anfall på en hel vacka nu (ta i träd). Det är ju glada nyheter :D

Nej, tillbaka till jobbet nu. Har så jävligt mycket att göra. Usch!

Söndag 15/11

Phiew, vilken helg! Känns som att jag har varit högt och lågt hela helgen, men har egentligen inte gjort så mycket!? Hade en lugn söndagmorgon, hade tänkt att göra kaffe och dra mig i soffan ett tag, men hade ingen mjölk och tänkte att om jag skulle ut så kunde jag lika gärna gå en långpromenad och köpa mjölk sen. Sagt och gjort, kastade i mig frukost och klädde på mig och vovven. Med en gång vi kom ut började det regna, inte spöregn utan lagom mycket hela tiden. Kallt som fan och jag hade ingen regnbyxa på mig :S Tänkte att jag skulle ta på min keps för jag gick ut, men då såg det ut till att vara helt ok väder så jag sket i mössa och keps. Dumt. Fan vad kall jag var i ansiktet efter endast fem minuter! Labbade på, Clifford har börjat vänja sig till skitvädret, regnar ju hela tiden här!

Under promenaden kände jag verkligen av att vi hade gått mycket dagen före, var helt slut efter en timme. Gick nya stigar i skogen, såg ut som off-road cykelstigar! Kul, har alltid haft lust till att prova det! Tänkte att jag skulle gå til den fina platsen ved dammen i dag med så jag gick en längre väg än vad jag hade planerat. Var redan dyngsur så 30 minuter extra ville inte göra någon skillnad ;) Var många ute och grillade på alla grillplatser runt Kransmossen! Kom en liten grabb emot oss med ett spett med Marsmellows. Han tjötade och småsprang så jag var ju lite rädd för att han skulle springa bort till Clifford och falla med spettet i hans ansikte. Hans pappa kom efter ett tag och de gick och såg efter "Tim" (låtsaskompis?) och stannade brevid Clifford (som hade flexikoppel på sig och var typ två meter ifrån mig). Jag tänkte inte på att de var så nära eller att Clifford lätt kunde gått bort till den lille grabben. Till min stora glädje tittade han bara på grabben och hans pappa som stor 50 cm ifrån honom, och Clifford tassade bort til mig och vi gick vidare. STOLT!! När vi kom till den fina platsen satt det en familj där och fikade. Typiskt! Började gå hem, då var jag helt slut efter över två timmar i skogen. Började känna det som satan i benen och i ryggen så jag tappade i ett bad när jag kom hem. Såg ned på min vänstre vad, jag har fått världens blåmärke där och har ingen aning om varför! Så jävla ont, precis i väcket där! uuh!

Har blivit en del soffliggande/läsande i helgen. Var på sidan 60 när helgen började, nu är jag på 230 (om jag minns rätt). Går snabbt, det är ju så spännande! Lisbeth Salander är min nya hjälte på ett sätt. Konstig tjej, men så cool :P Handlade mat och mjölk och bryggade kaffe när jag kom hem. Så himla gott att ligga i soffan med Clifford, en god bok och en kopp kaffe! Och i en fin lägenhet :P Så gott när det är städat. Försöka hålla det städat också då ;)
Hade dock svårt för att somna på kvällen. Jag var jätte trött, men somnade inte direkt. Låg och tänkte en massa, gillar inte det. Klarade inte hålla ögonen öppna men hjärnan var liksom inte trött. Lyssnade till Cliffords snarkning och somande efter ett tag. Gott att man har en som snarkar hemma, klarar inte sova om det inte är någon som snarkar ;)

Så nu har jag skrivit av mig :D Hoppas denna veckan går snabbt! Elisabeth kommer hem på onsdag tror jag, skall bli kul att se hur brun hon har blivit efter sin semester och att få höra hur kul de har haft i Egypten! Måste till Peters lägenhet och hämta en låda som skall med till Malmö på lördag och måste köpa mera hundmat.. Varför har jag inte körkort eller bil?!

Liten bild bomb igen :D 14/11

Har varit duktig idag. Var ute i nästan tre timmar med Clifford. Gick runt på Kransmossen och bara njöt. Här kunde jag suttit i flera timmar:


Vackert som fan! Clifford blev med på bld också ;)

Fina bullen!!!
Mötte på en man med en krullig vovve på vägen gennom skogen. Hans hund var lös och jag hade Clifford i flexikoppel. Sa åt Clifford att stanna så att mannen kunde gå brevid sin hund (mest för att kolla läget egentligen, om hunden skulle komma fram eller inte). Hundarna sto och glodde på varandra ett tag och så kom hunden bort till oss, det blev lite morrande och Clifford sa till när den andra hunden la en tass på honom. Pratade med mannen som sa att jag hade en fin och lugn hund. Jag blev jätte glad och sa att jag skulle önska att jag vågade ha honom lös i skogen. Han trodde inte att det skulle vara något problem för mig, att han hade sett många hundar och hundägare i sitt långa liv (var nästan 80 sa han, såg inte så ut) och sa att han såg på en gång att vi hade bra kontakt osv. Fan vad glad jag ble, rådnade säkert och allt! Pratade i 15 min kanske, Clifford var lugn hela tiden och brydde sig inte om den andra hunden! FAN VAD SKÖNT!! Glad bild på mig ;)

Jag börjar få långt hår :P
Städade när jag kom hem, fan vad gott. Skrubbade ALLT! Har aldrig varit så rent här tror jag. Dammat av allt, fixat i garderoben så jag har papp, metal och glas sortering där inne med saker som skall tvättas. Skall ned i förrådet med massa grejer också. Har städat hatthyllan och köksbordet. Fin fint här hemma! Gjorde hamburgare till middag och har suttit med kaffe och bok efter det. Så ville jag ju uppdatera för er ;)

Vardagsrummet är nystädat

Min fina bokhylla ;)

Fina kylskåpet, alla som betyder något för mig har plats här (förutom Familien Pettersson/Olsson då :))

Ha en fin kväll, jag skall ha roligt med Clifford och sen blir det kvällspromenad och sängen. Ny dag imorgon vet jag :D Pöss på er!

Kallt!

Fiiiifan! Pissregn och kallt som fan! Kändes ut som att mitt ansikte skulle skala av när jag var ute. Gott att Clifford hade regn"jacka", men han hade inte lust att gå ut alltså. Tvär och sur var han när han kände att det blåste ;) Men ut skulle vi. Dyngsur och kall när jag kom hem. Tror jag sto i duschen i 20 min, jag är inte glad i att duscha egentligen.. Nu sitter jag i soffan med bullen. Undrar om vi skall leka lite eller om vi skall hoppa i säng. Är så trött i kroppen.

Saknar Peter så oerhört mycket i dag. Tänkte på honom när jag gick ute förut, den dagen jag skickade sms till honom och berättade att jag inte kunde sluta tänka på honom... Första kyssen. När vi åkte till Vä och bilturen hem. Alla "första" gångerna. När han körde från Borås till GBG sen på kvällen bara för att sova hos mig. Det är inte jobbigt att tänka på, det är bara så vackra minnen och jag blir så glad. Konstigt det där. Känns extra mycket nu iom att det är en vecka till jag skall se honom igen. Jaja, nog om det.

Ja, Linda. Jag skall vara en äkta städtant imorgon. Får inte tvättat kläder dock, men städa hela lägenheten. Oh ja! Nääää, se om det går något på tv, annars så lägger vi oss och läser. Dåligt av mig att lägga mig så tidigt på en fredag, men jag är helt slut efter jobbet!

Ha en fin kväll :D

"Var det du som kasta?" 13/11

Oooh, fredag den 13, alltid lika roligt med alla paranoide folk som trallar runt. Mycket "coolare" att vara paranoid varje dag vet ja ;) Nejdå. Och ja, jag älskar verligen ComHem reklamen, den är så bra!

Line kan inte komma till mig denna helgen, Mads skulle ha bilen och jag förstår att det inte är så kul att lägga ut 1000 spenn på en hyr bil i en dag :S Men en annan helg skall hon komma, och då skall vi ha det mysigt!

Planer för dagen:
Jobba klart och kolla om det är någon ledig tvätttid ikväll eller imorgon på dagen.
Hoppas på att jag har fått hem mina cd-skivor, för jag skall städa HELA lägenheten (ok, det skall jag imorgon). Skrubba ALLT som skrubbas kan! Och då kan jag gå runt och sjunga i lägenheten också ;)
Göra pizza kanske?
Slappa i soffan med en film eller læsa mer i "Flickan som lekte med elden" och inte lägga mig kl 22 :D
Ha roligt, så roligt med Clifford. Gå långrundan och leka lite i skogen tänkte jag.

Helgen:
Tvätta kläder/lägenheten.
Hitta en ny plats med Clifford.
Lära in "krypa" på kommando.
Läsa :P
Längta till nästa helg :D

Skall ni något roligt då? Eller bara ta det lugnt som jag? Hade varit trevligt om någon kunde bjuda ut mig på en öl eller fika eller något, men jag klarar att vänta en helg till. Blir ju dubbelt så kul, får se min syster igen och Peter igen. Yay. Kolla efter klövjeväska igen och rundsytt koppel. Men jag borde inte spendera alla mina pengar kanske?

Varje fredag skickar jag veckostatistik till Adrian på jobbet, jag brukar skicka med en rolig/gullig bild också. Detta blev veckans bild, han blev jätte glad :D

Från Google.

Torsdag 12/11

Jävlar.. Jag kommer inte ihåg om jag låste dörren när jag gick hemifrån! Inte för att jag är rädd för att någon skall sno något, men vad om Clifford håppar på dörren och smiter? Ångest. Han brukar inte göra det (håppa upp på dörren alltså) men det är ju så typiskt om han gör det idag :S Näää, jag kom säkert ihåg..


Haha, det blir nästan som att jag är bestatt eller något. Jag hade låst dörren, men när jag gick ned för trappan på vägen tillbaka till jobbet tänte jag "Jag låste väl dörren nu?" Även om jag VET att jag gjorde det så blir jag lite nojig. Längtar som fan efter att komma hem igen. Har ALDRIG lust att gå tillbaka till jobbet när jag är hemma på lunchen. Men dagen går mycket snabbare när jag har varit hemma ;) Hoppas det känns så för Clifford med.

Undrar en sak. När ni lär era hundar nya "trix" lär ni en åt gången? Alltså, bara "sitt" några dagar, och sen när det har blivit inlärt så börjar ni på något nytt. Eller lär ni "sitt" och "ligg" lite om varandra? Jag tänker ju lite så att när det verkar ha satt sig i tänket på Clifford så kan jag börja med något nytt även om jag inte har lär in det helt perfekt. Kanske det är årsaken till att det tar lite längre för honom ;) En sak åt gången och göra det perfekt kanske? Vill lära Clifford att krypa, det är ju så gulligt ;)

Skall gå jätte lång promenad ikväll. Trötta ut honom ordentligt. Han har fått så god och mjuk päls nu! Kanske "vinterpälsen" som kommit? Ligger bara och klappar på honom hela natten och myser massa när jag vaknar. Som en STOR nalle :D Sötfisen!

Vet ännu inte om Line (och the Bobster) kommer till mig imorgon. Hoppas det, hade varit så mysigt med besök. Vis inte får de komma om några veckor igen :D

Mn dag i bilder :D

Så här kommer lite bilder. De är lite suddiga, tagna med dåligt mobilkamera ;)
Ut på morgon promenad kl 7, en timme efter vanlig tid :S *Note to Silje, sluta försova dig!!*




Ah youtube. I love you ;) Min plats och mina post-it lappar :D


Ut på lunch promenaden :D


Brunt hår var inte så illa ;) Toa bld på jobbet


Äntligen hemma hos min lilla bulle igen!


Försöker att lära Clifford "Stäng", men det tar lite tid ;)


Middag och tv!


Kvällspromenaden!


Vi klippte lite klor när vi kom hem... Sen blev det detta :


Ha en fin kväll (eller en mysig morgon ;)). Nu skall jag se klart Greys Anatomy och läsa i sängen efter det. Hej hej!

Onsdag 11/11

Jag tycker alltid det är roligt när dagen och månaden har samma nummer :D Anyway, blev en lyckad dag i går. Kom hem, åt, pratade med Peter (yay) och ut med bullen i över en timme. Sen blev det Ugly Betty och House i vanlig ordning. Börjar irritera mig på Ugly Betty, varför måste hon alltid sabba sina förhållanden?!?! Tönt Betty! Clifford var lite trött igår och somnade som en stock i soffan efter att vi hade lekt med papplådan och post-it lappar. Blev ingen film tyvärr :( Men för att gottgöra detta har jag bestämt mig för att ta lite kort under dagen. Typ "En dag i mitt liv" med bilder ;)

Skriver mera sen, med bilder och allt i kväll. Försov mig (igen) i morse så jag är lite stressad i dag kan man säga :P Ha det gott sötnosar!

Over and over 10/11

Jisses, jag tror inte att jag har varit så fast i någon musik som jag är i John Mayer. Har lyssnat på SAMMA skiva i ett år nu och i en vecka nu har jeg varit på youtube helta tiden och bara lyssnat på alla nya sånger jag kan hitta och alla live grejer jag kan hitta. Killen är GRYM. Gör inget att han är snygg att se på heller, men fy fan vilket talang! Gjorde "misstaget" med att beställa lite skivor.. Väntar nu på paket runt dryga 1000 lappen.. Bara John Mayer! Alla sångar är så himmla vackra! "Gravity", "the hurt", "In your atmosphere", "Taking on water", ja jag kan lista alla sångar egentligen för alla är så vackra och bra!

Källa: Google ;)

Blev klar med "Män som hatar kvinnor" i går. Den är ju så mycket bättre än filmen och filmen är ju grym! Man får veta så massa som inte kommer med i filmen. Började läsa några sidor i "Flickan som lekte med elden", verkar spännande. Undrar hur de skall klara det denna gången ;) Tycker det är roligt, vi pratade om filmen på jobbet. Jag är kanske lite längre än vad hon "Lisbeth Sallander" är i filmen men vi har nästan helt identisk kropp. Jag är jätte smal och tyckte det var kul att det var en som liknade min figur med i en film och att hon var ganska snygg också. Sen sa hon ene på jobbet "hon tränade länge för att få bort alla feminina former och för att se sjukligt smal ut". Hållt på att sätta i halsen! Vadå sjukligt smal. I boken beskrivas hennes kropp som anorektisk också. Äsch! Bra film och bra bok i alla fall.

Clifford verkar må bra varje dag nu, jag är försiktig med busande och "hetsande" och det verkar vara bra för honom. Tar en dag i taget, skall inte säga för mycket för då blir jag bara ledsen om han får dåliga dagar. Men det verkar inte vara något problem. Bra päls, bra avföring, gott hunör och allt verkar vanligt. Härligt tycker jag. Skall få laddat kameran i dag så jag får fotat och kanske filmat lite :D Ni är ju så duktiga med det ;)

Tillbaka till jobbet och tillbaka till youtube ;) Puss på er!

Ny vecka.

Inte bra att starta ny vecka med magont, dålig sömn och ett jävligt ont knä! Aj aj aj! Värkar som fan och jag klarar inte konsentrera mig på jobbet när det gör ont hist och här och jag är trött och illamående. Stackars stackars mig ;)

Nu skall jag snart hem till bullen och gosa lite med honom <3 Hoppas denna dagen går fort som bara den, vill bara hem och ligga på soffan. Har bara 60 sidor kvar av boken också, så jag tror jag skall börja på "Flickan som lekte med elden" i kväll ;)

Kort blev detta, men jag orkar inte skriva mera. Skall städa i köket på jobbet och tralla till bussen.

Fars dag



Skrev en liten text om hur mycket Clifford älskar sin pappa också ;) Hoppas han blir glad nu då (och kollar sin facebook idag).

Nu skall jag dricka lite kaffe och sen blir det lång promenad, städning och myskväll i lägenheten. Jag känner mig som en gammal tant, somnade på soffan igårkväll runt 22:30 och vaknade 10:20 idag. Trött eller? Haha.
Ha en underbar söndag!
Jag är ju också glad i min pappa ;) Mysig bild från när pappa och hans underbara fru var hos oss i mars tidigare i år.

Jag blir aldrig för gammal för att sitta i pappas knä :P

Lördag 7/11

Oh vilken personlig titel ;)

Igår var jag jätte frustrerad efter en oerhört jobbig vecka. Jag satte på "A Beautiful mind" och lipade lite, sen ringde jag Peter och pratade med honom ett tag. Gråt så mycket i början att jag nästan inte kunde andas. Usch, jobbigt det där. Är så trött på att vara stark egentligen, men jag måste ju vara det ;) Ligger liksom i min natur. Tar det helt lugnt med Clifford nu, han verkar vara lite trött om dagarna.

Idag har vi tagit det helt lugnt. Gick en kort promenad på morgonen (20 min kanske) och sen gick jag in till stan och handlade lite. Nu har jag nya kläder och allt ;) Köpte nya jeans, nytt linne och en ny stickad tröja på Gina Tricot och en huvtröya, halsduk-grej och strumpor på H&M. Köpte även hårfärg och hundmat. Tungt att bära 10 kg hundmat hem, men kvinnor kan ;)

Gick långrunda med Clifford sen, så nu har jag tagit kort på honom i sitt täcke! Dåliga mobilkort, men bättre än inget! Jag vill ha ny mobil och ny dator nu.. Jeh jeh :P


Lite för stor, men inte allt för stor ;) Eller har jag helt fel?

Tog även bild på dena fina bro

Mysigt tycker jag!

Det är ju fars dag imorgon så jag har fixat en liten grej till Peter från Clifford (mig?). Detta är inte blden han skall få, men samma text ;)


Kan lägga ut den bilden imorgon, men den är hemlig så länge :P
Nu skall vi fortsätta att mysa i soffan och läsa i boken och dricka Cola. Nom nom nom. Kanske äta lite mer av min bamsekebab?
Ha en trevlig kväll!!!

Jag är lat idag...

så jag svarar lite generellt på svar jag fick igår (tack för att ni svarar på mina frustrerade inlägg).

Nu är det så här, jag var hos vet. i tisdag och då frågade jag henne: "Vad skall vi göra i fortsättningen, skall jag ringa/komma ned om han får anfall?" Hon svarade att så länge det är milda anfall så är det inte så mycket att göra med det nu i dagsläget och att det bästa är att avvakta och se när anfallen kommer och vad de beror på. Hon sa också att det bästa var att vara hemma i sin egen miljö efter anfallen då Clifford kommer känna sig tryggast där.

(Många tycker kanske detta är elakt, men) Jag kommer INTE ringa veterinären för varje anfall då jag har en ganska god aning om vad det beror på (det händer ju när jag kommer hem på lunchen och han är uppspelad). Jag kommer heller inte att ge honom mediciner som det är nu i dagsläget, då veterinären (båda gångarna) sa att det inte är något poäng att medicinera när det är milda anfall och det endast har hänt två gånger (nu tre).

Jag skall kartlägga och avvakta så jag lättare kan se vad det beror på. Sett från min sida, det hjälper inget att jag går runt och är nervös, ledsen och sur, jag vet ju vad som är fel. Då hjälper det heller inte att jag ringar in vid varje anfall och stressar upp mig, som då det kommer att stressa upp Clifford.

Det är ju HELT KLART att om det händer så här ofta i fortsättningen så SKALL man åka till veterinären! Men vi vet ju inte hur ofta det händer osv nu som det inte har hänt så ofta. Jag citerar vet. igen: "Detta är helt klart otäckt, men det är inte farligt som det är och ser ut nu!".

Fattar ni vad jag menar eller är jag bara "dum och elak"? Fick ju svar från Mimmi och Cissi på det jag lurade mest på (om ep. bara kan komma så där, som det har gjort för oss). Och tack Lotta, jag skall skriva till honom med en gång ;) (jättebra sida! Fick svar på en hel del bara av att läsa det so stog generellt om ep.)

Det kommer bilder på Clifford i sitt fina regntäcke i helgen. Blir ju ingen bra att ta kort i mörkret när man inte kan bruka "flash".
Nu måste jag tyvärr jobba lite. Peter fyller år idag och jag vill jobba på så att jag inte behöver att tänka på att han är långt borta. Pöss på er

Jag blir inte klok på detta

Man kan väl säga att jag är mildt sagt frustrerad.. Skriver lite kort då det är så många tankar i huvudet och det snabbt kommer att flyta iväg. Måste ju jobba lite när jag är på jobbet också ;)

Kom hem på lunchen idag. Clifford kom som ett skott från sin korg och var glad som alltid. Vi pussades och kramades och jag gosade med honom som jag alltid gör (alltså INTE överdrevet mycket). Han la sig på sidan, jag klappade på honom och så började han att andas tungt som han har gjort före sista anfallet han fick och sen "försvann" han.. Han var borta i typ 30 sekunder och kissade denna gången. (Stackars plutt, han skämdes verkligen och jag fick ont i hjärtat).

Jag blir inte klok på detta. Jag vill ju inte att han skall sluta att vara glad när jag kommer hem, och jag vill inte sluta att vara glad när jag kommer hem. Är inte överdrivet glad eller hetsar något alls.

Jag har haft Clifford i över två år och han blir 3 år i januari. Kan såna här grejer bara komma?! Eller kan det bero på att Peter (husse) har flyttat och vi inte ser han så ofta? Jag försöker att fatta lite mer... Orkar inte googla runt då det står så mycket skit på nätet så jag frågar efter KUNNIGA svar (helst inte av typen "det hände min hund en gång, bla bla bla bla").

Det går bra, han är sitt glada jag som alltid och jag lekte med honom för jag åkte tillbaka på jobbet. Noll problem. Det har alltså hänt tre gånger, alla gångerna på lunchrasten.

Skall, skall inte...

Jag har lite funderingar kring hunddagis.
Jag brukar ju få hjälp i form av Peters mamma och lillasyster, men då de inte kan åker jag hem på lunchen och rastar Clifford. Han är aldrig ensam mer än fyra timmar, men det är helt klart att han tycker att det är jättetråkigt att jag är på jobb och han får vara ensam med radion på de timmarna. Nu som jag vet att det inte är något allvarligt fel med honom har jag funderat att kanske ha honom på dagis, i alla fall några dagar i veckan.

Vet att Linda (med Azi) har god erfarenhet med det (du jobbar/praktiserar på dagis eller hur?) och jag tror ju att de som jobbar på dagiset har erfarenhet med hund och är glada i alla hundarna som kommer dit. MEN jag tycker at det är lite läskigt att lämna över min hund till främmande folk. Tänk om de inte gör som jag vill, tänk om de inte får kontroll över Clifford och så nu då.. Vad händer om han får anfall när han är där? Det är väl rasionella frågor, eller jag tycker ju det.
Såg när de rastade hundarna när jag kom tillbaka till jobbet och man ser ju att de har rastat hundar flera gånger i sitt liv ;) Dagiset är bara några minuter från mitt jobb också, så det ligger ju perfekt till! Kanske jag skall fråga om jobb där ;) Hehe. Vadför bakgrunn har de som jobbar på hunddagis? Ja, det blir många frågor.. Förlåt.

Har ni några erfarenheter med detta? Jag får ju tänka på det bästa för Clifford och inte på mina egna tankar kring alla andra och min hund ;) Skall ju inte jobba här för alltid, så det är ju en midlertidig lösning i alla fall.

Fick en telefon från Erik som tatuerar mig, jag har fått ny tid i slutet av januari (yay). Bara ett år sen förra gången jag var där. Han sa också att han skall ringa om det blir något öppet för det. Nice. Längtar redan hem till Clifford och till de goda pannkakorna jag skall göra till middag :D

Hemma från tant doctor

Vilken härlig veterinär vi fick idag! Jätte gullig. Clifford blev även kallat in med sitt/mitt efternamn ;) Jätte gulligt! Vi pratade, jag förklarade och sen tog vi ultraljud. Clifford hållt sig lugn och beövde inget lugnande medel (bra). Göran var med mig och hållt Cliffords bakben, jag gosade med huvudet. Så många fina komplimenter jag fick! Blev helt varm! Hon bara "En så lugn hund är det inte ofta man ser, du har verkligen varit jätte duktig!" Så när jag berättade att Clifford var min fösta hund sa hon "Någon har det ju i sig ;)". Hon sa det säkert mycket för att lugna mig också, men det var härligt att höra.

Clifford hade ett lugnt och vältränat hjärta, alltså inget fel där alls! Det var bättre än normalt och det syntes att vi tränar och håller på ;) Härligt! Hon tror att det är en mild form för epilepsi och vill att vi är aktiva som normalt och inte tänker på detta. Skulle han få anfall så skall jag hålla mig lugn och avvakta. Blir det värre eller jätte ofta skall jag komma ned igen och så får vi ta flera tester. Det känns ganska bra alltså. Ett pytte lite fel, men det går att leva med utan mediciner och det är det viktigaste!

Jag skall ta lite kort sen, måste ladda bateriet. Skall ned och betala för mig, har lust att gå inom kyrkogården igen på vägen (ligger brevid Blå Stjärnan). Så allt är väl, och jag är glad :D Det känns lite flummigt att vara glad för att Clifford har epilepsi, men igen, det är mycket milda anfall, så det är väl ett bra besked :)

Tack sötnosar

Tack alla sötnosar som skriver så fina meddelanden till mig :) Jag skall skriva mer sen, ville bara uppdatera lite snabbt.

Fick täcken från Nicole i går. De är kanske en cm för stora, men det kan fixas på. Tror Hurtta har något magisk i sina täcken (eller att Clifford blev rädd) för så bra "fot" har han aldrig gått :D Jätte fina täcken var det, skall försöka ta kort sen om jag kommer ihåg det.

Vi har bara tatt det helt lugnt. Mammas lilla pojke har liggit på mg vart enda sekund som han har fått chansen ;) Gosegrisen. Sov bättre i natt, men var hemma från jobbet ändå. Orkar inte stressa. Elisabeth kommer 11:30 och hämtar mig/oss. Fram till dess skall vi ligga lite mer i soffan och sen ut på en liten runda. Clifford har inte fått mat idag och jag känner mig lite elak.. Men men. Han skal få mat sen ;) jag skall läsa några sidor i min bok och dricka mera kaffe. Jag meddelar som sagt mera sen.

Pöss på er!

Söndag & måndag morgon

Vilken fin söndag vi hade! Vaknade i helt ok tid, typ 9.30. Låg och läste i sängen i en halvtimme och gjorde klart frukost för mig och bullen efter det. Tog det helt lugnt och sen gav vi oss iväg på promenad halv 12. Jag hade egentligen tänkt att gå den vanliga rundan och sen gå in på en stig till Gånghester, men när jag hade kommit in en bit såg jag en runda på 8.2 km som jag blev mer sugen på.  Ångrar inte en sekund på att vi gick den vägen. Jätte vacker väg! Fina broar över små år som slingrade sig gennom skogen. Mitt ute i ingenstans, eller det kändes i alla fall så. Så lugnt och tyst. Vi träffade på en kvinna med en BC och Clifford gjode inte helt som jag ville under hundmötet. Då frågade hon om hon skulle gå förbi en gång till så vi kunde öva lite! Vilken härlig kvinna! Tyvärr var jag så "dum" att jag sa nej, var på dåligt humör och det hade inte blivit något bra ändå.. Men jag ångrar ju lite nu, men hoppas att vi träffer på henne flera gånger :D

Strax efter det tog jag detta kortet. Tyckte det var så fint där!


Så var det stora delar av vägen :D

Vi gick i ganska rask takt och det var gott att se att Clifford var pepp hela tiden! Han har ju 2 veckor med energi lagrat i kroppen, så han är jätte busig nu om dagarna. Jag har bestämt mig för att låta honom springa när han vill, leka när han vill och sen tar vi det lugnt när det känns som att han inte orkar att hålla tempot. Ingen stess från min sida alltså.
Vi kom bort till Gånghester ändå, eller vi var väl inne på det området i typ 2 minuter, sen slingrade stigen sig tillbaka till skogen och till Kransmossen igen. På vägen hittade vi denna mysiga plats! Vi skall helt klart gå denna runda flera gånger!!!

Clifford däger "Hej mamma!!" Hihi.

När vi hade drygt en km kvar började jag känna det som fan i knän! Har en "gammal" fotbollsskada och det brukar göra satans ont när jag överanstränger mig. Tog det lugnt och knallade på, det gick över. När vi kom hem var jag kanska trött, Clifford kunde säkert gått en runda till, han ville leka med en gang vi kom hem ;) Plutten! Vi var ute i drygt 2 timmar. Jag gjorde iordning lite mat och läste vidare i min bok (jag läser "Män som hatar kvinnor" nu, vill läsa de två andra för jag ser filmerna), bakade bröd och gjorde middag.

Gick en kvällspromenad och bara tog det lugnt. Ville inte isäng för sent. Donade lite för jag lade mig och läste lite mer. Var jätte trött men fick inte sova. Är så himla närvös inför ultraljudet... Har inte sovit såhär dåligt på LÄNGE! Vaknade hela tiden, skumma drömmar hade jag också. Vaknade med Clifford i mina armar flera gångar, han låg och ylade i sömnen och jag tror han kände av att jag inte hade någon bra natt heller. Jaja.

Klev upp kl 6 och bestämde mig för att gå en långrunda i dag med.. Tog 5 km. Det blåste nästan storm men vi knallade på i högt tempo och jag hoppas Clifford blev lite mera trött än han brukar. Bestämde mig för att komma "för sent" på jobbet i dag. Satte mig ned för en gångs skuld och åt frukost och tog det lugnt. Clifford fick leka lite "Hitta godis i toarullen" när jag borstade tänderna. Jag skall ut och äta på lunchen idag och fixa månadskort till bussen nu som jag skall åka hem i varje lunchrast (Elisabeth åker till Egypten på onsdag). Så går jag heller tidigare hem idag. Vet inte om jag skall på jobbet imorgon för veterinärtiden.. Det kommer bara bli massa stress tror jag, så jag skall prata med the Boss sen och fråga om det är lugnt. Är så HIMLA närvös nu.. Som jag ser det kan de här sakarna hända:
1- De hittar något fel med hjärtat som inte är alvarligt och som Clifford kan leva med utan problem.
2- De hittar något fel med hjärtat som är alvarligt och som Clifford kan leva med på starka mediciner (vill inte det)
3- De hittar något fel med hjärtat som är alvarligt och som inte kan fixas, alltså det värsta..
4- De hittar inget och vet inte vad det är som är fel..

Nummer 1 och 4 hoppas jag ju på. Men jag orkar inte grubla i såna här saker, då får jag inte sova alls i natt i alla fall..
Jaja, hoppas jag får tecken i posten i dag. Skall bli kul att se Clifford med kläder på ;) Har ni börjat bruka tecke än?