Fredag 30/4

Imorgon är det1 maj. Gud vad härligt.

Bara en liten update, jobbar i 55 min till och sen skall jag hem och mysa med Clifford :D Jenny kommer kanske i helgen och skall sminka mig igen. Det är ju alltid roligt att ha henne (och killarna) på besök! Så skal jag slappa lite. Har varit riktigt trött hela veckan och inte sovit bra. Har haft mardrömmar nästan varje natt! Usch. Blir att göra god mat, gå en fin promenad med Clifford och bara kolla film.

Söndag är det dags för hundträffen på Rörmossen igen. Längtar måste jag säga. Skall bli kul, och vi får även tränat en hel del (iaf inkallning och hundmöten). Hoppas de andra ser forändringar i Clifford också ;)

Nä, nu blir det att trycka i sig lite mer vatten och sen tralla hem.
Fun fact: Hur roligt är det inte att man får träningsverk an INGENTING när man inte brukar träna. HAHA, skrattade som fan när jag pratade med Peter i telefonen och sa att jag hade träningsverk efter mitt försök på att göra push-ups hemma. Vi kom överäns om att jag är en blanding mellan kärring och fjortis ;) Helt ok för mig, men det skall bli ordning på mig också :P

Ha en trevelig helg och Valborgsmåassoafton :D

Tisdag 27/4

Satan, jag är fortfarande helt slut efter helgen! Man skulle inte tro att en buss resa på fem timmar skulle ta så mycket på krafterna, men det gjorde det. Började läsa en ny bok nu, "El Choco". Den är rätt bra, läst typ halva boken på vägen till och från Oslo.

Helgen var underbar. Jag sa kun till ett fåtal personer att jag skulle komma för att jag inte har tid till att träffa alla på två dagar och för att jag ville spendera tid med Peter, Mari och gå på fakirshow med dom. Jag orkar inte allt tjat om att jag är så dålig som inte "hinner", men jag drar bort för att ha trevligt och mysa, inte för att stressa runt och träffa hundra bekanta som jag egentligen inte är kompis med längre. Nästa gång skall jag dock fixa en träff med Kaja och Tom-Erik också, och hela familje självklart ;)

Var konstigt, men oerhört fint att se Peter komma springandes ner vägen i Oslo för att hämta mig när jag hade gått dit han bor nu. Kände hur hjärtat hoppade när jag såg att han kom springade och kramade om mig och kysste mig. Vad glad man kan bli :D De han bor tillsammans med fixade middag åt oss, de var jätte trevliga och jag förstår varför Peter trivs så himla bra! Sen hälsade vi på lite kompisar till mig och gemensama kompisar Peter och jag har i Oslo när vi såg Fakirshowen. Den var jätte rolig. Efter det knallade vi hem och lade oss. Har börjat få huvudvärk på kvällarna nu, inte kul Tror det är för att jag inte dricker tillräckligt med vatten. Skärpings..

Lördag var jättefin, strålande sol och varmt. Vi gick en liten tur där Peter bor och sen fikade vi i en park i närheten. Jätte trevligt. Vi träffade pappa och tog en öl på en krog där och sen fixade vi oss och gick till Christoffer (Peters lillebror, som bor i närheten, haha) och åt middag med hans flickvänn Josefin. Efter det åkte vi till krogen där Maris pojkvän Daniel spelade musik och träffade ett gäng med folk jag inte känner så gott. Men det var trevligt ändå. Det blev en ny krog sen, en öl till, en tur i taxi till en annan krog där flera kompisar var och fakirerna (?) från showen dagen innan. Blev en öl där med. Mycket drickande och väldigt roligt :)

Söndag blev lite kaotisk, mycket att fixa på liten tid. Träffade lite kompisar till Peter och mig, och sen var det dags att gå mot bussen :( Saknade Clifford som fan hela helgen, men ville INTE hem. Ville inte åka heter det kanske. Eller om Peter hade varit med hem hade det varit lugnt, ville inte resa ifrån han... Jobbigt som fan att säga hejdå, men gott att vi ses igen snart (nästa helg, om inte tidigare). Clifford blev överlycklig när jag kom hem och attackerade mig med pussar i hela ansiktet. Lilla grisen!! Peer saknar han som fan nu, så vi kan inte prata om Clifford ;) Då blir han bara ledsen. Han får komma hem då ;) Hehe.

Nej det var allt om helgen. Skall lägga in lite kort när jag har tid. Fullt ös här om dagen, som vanligt ;)
Takc för fina kommentarer om bilden på oss två :) Här kommer en till ;) Bara på mig denna gångn :P

Torsdag 22/2

Nu jävlar. Har mycket på agendan idag. Det är tre timmar kvar av min arbetsdag och jag längtar efter att åka hem. Min kväll är såhär:
-Äta god mat.
- Byta om till träningskläder och knalla mot Tullen
- Gå en sväng med "svärbror" Fredrik
- Hämta Peters post och knalla hem
- Packa kläder och vika tvätt från igår, städa och göra det lite trevligt för Sandra
- Köpa bussbiljetter till imorgon (göras efter 00, då jag har fått lön :D

Jag är ledig imorgon och skall åka in till Göteborg tidigt (typ 9.40) och sen går min buss till Oslo kl 12.00 sharp. Jag skall åka och träffa min underbara pojkvän i helgen! Tycker det är så mysigt att jag skall åka iväg och träffa han i "hans" stad. Och min underbara svärfamilj hjälper mig med Clifford i helgen så han kommer softa järnet och bara mysa hela tiden :D Därför skall vi köra lite extra hårdt i kväll och på morgonen imorgon hade jag tänkt. Kille skall ju vara riktigt trött innan mamma åker ifrån honom ;)

Jag har börjat ta tag i muskelbyggandet på oss båda. Skall lägga om min kost lite och sätta igång med träningen hemma. Har ju två lekplatser i närheten som jag kan bruka som "gym" i startfasen. Vill inte knalla in på BAK med Peter när jag är såhär tanig och inte har någon riktig muskekraft i armena eller benen. SÅ vi kör på lite här hemma, plus att då kan Clifford vara med också och det är ju gött. Kollar massa tränings och fitnessbloggar och snappar upp tips och mat man kan göra som är lätt och nyttig. Nom nom nom. Är bara så trött på att ha "stora, deffade" armar som inte passar med resten av kroppen, så då kör vi på ;)


Heidi Vonka Koi... Grym Norsk tjej som är personlig tränare i USA (tror jag). Skall inte bli så stor, men nästan, hahaha! Bild snott från Google.

Jenny, Sebastian och Mio var hos mig igår. Jenny sminkade mig till ett skolprojekt och det blev jätte fint! Får hon gärna göra igen :D Mio och Clifford hade myskväll dom med, Clifford tvättade Mio och agerade storebror HELA tiden. De var så jävligt söta igår! Låg och myste och lekte så fint då och då. Jag är så STOLT!!! Bullen <3



Nä, nu får jag jobba lite till. Så himla tråkigt när man inte vill vara här. Men vad skall man göra. Pengar är pengar :P

Tisdag 20/4

Där ser man, var denna månaden också snart över ;) Bara en hel vecka kvar sen är det maj!
Vad gott att det är vår, även om det är kallt som bara den på morgonen och solen inte skinner. Jag tycker verkligen solen kan hålla i sig lite till. Är så himla jobbigt att gå ute nåar det är kallt, blåser og REGNAR! Det vill jag inte ;) Dags att köpa regnkläder, nya stövlar och nya promenadskor. Håll tummarna för att det inte ruinerar mig bara. Har ju liiiite andra utgifter denna månaden också. Men det är ju nåt som heter prioritera (och att dyrast inte är bäst). Kommer gå bra.

Har något för mig hela veckan och det gillar vi. Då går ju tiden fort. Jag åker till kära min på fredag och det skall bli så himla mysigt! Har bestämt mig för att ta ledigt på fredag och åka in tidigt och träffa min bästa kompis innan jag möter upp Peter. Oooh jag längtar jätte mycket. Såg att det skulle bli bra väder på lördag så då skall vi promenera runt stan och bara ha mysigt tillsammans. Skall bli så kul att se vart han bor och med vem. Clifford får spendera helgen med svärfamiljen (Sandra och Elisabeth skall gosa med han hela helgen) och det känns väldigt bra.

Jag känner mig så ofräsh för tiden. Mitt shampoo börjar ge mig torr hårbotten, så jag får byta till den "gamla" som inte alls luktar lika gott.. Jag måste färga håret igen också.. Hoppas jag får gjort det innan jag åker. Kanske springa in till stan och köpa innan jag åker hem idag..? Tror det är min hjärna som spökar lite. Jag är rädd för alla insekter och skit som kan ge mig sjukdomar, men klarar inte hålla mig borta från skogen. Tycker allt kitlar och kliar och jag blir vansinnig. Blääää...

Clifford är lika duktig som alltid. Vi promenerade med Sussie och Kalla (vet inte hur man stavar hennes namn) så det var två tikar som Clifford inte får leka med, jucka på eller lukta på ;) Funkade skitbra. Kalla visade med en gång vad som gällde och Clifford höll sig borta hela promenaden. Till slut kunde de lukta på samma ställe utan att han gjorde något försök på nån ting!
Samma hände igår. Han har börjat låta Sussie vara mer och mer, de kan lukta på samma ställen och det är ju helt klart att Clifford vill leka och busa med henne, men hon är lite för gammal för det. Han får helt enkelt lära sig att vara lite lugn först :) Jag är jätte stolt i alla fall, det har ni kanske märkt ;)

Nu skall jag klia mig lite mer i skallen och hoppas att dagen går förbi med stomrsteg som igår. Hej med er :D

Fredag 16/4

Gud vad duktig man är som har skrivit tre dagar i rad ;) Haha förvånar mig själv lite :P

Såg, vid en tillfällighet, på Debatt igår. Där pratade de blant annat om "Kamphundsproblemet". Mathias Sundin från Folkpartiet var där och pratade om förbud/lisens på diverse hundar han klassar som kamphundar. Han menar att en räcke vakthundar av större storlek kan klassas som kamphundar för att deras lust att försvara och kämpa är större än hos andra hundar. Dessa hundar har tydligen inget att göra i vårat samhälle då han inte kan se poängen med att ha en stor hund på 50 - 60 kg gå runt på gatan med sin ägare på ett tryggt sätt.
Han menade också att dessa hundarna bara är aggressiva och biter allt och alla (i princip) och borde klassas som farliga. De har, när allt kommer till allt inget att göra i vårat samhälle.

Detta är ju inget nytt från den sidan. Alla man möter som har fördomar säger jo i princip detsamma som han sa igår, och det visar bara hur lite "folk" vet om hundar. Jag kan inte se för mig att Mathias Sundin är en hundmänniska eller umgås mycket med hundar generellt. Han har kansje inte tid med det mella alla möten han har ;) Det blev också yttrat från "hundkämparnas" sida att man måste se varje hund som individer, att detta inte kan ses som ett rasproblem men ett äger/hund problem som man måste få kontroll över. Det är ju hällre inget nytt, det vet vi ju alla.

Det förvånar mig verkligen att människor som vill vara med på att styra ett land kan ha så förutfattade meningar. Sundin skriver på sin blogg (http://sundinmathias.blogspot.com/) att han har ett samarbete med en hundexpert som håller med han och att de har skrivit en rapport tillsammans (som jag gärna vill läsa) som fastställer att sk kamphundar inte har en plass i vårat samhälla (om jag fattade rätt). Jag fattar inte hur en HUNDEXPERT kan dömma hundar på detta sättet. Det blir helt fel, om man är expert på hund borde man (enligt mig) veta bättre.

Det är ju som vi har diskuterat MÅNGA gånger (på respektiva bloggar) att man som ägare har ett ansvar för att stimulera sin hund och aktivera den/balansera den. Har man inte den inställningen eller det målet borde man inte ha hund, oavsätt ras och storlek. Kan man inte ge hunden det den förtjänar skall man inte ha hund! Det borde vara lättare att göra något med problemet (människorna/ägarna) än att uthota flera raser?
All respekt till Hans Rosenberg från SKK i alla fall. Tyckte han svarade bra och argumenterade bra för sig och hundarnas skuld. Skulle gärna vilja visa Sundin de 20 bloggarna jag följer (alla amstaff ägare och tjejer faktisk) som går så långt ifrån stereotypen Sundin målar upp att han inte skulle tro att det ens var sant! Att uttala sig om att de sk kamphundsägerna är mer aggressiva än hundarna själv var ju inte det smartaste kanske ;) Glad för att han gjorde det så folk kan se hur han argumenterar för något han inte har så bra koll på som han själv önskar ;)
Vad långt detta blev, förlåt..



Torsdag 15/4

Sarah hämtade mig efter jobbet igår och vi åkte ut i skogen vid ridhuset med hundarna. Jätte skönt. Solen skinte och det var inte en själ som var ute... Eller vi träffade på två tjejer på varsin häst och en gubbe med en labrador valp, men förutom det var vi helt ensamma. Släppte Clifford också. Han sprang av glädje och det var härligt att se att han uppskattade att få springa av sig lite. Han skuttade omkring på stigen. Sussie löper fortfarande så Clifford ville bort på henne titt och ofta. Jag tänkte inte på att hon gjorde det så jag blev lite besviken när han har varit så duktig på sistonde. Men så kom jag på det och är RIKTIGT stolt över Clifford som klarade låta bli och lyssnade på mig när jag sa nej. Märker på han att han bara får mer och mer respekt för mig och det gör mig vansinnigt glad. Då går allt efter planen!

I en vecka nu har vi gått minst två timmar långpromenader på kvällarna. Känns jätteskönt för min ägen del också, att vara igång med att träna lite själv.  Idag blir det bara en mindre runda, tanten Sussie är lite halt efter den långa rundan med oss igår. Går en timmes promenad och så träna själv hemma. Och en kvällspromenad med lillen innan jag skall lägga mig. Sover på tok för mycket nu. Klarar inte vakna på morgonen för jag är så trött. Om jag sover för länge blir jag jätte seg om morgonen. Så inte lägga sig kl 22 i dag, vara lite längre vaken och upp med en gång klockan ringer imorgon. Är jätte duktig på att äta regelbundet också nu, njuter varje måltig och snålar inte på nåt. Så här blir det muskler innan sommarn skall jag säga. Vill ju att Peter skall se en markant skillnad när vi ses igen ;) Är ju det som är roligt med att vara ifrån varandra mindre perioder. Hoppas verkligen att jag får hundvakt till nästa helg, så jag kan åka till Oslo och hälsa på.

Skall lämna CV på ett jobb senare idag, blev tipsad av Sarah. Säger inget mer då jag inte tror jag får napp där, men måste ju prova :) Nu skall jag hem och äta :D Vrål hungrig!!

Onsdag 14/4

Inte så mycket att skriva egentligen. Solen skiner och vi är ute på kvällarna nästan hela kvällen. Eller har varit det som senaste dagarna. Börjar få lite färg nu och fräknar!! Så himla mysigt! Älskar verkligen att få det.
Peter har hittat ett rom i Oslo så nu är han installerad där. Jobb, boende och om en månad en ganska fet lön. Jag är skit glad för honom måste jag erkänna. Känns ju onäkligen konstigt att inte ha han här OCH att han bor i "min" stad. Men jag är mycket glad för honom.
Får börja tänka på att säga upp min lägenhet. Vi pratar ju om att flytta ihop efter sommarn (typ augusti) och jag har tre månaders uppsägningstid. Kommer att bli mysigt att bo tillsammans igen. Nu vet jag ju alla "fel" som gjordes förra gången och att jag itne kommer göra dom igen (aldrig gå ut själv och bara vara hemma hela jävla tiden).

Problem nr 1, jag har blivit uppsagt och har en månads uppsägningstid från och med igår. Dvs, 13 maj har jag inget jobb här mera. Vilket igen betyder att jag skall göra allt i min makt för att hitta något nytt innan dess. Ni får gärna tipsa om jobb (inte telefonsäljare bara ;)) jag kan börja på NU. Jag kan gå på dagen om jag hittar något nytt. Så jag tar emot alla förslag med öppna armar. Jag gillar att arbeta fysisk och är relativt stark för mina 50 kg. Kan jobba dag som kväll, inne eller utomhus, både självständigt och i grupp. Är en jätte glad tjej som lätt sprider gott humör :) Vet ni om något så hör gärna av er :)

Jag längtar efter sommarn och hoppas att solen fortsättar att varma här i Borås. Clifford och jag spenderar luncharna på balkongen och solar och kvällarna på lååånga promenader. Så gott att inte ha på tjocka kläder eller handskar när man är ute på kvällarna nu. Har världens träningsverk i benen efter allt gåande, men det känns riktigt gott!











Torsdag 8/4

Jag får nog börja ta och lägga ut mera bilder.. Men jag tänker inte alls på att ta med kameran ut när jag går ensam på tur.. Kanske jag skall göra det i helgen? Har tänkt att ta med Clifford ut i skogen och busa massa. Kan bli roligt. Skall träna på inkallning och kanske lite upplätande också. Bara mysa tillsammans.

Har pillat lite med designen. Blir inte fint alls tycker jag. Blir så brötit och uppdelat.. Jag gillar inte det alls. Men det är ju hemmasnickring på hög nivå så vad skall man förvänta sig ;)

Har sökt ett nytt jobb som norsk översättare. Hoppas de ringer mig tillbaka och vill ha mig. Men jag börjar tvivla.. Har inte hört något sen igår.. Ja ja, får bara fortsätta att se efter annat.

Peter åker ikväll efter jobbet. Jag vill absolut inte att han skall åka. Men det är inte så mycket att göra med det nu kan man ju säga.... Hade ju varit något annat om det var jag som åkte bort, eller om Clifford kunde följa med på besök så man kunde åka och hälsa på.. Men inte. Kommer sakna honom som tusan.. Ja ja. Blir mycket tid till Clifford om inte annat. Gott att det är vår så vi kan hitta på lite mera saker utomhus.

Nu är det snart lunch. Är vrålhungrig!!!

Tisdag 6/4

Ge mig jobb någon... Vore verkligen underbart. Vill ha ett jobb där man rör på sig, spelar nästan ingen roll vad det är bara det är i Borås och jag kan jobba helger och vardagar... Tipsa gärna ;)

Har varit en bra påsk. Har varit hemma och kollat film, ätit gott, gått lååånga turar med Clifford och myst i soffan med Peter. Livet är underbart.

Peter har fått jobb i Oslo och åker redan på torsdag. Arbetet är på en miljöstasion och han börjar på måndag! Hoppas att han trivs på jobbet och att han hittar någon stans att bo. Kommer bli konstigt att ha ett långdistansförhållande, men vi kan klara allt :D Det har jag bestämt. Skall njuta till max av dessa två dagarna vi har kvar i alla fall.

Clifford är duktig på promenaderna, han har börjat lyssna mer och mer när han får vara lös och det är jätte skönt.  Skall vara duktigare med att ha han lös i skogen och jobba mycket med kontakt och inkallning nu som vi kan gå i skogen igen utan problem. Skönt att vi har Sarah och Sussie att öva med ;)

Nä, nu skall jag äta lite choklad och drikka kaffe... Tråkigt att vara på jobbet nu, men så är det bara..

Torsdag 1/4

April april, ljuva april! Solen skiner och jag skall sluta tidigt idag. Hurra! Påskledigt är nästan den bästa ledigheten som finns! Hela FEM dagar borta från jobbet! Anki och jag kom fram till att vi skall sitta hemma och stirra i väggen och ha jätte tråkigt så tiden går sakte och dagarna varar och varar ;) Nej då... Hoppas på bra väder och långa promader i solen, men en termos med kaffe och kanske ett par bullar? Allt är möjligt under påsk ;)

Promenaden med Sarah och Sussie förra veckan gick över all förväntning! Sarah släppte Sussie och hon vågade att gå bort till Clifford flera gånger. De luktade på samma ställen och allt gick så bra att jag släppte Clifford jag också. Blev bra träning det där och Clifford betedde sig så himla bra! Endast TVÅ gånger var han borta på Sussie för att leka och då sade vi båda (Sarah och jag) nej och han slutade. Han kom på varje inkallning och fick godis när han var extra duktig ;) Klarade även av att avbryta hans stafferyck när han drog iväg som en bulldosare mot Sussie. JAG ÄR SÅ STOLT! VI skall ut imorgon också och gå en lång runda i skogen. Hoppas allt går lika bra denna gången också!!

Allt går bra på jobbet också, eller jag jobbade ju övertid som ett jävla svin för två vecker sen och nu har jag INGET att göra.. Så då har jag iaf tid till att blogga ;) hahaha. Adrian har semester och därför får jag inga nya jobb innan han kommer tillbaka, bara korrigeringar som är rätt soft ;)

Clifford förvånade mig när vi var uppe hos Elisabeth (Peters mamma) helgen som var. Katterna har ju blivit rätt stora nu och är inte lika rädda för Clifford, men håller sig borta stora delar av tiden ändå. Elisabeth tog nåt godis som katterna också fick (de delade) och när Clifford hade ätit upp sin och såg att Nina (katten) inte åt sin skällde han en gång jätte högt, säkert för atthan ville ha den själv... Sama när Nina fick en liten bit ost senare på kvällen... Det måste ju vara något "den är min" beteende, och jag vill verkligen inte att han skall fortsätta med det. Så vi får utsätta han för flera såna tillfällen...

Det är oerhört roligt att gå i skogen med han nu iaf, varje gång en fågel sjunger eller vinden blåser (typ) så blir han helt till sig av nyfikenhet och MÅSTE veta vad det är. HAHA. Lite irriterande, men hur gulligt som hälst ;)

Här kommer två bilder iaf, mera sen.. Får ju låtsas jobba lite ;) Glad påsk på er! Vi skall bara vara hemma och ha trevligt under påsk. Vad skall ni för något roligt?

Mig 27 mars ;)


Peter och Fredrik klädde upp Clifford i läderjackan. Tycker han ser så himla "bad ass" ut :D