Onsdag 30/6

Åh vad jag gnäller över att jag har mycket att göra nu, men jag har VERKLIGEN mycket att göra. Drunknar i jobb och har blivit frågad om jag kan jobba övertid tills jag går på semester nästa fredag. Tror inte det. Har sagt nej, det är inte mitt problem egentligen, och det förstår dom. Surt, men så är det nu bara.

Allergien plågar mig, jag snuvar inte eller nåt, men är torr i ögonen och det är nästan ännu värre. Haha. Jag vet att jag kan bruka ögondroppar, men jag pallar inte få grejer i ögonen. Blir det inte bättre så får jag väl köpa, men just nu väntar jag.

Städade ur lägenheten i helgen och på måndag. Det var ett jävla projekt, men jag fick dunderhjälp av Peter min så det var inte så illa ändå. Hade jag vetat att Clifford skulle riva ner halva köket och lite av hallen hade jag köpt bur för längesen.. Kommer kosta dyrt det där, men men. Nästa hund får vänja sig vid bur rätt snabbt har vi kommit fram till. Nu ser vi ju också hur mycket Clifford älskar sitt "lilla rum" och det är bara hans plats som han får ha helt för sig själv. Gör man det rätt blir det inte fel ;)

Trivs jättebra i lägenheten, men det är för mycket grejer som ligger och slänger nu. Får ta i ett litet tag sen, är ensam hemma ikväll så jag kan gå och dona lite. Clifford vill bara ligga och sova när vi har kommit hem från jobbet så jag hinner med lite kan man säga.
Började träna på riktigt igår. Peter och jag åkte till gymmet och körde ben och mage. Det gick tio gånger bättre denna gången än första! Kändes jättebra. Skall köra fyra gånger i veckan nu, så får vi ju se hur det går ;) Det är som ett gift, när man ser att man blir bättre vill man bara köra mer och mer. Helt sjukt vad kroppen orkar också, man tror ju att man är så klen och så kan man fläska till ordentligt med vikt man trodde väge minst 3 gånger så mycket som det egentligen gör! Roligt roligt.

Ville bara skriva att jag lever och att allt är gott här i Borås. Inte länge till brorsan och jag fyller år nu, eller tills vi åker en helt till Oslo och myser. Skall bli skönt med en riktig sommar. Denna får inte regna bort för då blir vi sura ;)
Nej jag får jobba på lite så jag kommer någon vart :) Får se om jag får upp några nya kort här ikväll kanske ;) Säger KANSKE för om jag lovar kommer det inte hända. Haha

Uppdatering:
Här kommer kort :)

Detta var i våras nån gång :)


När Jenny sminkade mig till sin tenta


HOT DOG ;)


Pretty bird :P Hittade den på balkongen när vi flyttstädate.. Rest in peace


Två igelkåttar getting it on ;) HAHA


Fick godis av mamma-Anki och pappa-Janne. Sötbollar!


Fina sjön där vi bor. Loving it!!!!

Måndag 21/6

Vilken helg, vilken helg!
Fick efter mycket strul åkt till Göteborg och sett Rammstein på fredag. Det var HUR BRA SOM HÄLST och lite till. Dom kan verkligen göra bra show, har ni inte sett dom så vet ni inte vad ni har gått miste om. Så jävla bra!!!


Snodde en bild som en duktig kille har tagit... Du finnar dom alla här: http://www.rockfoto.nu/artists/Rammstein/gig/20100618/13001/photos


Lördag var jag hemma och mysade med bullen. Det regnade och var lite tråkigt väder så vi var inne och njöt av varandras sällskap (typ).
Söndag var det också lite knasigt väder, men det var sol för det mesta. Träffade Sarah en sväng och badade hundarna. Clifford var på bushumör och snodde kottar och pinnar från Suzzie när de badade. Jag skämdes lite för att han var så taskig mot henne, men det var ju lite roligt också. Peter och jag får lära han och leka lite snällare, och att han måste dela. Inte lätt att vara ensambarn :P
Vi åkte in till stan efteråt och käkade thaimat med Calle (Sarahs "kille"). Det var mysigt, kul att äntligen träffa han när vi har pratat om han så mycket.

Såg ju lite på bröllopet på lördag. Jag är en tvättäkta romantiker (skulle ni inte tro va?) och gråt en skätt när dom gick ut ur kyrkan. Sen pratade Niccolina och jag i telefonen och då började jag gråta när hon berättade hur det hade varit när de gifte sig. HAHA. När Sarah berättade om Daniels tal under middagen gråt jag också lit för det var ju sa fiiiiiint! Östrogen i mina ådrar kan man säga. Haha. Men visst var dom fina och söta? Tänk att han äntligen fick sin Victoria och hon sin Daniel! Vackert var det iaf, man kan säga vad man vill om monarki, men jag tycker att det var fint bröllop och fint par ;)

Över till nåt helt annat.. Jag har märkt en rolig grej med mig. Jag tycker oftare att det är mer OK att killar får hälsa på Clifford än tjejer. Iaf på jobbet. Visst hon tjejen som inte har fått hälsa på Clifford är ju rätt jobbig, men jag har lättare för att säga nej till tjejer jag inte känner än till killar. Tror det har något med att (dom flästa, inte alla) tjejer som skall hälsa hätsar upp Clifford så mycket med sina pipiga röstar och säger "ååååh sååå fiiiiiin killle!!! Åååh " osv osv, och då blir ju alla hundar rätt knäppa. (dom flästa) Killar är lite mer avslappnade och klappar och kliar ordentligt (och på magen, som Clifford älskar). Sen ger dom sig lite fortare. Kliar lite och sen reser sig och kanske småpratar lite. Tjejer ger (ofta) Clifford asmycket uppmärksamhet och prata med jätte ljus röst och daddar han som fan. Jag tycker det är lite pinsamt egentligen, inte för att Clifford blir så tokig, men för att dom kanske tänker att det är jag som inte kan handtera han.

Visst, det är ju fördomar jag har. För på träffar och så hos Lena så går det ju hur bra som hälst (för att det är andra tjejer som har hund själv och som kan hund), och folk hälsar på ett bra sätt. Men tjejer (i allmänheten) gör vad jag vill kalla "fel" och därför vill jag hellre säga nej, då lär ju Clifford också att han inte får hälsa på ALLA som går förbi oss.

Var tvungen att släppa ut lite här, hahaha. Förlåt ;)

Försökte att lägga upp bilder i helgen, men jag får itne lagt in dom i datorn... Vet inte varför, men skall prova igen sen. Har ju hur många kort som hälst att lägga upp, men strular det så kan jag inte göra så mycket med det..

På fredag kommer Peter hem på riktigt!!
och om tre veckor har jag semester i tre veckor. Woooohoooo!!!


Fredag 18/6

Hurra hurra det är fredag idag!!!! Skönt som bara den!
Denna veckan har satt sina spår i högersida av nacken, men det släpper nog sen när jag är på väg hem. Haha. Eller kanske det var för att jag bakade muffins vid 22.00 tiden igår? Kan var att jag stäckte mig när jag tränade armar igår också, men jag skyller på jobbet.

Ikväll blir det kalas iaf. Vid 21-tiden bär det av till Göteborg. Måste ju kolla på Rammstein igen vet ni. Skall bli så kul att se dom framifrån denna gång, satt ju på sidan när dom spelade i Globen i februari. Peter och hans brossa jobbar i öltältet så det blir nog några öl också kan man säga. Skall bli skönt att se han ikväll, sista kvällen på en vecka nu. Bra han kommer hem till nästa helg.

Nu är det lunch, sen är det tre timmar till vi åker hem för veckan. Det är så skönt att ha Clifford på jobbet. Stressar mindre och njuter mer. Enda nackdelen är att han har blivit OERHÖRT mammig nu! Kommer bli ändring på det när Peter kommer hem. Så har han kommit in i en trotsperiod. Han stannar upp hela tiden och vägrar att gå och skall bestämma på det sättet. Tror inte det du ;) Gott man är envis säger jag. Nu skall jag äta, sen blir det promenad i solen med bebisen.

Ha en super helg!!!

Måndag 14/6

Nu har jag äntligen gjort det. Skickade in en ansökan till journalistkursen jag vill ta på distans, och har fått svar att jag får vara med. Det kommer ju att bli så OTROLIGT spännande! Hoppas det ger mig lika mycket som jag tror det kommer att ge :D

Peter är hemma nu, det gillar vi. Han kommer jobba på festivalerna i GBG från torsdag till söndag natt och sen åker han till Oslo för att jobba klart i en vecka. Så nästa helg stannar han kvar hemma och vi kan återgå till "vardagen". Gött mos!

Jag skall hem snart. Clifford är jätte god och ligger bara här och snarkar på kontoret. Lille bullen :D Så gott att vara med mina två killar i ett par dagar nu :D Lycka!


Fredag 11/6

Fem dagar till Peter kommer hem, göttans!
Jag är så himla trött nu, trött efter en veckas slit på jobbet (bara en halv dag kvar!!) och trött på dåligt väder. Har ju varit mulet i snart en vecka nu och rägnat i fem dagar! Buhu!

Idag/kväll skall vi bara mysa hemma har jag tänkt. Skall kolla denna filmen


När man har en pojkvän som  är rätt så grym så har man också typ 150 filmar att kolla också. Så det blir denna filmen idag. Har tänkt att se den hela veckan men det har blivit så sent alla dagar. Såg Kill Bill 2 igår, eller 30 min av den för jag somnade på soffan och vaknade efter en timme igen och kröp till sängen med Clifford. Snark! Är en blanding av rastlös och seg, inte bra. Skall få lite mer ordning på lägenheten också. Kanske hämta flera saker på Trandared (såna grejer man kan ta i sekken och bära hem själv). Skall tvätta kläder och fika med Niccolina också... Hoppas jag får sett Sarah i helgen med, tråkig vecka utan Peter och henne!

Nä, jobba mera nu. Lägger lite mer krut nu så jag inte skall behöva jobba över (kommer inte göra det i alla fall) men då behöver jag inte säga nej om de inte frågar, haha).
Hoppas ni får en mysig helg sötsiar!!

Onsdag 9/6

Alltid skall det vara så svårt att vara invandrare ;) Och värre är att jag MÅSTE vänta fem år på att bli svensk medborgare, bara för att jag är från Norge. Vis inte får Peter gifta sig med mig innan dess ;) Hihi.

Jag har lust att börja plugga igen, så jag kommer någon vart med min utbildning. Känns så dumt att ha spenderat så mycket tid och pengar på "ingenting"... Jag har sökt till högskolan i Borås, och tänkte att det borde vara relativt lätt då jag har gått två år på Universitetet i Göteborg. Problemet är bara att jag då gick genom universitetet (som i sin tur fixade allt för att jag skulle få plugga där) och det kan jag inte nu. Det vill säga att inga av mina handlingar ligger lagrade på internet, alla betyg jag har ligger i Göteborgs hos universitetet och hemma hos mig i pappersform. Jag måste översätta ALLA mina betyg från Norge, måste leta reda på ALLA papper från Göteborg, ha godkänt kurs i svenska, engelska och matte (som jag inte har enligt svensk standard).
Jag ville ju bara ta några studie poäng så jag har min kandidatexamen (bachelor grad) så jag kan söka dom jobben jag vill ha.

Jag vill skriva, jag vill ha det som jobb. Det är det roligaste jag vet, och jag vågar säga att jag är lite duktig på det. Kanske inte på svenska då jag inte helt är 100 på hur man bygger upp meningar på rätt sätt (plus att jag inte kan språket gramatisk rätt ;)). Hittade dock en kurs jag kan ta på norska, som är på distans där man får proff hjälp av journalister, författare och folk innen media och litteratur. Det var inte så dyrt heller om man sammanliknar med andra kurs man kan ta på distans. Man får kursbevis om man går klart kursen, med betyg och så där som man kan visa till. Jag är skitsugen på att strunta i Högskolan och gå denna kursen istället. Skall maila dom och fråga lite om upplägget osv, kan ju hända att jag inte kan gå den än osv. Peter har sagt att han stödjer mig till 100 % iaf, och jag får göra det jag ALLTID har drömt om... Sugen... Typ jätte mycket!

Var tvungen att bara skriva om något annat än vardagsgrejer nu, gott att ventilera lite ;) Får fortsätta jobba nu ;)

Tisdag 8/6

Shit vad den veckan gick snabbt! Hann med en jävla massa i alla fall, och det är ju bra. Hade inte internät i lägenheten på fyra dagar (Peter fick fixa när han kom hem, haha), så har jag haft så himla mycket på jobbet nu att jag går runt och är stressad varje minut jag är där. Inte bra! Väntar bara på att någon skall komma och säga att jag får jobba över... Men INTE! Kan dom fett glömma!

Clifford är iaf med mig på jobbet varje dag nu. Rätt gott måste jag säga. Kan sova längre om morgonen och vara uppe lite längre på kvällen. Plus att jag inte behöver stressa hem på lunchen. Kontoret jag har nu är rätt stor, som ett vanligt sovrum, typ fem meter långt och tre meter bredt. Nice. Jag kan lyssna på musik hela dan utan att störa någon och tar pauser där jag gosar med lille bullen. Tar oss typ 30 min att gå till och från och tar en 30 min promenad på rasten också. Perfekt ju!

Vi går med Sarah och hennes pussgurka nästan varje kväll nu. Igår åkte vi til Pikesjön och hundarna fick bada massa. Sussie är en riktig vattenhund och sprang ut med en gång. Clifford ville också och det tog inte lång tid före han var ute och simmade efter pinnar och kottar. Det var riktigt härligt. Han märkte själv av när det var bra och då fortsatte vi lite in i skogen och hundarna fick springa sig torra. Clifford var på väg efter ett rådjur också, men vi fick stannat han innan han kutade in i skogen. Fan vad rädd jag blev då!! Men oerhört lycklig över att han kom tillbaka och han fick säkert tio godisar för att han var duktig i slutändan ;)

Peter är borta till 17 juni nu.. Blir mycket hund och träning när han är borta kan jag säga. Inte så mycket aktiv träning med Clifford dock. Just nu tycker jag det är viktigare att han lär sig att slappna av runt andra människor och hundar. Han är skit duktig på jobbet (har fått mycket beröm där), han ligger och sovar för det mästa. Han måste bara lära sig att han inte MÅSTE busa järnet med folk/hundar bara för att han kan. Så det blir passiv träning framöver, samt att vi får träna massa på innkallning när vi är ute i skogen. Han kan om han vill, jag vill bara att han SKALL komma varje gång ;) Så jag får lära mig lite trix och göra mig jätte rolig så han inte kan motstå att komma till mig ;)

Hittade denna bilden idag.. Fy fan vad äckligt!!! En dam som jobbar som hundfrissa, denna hunden hade kommit till henne, måste ju vara en hund som har råkat riktigt illa ut!

Såna klor på ALLA tår! Usch! Jag måste köpa en bättre klotång nu, den vi har är så ond att hålla i, så jag vill ha en med liiitet mindre handtag. Skall kolla efter det.

Nu är det tillbaka till stressjobbet. Uah! Hoppas alla mår bra!