<3

Jag kommer sakna dig så mycket Peter!!! Jag är så oerhört glad för att du följer ditt hjärta och gör det du har lust till. Jag vill inget mer än att se dig lycklig och vill att du alltid lever livet som du vill leva. Nu kan jag inte skriva mer för då börjar jag bara lipa... Ha en fin onsdagskväll <3

Computer says Noooooo...

Fan vad jag älskar Little Britain! Synd att Littel Britain USA var slut för sesongen igår, men det kommer repriser hoppas jag. Fan vad det är roligt. Påminner så mycket om min kompis Mari i Oslo. Saknar henne massor!

I går var vi duktiga och hållt schemaet som vanligt. Cyklade hem, åt två knäckmackor, byte kläder, ut med Clifford på en powerwalk runt Kransmossen. Lite snabbare idag, även om det kändes som att det inte gick bra. Fan för hundmöten alltså! Jag som tyckte att jag har blivit så duktig på det, inte brytt mig om jag sett en annan hund och Clifford har varit duktig. Men så kommer det ett par med en lös Rottweiler (MAN SKALL INTE HA LÖS PÅ KRANSMOSSEN DÅ DET EJ ÄR LOV) den lyssnar inte på dom och dom skäller på varandra och jag oroade mig för att den skulle springa bort.. Första missen! Svårt att få Clifford att följa med då han vill gå och se på den andra hunden... Korrigerar, men han fortsätter. Rättar på halsbandet, tar med honom vidare, det funkar. Vi knallar på. Hörer hundskall längre fram, tänker inte på det.. Står ett helt jävla träningsläger med ungar och en gubbe med två hundar, en liten skit och en stor. Den lille muckar och Clifford blir helspänd, Andra missen! Jag försöker gå vidare men han vill inte. Nä-hä-- Jag rätter till honom, han vill inte sluta, jag drar med honom i halsbandet.... Han blir helt vild i blicken, jag lyfter honom i halsbadet och i ryggskinnet, vänder honom 180 grader och vi knallar på, march-style. Känner att det verkligen kokar i mig. Trodde att vi hade kommit lite längre.. Får börja på nytt kanske. Tycker att det är pinsamt. Jag strålar kontroll, rak i ryggen, säker hand i kopplet, men så fort en liten ting skiter sig blir jag arg istället för fokuserad. Dumma!

Jaja, vi fick en bra promenad i alla fall. 4.5 km på 40 minuter är inte illa av en liten tjej som mig ;) Gjore i ordning pizza deg när jag kom hem, blev pizza-gifflar/bullar till middag. Peters favvo med tacosmak. Fan vad jag fick till degen bra i går! Såg på tv och bara mysade. Clifford låg och kramade om sin pappa. Fick ett fint kort på det igår, det kommer. Såg på House och Little Britain USA sen mysade vi lite mer. Han är jätte strässad, tycker synd om honom. Typ 1000 grejer att göra. Säga hej då till alla han känner, typ.. Och sen åker de ikväll.. Efter Grays Anatomy (sötisar, måste ju få med sig hvad som händer före de åker). Har frågat om jag får kolla med dom, men vi får väl se hur det blir. Vil inte strässa honom med. Jag skall cykla hem på lunchen i dag med, Peter har så mycket han skall hinna med och jag vill inte att han skall strässa mera. Så om en kvart åker jag. Mina bullar väntar på mig när jag kommer tillbaka på jobbet. Jobbakompisarna är för söta! "Skall du hem idag med?! Åh, då blir det ingen riktig lunch då..." Sötfisar!! Vilka bra tjejer!

En lång puss vill jag ha, skall vara mig tills han kommer tillbaka igen. Undrar hur det ser ut om tre veckor. Bra på ett eller annat sätt hoppas jag ;) Papi och M-B kommer på fredag, de har med Nugatti och lite andra goda grejer från Norge. Nom nom nom. Skall bli så fint att se de igen. Hoppas de får med min cykel. Den är kanon bra! Fick av pappa i 98 eller nån ting! Så har haft den länge :P Men den är kanon bra!

Rundar av här... Brödbaking skall det bli ikväll också. Hinna med allt bara, jösses ;) Och Suzzi, du är god du. Söta tjejen :D!!

Hejdå gott folket!!



Trött eller? Ja.. Fattar inte helt varför.. Kanske för att man inte la sig för 12 i natt? Jag klagar inte dock ;) Kanske för att en gnällspik vid namn Clifford gjorde massa läten i natten för att han inte fick dela säng med husse och matte? Söt var han i alla fall. Kom bort på min sida av sängen och la upp tassen och la huvudet på min arm. Pussade på mig, gnällde lite till. Jag tror jag gosade lite med honom halft i sömnen, sen fortsatte gnällande och då morrade vi till (Peter och jag) "Sssssh! Gå och lägg dig!" Då lunka han bort till sitt täcke och somnade tyst som bara den. Duktig skit.
Sitter i alla fall här, halft i sömnen... Kanske jag skall höra på lite peppnings musik och inte mys-spellistan på youtube? Ögonen kliar, jag blinkar som fan. Kaffe? Nej det är snart fika ändå... 3 koppas är nog för mig, kopp nr 3 kl 15 inbokad.. Kommer i alla fall vakna till efter fikat, då rullar tiden på fort och sen skall jag skynda mig hem till en glad hund som vill ut med matte. Hoppas jag kommer ihåg att köpa jäst och mjölk i affären. Bröd måste man ju ha ;) Nääää, knäppa in lite mer text på kundens sida kanske?
Jag vill sova på din arm, tack hej <3

Men... jag vill inte!

Nej!!! Jag vill faktisk inte ringa påminnelses samtal, och det vet ALLA! Så varför frågar ni? Och så säger de att min chef har sagt att jag har typ inget att göra, men det har jag visst det. Tönt! Jaja, de andra får helt enkelt vänta på sina hemsidor när jag ringer till Norge och terroriserar. Jätte kul.. NOT!

Peter kommer till mig idag! Vi skall äta pizza-bullar och kolla på House som börjar igen i dag! Som vi har längtat! Så blir det sista natten tillsammans på ett tag (i alla fall). Han åker till Norge imorgon kväll. Konstigt att inte se honom varje dag, men vi pratar i telefon varje dag i alla fall. Bringar tillbaks många fina minnen från början av vårat förhållande. Vi kunde prata i timmar <3 Saker har en förmåga att utväckla sig till det bättre, kanske det är så denna gången med? Vem vet. Jag skall ingen stans i alla fall ;)

Nä.. Jag får jobba så jag blir klar och sen skall jag ringa de här människorna..  Skall cykla hem på lunchen i dag med, kan bli spännande. Gott jag har handskar, är ju kallt i dag. Eller friskt heter det kanske. Skall försöka uppdatera sen, om jag inte gör det så får ni i alla fall ha en fin tisdag!!

Line: Ååå så kult!! Du må ta masse bilder på han! Har du funnet på navn enda eller blir det Klumpen så lenge? Jeg er kjempe glad på dine veine i alle fall :D Hunde-jentene ;)


Jävlar vilket träningspass jag fick på lunchen! 15 min cyklande i uppförsbacke och ut med en jätteglad hund ;) Vilket vackert väder, hade ingen lust att komma tillbaka på jobbet kan jag säga.. var hämskt att lämna Clifford, han såg så ledsen ut.. Liksom "Skall du gå ifrån mig, du kom ju nyss?!". Usch. Häts äta var heller inte så kul, men gick helt ok för att vara första gången jag åkte hem. Mina lår kommer att bli stora som block om jag skall göra detta nu och då ;) Bra träning i alla fall och jag kommer snabt hem efter jobbet också. Yay!
Nä, nu skall jag bli klar med dom här samtalen. Tråkigt som bara den. Läser lite bloggar mellom samtalen så går det lite snabbare. Roligt att prata norska, dock. Får jag repiterat lite för pappa och May-Britt kommer så de inte skrattar åt mitt dåliga språk ;)

Oh yeah!!

Jag fick mina skor när jag kom hem idag! Fan vad snygga de är och goda! Blev ett par stövlar/boots och ett par fodrade "uggs" liknande som är super goda (har de på mig nu!). Och allt det bara för 500 spenn! Gött mos säger jag bara!

Fan vad jag är grym alltså! Power-walk hem från jobbet, åt en MannaFrutti och byte kläder. Gick 5 km powerwalk med Clifford, fan vad vi gick på bra! Gick och tänkte där att vi var så himla duktiga som gick så fort. Så kom det en karl i jeans och t-shirt och lallade på som gick förbi oss! Jag blev lite sur där, men skyller på att jag har för korta ben.. Är ju en liten tjej, han var vuxen kille. Men powerwalk är verkligen våran grej! Tror jag skall köpe såna ankelvikter och handledsvikter så vi kan träna lite mer ;) Jag skall i alla fall börja så här:

Morgon promenad: 30-45 min
Cykla hem på lunchen, lunchpromenad: 20 min
Cykla hem, äta en macka
Promenad: 60 min + evt träning
Kvällen, promenad: 20 min + evt träning

Om jag inte kör träning med Clifford på den långa promenaden så får jeg köra det på kvällen. Kanske jag byter lite på, vem vet ;)

Min underbare "svärmor" Elisabeth ringde mig och sa att hon kan hjälpa mig med att promenera med CLifford på lunchen. Hon vill börja röra mera på sig och om hon skall hjälpa mig MÅSTE hon ju gå ut och röra på sig. Duktig tjej säger jag, och peppa henne skall jag också så jag lånar gärna ut Clifford :D

Nu skall jag se på Idol och slappa före Elisabeth kommer inom. Fan jag skulle inte ätit den köttfärsen jag åt. Den hade best före datum 26/9 men den såg helt ok ut... smakte kanon gjorde den inte, men man måste ju smaka! Nu ångrar jag lite.. Eller så är det den maffiga tårtan jag fikade på jobbet som gör magen lite konstig.. Grädde is not my best friend... Oavsätt, magen är lite sur på mig nu... Så vi slappar lite och sen skall det sovas. Upp tidigt imorgon :D

Måndag... Ny vecka är då bra?

Först vill jag säga grattis till min storasyster Line som snart skall få sin första hund!!! En korthårig, brun tax! Han har blivit brukt till avel på en kennel i Norge och har tydligen en bra stamtavla och allt. Skall bli kul att ha de på besök någon gång snart, eller träffa den lille killen nästa gång jag skall till Oslo. Grattis systra mi :D

Jösses vad helgen känns konstig.. Både lång och kort på en och samma tid. Eller igår kändes det ut som att jag hade varit ledig i en vecka, men nu känns det som att det faktisk bara var två dagar.. Vi gjorde inte så mycket. Vi var mäst hemma och så film och lät allt sjunka in. Konstigt att bo utan Peter. Kan inte säga att det är bra eller dåligt. Kanske lite av båda.. Blev i alla fall jätte glad när han sov över hos mig från lördag till söndag. Det var mysigt.
Fabian och jag bakade kaka på lördag, eller vi bakade två tårtor som blev hur goda som hälst!! De var ju inte till oss, men vi fick smaka en liten bit. Nom nom nom! Typ kladdkaka med hallon och chockladkräm på och jorgubbar! Så drack vi te och spelade Backgammon. Jag förlorade båda spelen. Usch! Hata förlora ;)
Peter och jag såg "The Passion of The Christ" på kvällen. Tredje gång jag sett den, blev lite mer tagen denna gången även om jag tyckte att den var sorglig och brutal de andra gångerna jag såg den. Kan bara inte fatta hur människor kan vara så elaka mot varandra. Inte att jag tror på Gud eller nåt, men detta har med största säkerhet hänt någon nån gång (eller flera gånger). Gott att somna på världens bästa arm efter det.

Det var så oerhört vackert väder på söndag! Riktigt höstigt och gott! Fotade lite, blev inga bra kort, men ni kan ju se lite hur färgen blev. Kanske mera mörk-blond än ljust brunt. Men jag tyckte det var fint. Ingen bra bild, men det kommer säkert en bättre sen. Tog några fina kort på Clifford i lägenheten. Skall försöka ta ett liknande på oss båda. Blev kanske lite suddigt, men jag har ingen asbra kamerera ;)
Mötte en jätte trevlig gubbe på långpromenaden på söndag. Han kom gående imot oss och da "Jasså ja, det blir en långpromenad i dag" med glimten i ögat. Jag blir så glad när folk kommenterer på det viset, eller bara säger en mening när de går förbi sådär. "Godmorgon" eller "Vackert väder" eller liknande. Tycker det är jätte mysigt!

Jaja, nu bor jag i alla fall ensam i lägenheten. Pratade med hyresvärden på mail, hon sa att de måste komma upp och kolla på lägenheten om de skall betala för färg och tapeter. Det är inga stora fel på väggarna, hål till hyllor och så där som jag kommer att sätta upp ändå. Så jag tror inte att de kommer att betala något (reknade inte med det heller) men jag kan självklart måla om för mina egna penger :D Det gillar vi. Så ny soffa och soffbord på det, och nytt köksbord och skrivbord... Och smågrejer.. Det blev en hel del det här ;)

Lite kort på slutet kommer också :P

Finaste bullen


Fotogen är han i alla fall ;)


Jaja, you cant win them all ;)
Shit vad jag tycker om den första bilden på Clifford! Den blev skrivbordsbakgrund på jobbet kan jag säga ;) Lägenheten ser helt sne ut, men jag kan meddela att det är jag som är sne ;)

Har kollat på lite bodyfitnes bloggar i dag. Tjejer, inte så många killar då jag inte tycker att det är så spännande att kolla på andra killar (lol). Fan vad man får lust att träna lite, dock inte bli så stora som många proffersionella är. Har inte tid eller ork till det tror jag. Har ju inget att förlora egentligen. Har stora problemer med att gå upp i vikt på egenhand och ligger på gränsen till vad som är normalt för en i min höyd. Har inga tuttar att träna bort och har ett bra utgångspunkt om man skall vara helt ärlig. MEN jag har aldrig varit på gym, jag tycker inte om att träna framför andra, jag har inte tid just nu osv osv. Lite hemma kan man ju träna, och ute på Kransmossen (som redan är mitt tillholdssted :P). Får se vad jag orkar. Lite form vill jag komma i, det är ju snyggt med lite muskler ;) Men palla att träna båda mig och ha träning/roligt med Clifford och jobba och softa.. Ble trött bara av att tänka på det :P

Konstigt...lördag i dag i alla fall ;)

När jag kom hem från jobbet i går stog det en flyttbil utanför. Jag visste ju att det kom til att hända snart, men det var jätte konstigt att se bilen med Peters grejer i. Usch. Gick upp och gjorde mat, så kom Peter in till mig och hållt om mig och sa "Det är kanske svårt att tro, men jag kommer sakna dig mycket när jag är borta" och då började tårorna komma. Jaja. Han har tagit med sig alla de stora grejerna, förutom matbordet som jag skall få låna så länge. Tomt i lägenheten. tomt i förrådet och lite i själen. Men jag kommer till att vänja mig, det vet vi alla. Jag vill bara inte ;)

Fick se lägenheten också, den var jätte fin! Mycket fin lägenhet måste jag säga, fin planlösning och allt. Gott att han har en fin lägenhet att komma tillbaka till. De kommer att göre det jätte fint där, grabbarna grus!

Vi får se om det blir någon fotning i skogen idag, har inte hört nåt mer och det är ganska daskigt väder. Fan jag vill ha mina nya skoooooor!!! Jag hatar vänta och nu måste jag minst vänta till måndag eftermiddag! Tråkigt... Vi skall i alla fall ut på en lång promenad. Peters brorsa kommer en sväng hit, han skall baka tårta ;) Hoppas man får en smakbit. Kanske jag kan lura med han på en promenix ned till stan och ta en kaffe, så får Clifford gått lite i stan också. Skall ta med kameran om vi skall ut, så får ni se hur håret blev och hur lägenheten ser ut ;) Köpte också lite nya grejer på Gina Tricot igår. Nya jeans, lite baggy, en stor tröja och en stickad "t-shirt" liknande grej. Hittade inten snygg luv-tröja.. Vart hitter mn det? Ser fan ut som nån har spytt upp en klatt med färg på H&M för tiden. Kanske jag var i fel affär, borås är inte världens navla.. Jag vill ha en som inte är för kort i midjan eller för smal.Jeh jeh jeh...

Nu skall jag trixa och mixa lite här hemma... Har satt på "Motel Hell", ganske konstig.... Underhållande i alla fall :P
See you later babes ;)

Hoodeladyyy!! Fredag :D

Kopiera anställningskontraktet och ge det till hyresvärden
Sätta över pengar till Peter och mammas skuld
Tvättstugan
Färga håret (dax med lite mörkare...)

Köpa nya vinterskor och nya byxer och kanske en tröja?
Beställa halsband till Clifford
Maila snubben med klövarna och se hur många jag har råd med
Storhandla mat
Hjälpa Peter med allt han behöver hjälp till
Ha en jätte trevlig vecka *MÅSTE*

Så en hel del gjort med andra ord :D Köpte filmer på Willys i går, 2 för 99,- tror vi köpte 10 stycken!! 4 till Peter och 6 till mig. Köpte:
Passion of the Christ
Scarface (inte sett än)
En vampyrs bekännelse (inte sett än)
The Bourne Identity (älskar de här filmerna!!)
A beautifull mind (Fin fin fin!)
Charly and the Chockolate factory (nya versionen).

Kommer inte helt ihåg vilka Peter köpte, men det var den gamla "Ingorious bastards", "Boondock Saints", "The Shining" och en till som jag inte kommer ihåg nu... Så nu har jag lite film att kolla i alla fall.  Måste köpa "Into the Wild" på DVD, alla borde se den, så himla vacker!!!

Så nu sitter jag på jobbet, det är fredag, jag har ljust brunt hår (som faktisk ble ganska bra!) och planar för dagen är som följer:
Lunch med bästa arbetskompisarna Stella, Karin och Josefine!
Kolla på kläder efter jobbet. Inte handla mycket men lite (inte handlat nåt till mig själv på nästan ett år)
Hem och äta middag med bästa Peter
Ut en saftig runda med Clifford (förlåt att jag har varit en "dålig" matte denna veckan, gubben)
Mys framför tv'n. Nu skall vi kolla film för fan!!

Imorgon skall jag ut i skogen med diversa folk, Peters lillasyster skall fotta höstbilder och vi får vara med (Clifford och jag). Hon skall även ta lite kort på mig och Clifford som jag vill ha och kanska ge bort i julklapp till Mamma, Pappa och MB, Farmor och Farfar och Mormor och Bestefar. Det var inte min ide, men jag gillar den mer och mer. Så har de några fina kort på mig som bor en bit borta. Vill ha på mig lite fina kläder, därav en liten shoppingrunda i dag. Bla bla bla, jag vet. Mycket snack nu.
Peters flytt är ju nu i helgen (hoppas de) så då blir det inte så mycket hemma heller, alltså grejer som ligger och mycket att göra. Så jag får mer tid till Clifford också. Hurraaa!
Vad skall ni i helgen? Något roligt?

Kärlek!
Är det bara mig eller har Eva Cassidy en helt gudomlig röst? Blir helt varm på insidan när jag lyssnar på henne sjunga. Samtidig som det ryser. Uh, they dont make 'em like they used to. Freddy Mercury också, en helt fantastisk röst! Ingen som honom liksom! Min åsikt bara ;)

Torsdag? Nä, det måste vara fel....?

Listan igen, sorry folks, den kommer att följa med resten av veckan ;)

Kopiera anställningskontraktet och ge det till hyresvärden
Sätta över pengar till Peter och mammas skuld
Tvättstugan
Färga håret (dax med lite mörkare...)
Köpa nya vinterskor och nya byxer och kanske en tröja?
Beställa halsband till Clifford
Maila snubben med klövarna och se hur många jag har råd med
Storhandla mat
Hjälpa Peter med allt han behöver hjälp till
Ha en jätte trevlig vecka *MÅSTE*

En liten del som är borta ;) Fick lön idag, jävlar vad gott att ha pengar på konto och speciellt efter den skit lönen jag fick efter semestern. Nu måste jag bara komma ihåg att det skall sparas också! Och att jag faktisk behöver saker till lägenheten (typ nytt soffbord, köksbord, diskställ, bestikk OSV) som skall prioriteras först! Jag skall faktisk skriva en lista (till, yes jag är the listmaker) som skall vara en prioriteringslista. Först rekningar, sen skoj ;)

Peter åker inte på söndag, de måste vänta på att huset som de skall hyra blir klart/ledigt och skall senast vara på plass 1 oktober. Jag vet ju inte om han blir kvar i lägenheten med mig eller bor i sin ägen, men hoppas han blir kvar hos mig lite till. Nu ser det tomt ut hemma, massa saker som är packat ned och mine saker har kommit fram. Mina fula saker. Därför vill jag ha "nya" så jag kan göra ett riktigt hem för Clifford och mig ;)

Clifford är en riktig myskille! Han skall bara mysa hela tiden. En pappas pojk är han, skall jag lova! Och en liten mamma gris. Han fick ligga med mig i sängen i går före Peter kom och la sig. Han lår på Peters kudde och myste järnet. Sen när Peter kom ett tag senare ville han inte flytta på sig så han var tvungen at lyfta Clifford till foränden. Han bruker aldrig att ligga kvar mellan oss, blir ganska varmt. Men nu skulle han promt ligga där och sussa. Gullegrisen! Han låg även kvar där när jag gick upp! Sötfisen.

Ble bara en vanlig promenix i går med, Clifford blir ganska trött av all flytten (tror jag). Har inte blivit nån flytt än, men alla lådor och alla nya/gamla grejer som kommer fram. I dag är en ny dag, idag skall det bli lite mer hjärgympa för honom om han orkar. Gjorde sök och kontaktövningar igår, men det var ganska slappt. Lite paus skall ha få ha ;)
Nu skall jag spana på nätet efter saker jag behöver (inte bara vill ha utan behöver).

Ok, nån Hurtta jacka blir det INTE på mig i alla fall. Snygg som satan är den, men 1799,- för en jacka är lite för saftigt!! Jävlar. Spana in en annan billigare variant ;)

Listan... Ooooh!

Tänkte att det kanske blir lättare att komma ihåg om jag skriver en lista.. Är ju och kollar bloggen i princip HELA tiden :P

Veckan:
Kopiera anställningskontraktet och ge det till hyresvärden
Betala rekningar och mammas skuld
Tvättstugan torsdag kväll
Färga håret (dax med lite mörkare...)
(Kanske) köpa nya vinterskor och nya byxer
Beställa halsband till Clifford
Maila snubben med klövarna och se hur många jag har råd med
Storhandla mat
Hjälpa Peter med allt han behöver hjälp till
Ha en jätte trevlig vecka *MÅSTE*

Er ju självklart massa smågrejer (Clifford skall ju aktiveras på alla möjliga sätt) emn det är en del av den dagliga rutinen och inget jag egentligen behöver komma ihåg. Varför är det bara 24 timmar i dygnet? Känns som att tiden inte recker till.. Jobbigt.

Nu har jag kollat på ny soffa också. Fan jag MÅSTE ge mig! Har inte råd med allt det jag vill ha. Behöver ingen soffa, har ju en. Vill mycket mera ha en ny jacka, min luktar disktrasa nu, ofräsht! Måste ha en riktig jacka som tåler allt slags väder och är varm. Hurrta?! Vill ha tecke till Clifford, vill ha saker till lägenheten, vill dona hemma, vill vill vill. Gah! Nu vill jag egentligen hem och äta mat och få massage, min nacke är dummer.  Men istället blir det hem, käka, ut med Doggis och busa i skogen till det blir mörkt och jag blir mörkrädd, slöa hemma och sova som en stock. Same again tomorrow?

Bah, 4 dagar kvar och onsdag

Jösses.. Ännu en dag över och ännu en ny dag påbörjat. Nu märker jag att hösten kommer för fullt och att jag har alldeles för många planer för att hinna med allt varje dag. Prioritera heter det, och jag skall lära mig ;)
Gårdagen bara flög och jag hann inte med allt jag ville. Hade planar på att lägga ett spår till Clifford som vi kunde ta på kvällen, men kom på att det kanske var lite viktigare att ha bröd rästen av veckan och bakade istället... Det tar ju sin tid och det skall endast jäsa i 30 min så jag hinner inte att gå på någon promenad mellanåt heller.. Irriterande. Sen när jag skulle gå ut fastnade jag framför tv'n och Little Britain istället och det blev en väldigt sen promenad... Dåligt av mig, jag vet! Men jag lär ju nu av mina misstag.

Jag har räknat ut att jag sover på tok för litet... 5-6 timmar om dagen är för litet!! Blir ju helt slut i kroppen av detta. Får börja med nya rutiner nästa vecka, lägga mig 10 eller något. Kanske lite senare om det är något "viktigt" på tv (little britain eller något som sluter kl 11). Men kvällspromenaden skall vara i box innan 10 i alla fall. Och bums i säng efter det. Skall börja med att åka hem på lunchen också, så blir mycket motion för mig och kroppen måste vara istand till att orka med! Funderar på att börja med någon vitamindryck på morgonen. Eller smothie.. Nån ting i alla fall så jag är pepp hela dagen. Är ju the pepp master, men gott med något friskt och härligt på morgonen. Mmmmm, mumma. Nu fick man lust på en mix master också. Damn it.

I alla fall, dålig hunddag i går, men Clifford var glad ändå. Han fick mysa med sin husse och det är något av det finaste han vet. På morgonen i dag gick han även bort till Peters sida av sängen och viftade med svansen, nos mot nos på Peter. Hjärtat smältade helt. Han har inte gjort så på hur länge som hälst. Tror han märker av att Peter skall bort. Han kommer att vara helt konstig dom närmaste veckorna. Och gå helt bananas när vi ser Peter igen nästa gång. Och ja, Peter sover i samma säng som mig, tycker det blir för töntigt om han skall sova på soffan så jag VILL att han skall sova med mig. Han har fått valet, sova i sängen eller bo någon annan stans så länge. Konstigt? Kanske, men det är så vi vill ha det.

Nua tag idag. Om det inte blåser så mycket skall jag upp i skogen och lägga ett spår och sen skall vi busa köra kontaktövningar på kransmossen sen.
Ciao my pritties ;)
Jävlar, jag skall åka och skriva över lägenheten på mig om en timme. Läskigt! Första gången jag står helt själv på en lägenhet som inte är i andrahand!! Oooh!!! Men jag skall fråga om jag kan fixa ordning, måla om och så där så lite spännande skall det bli. Peter hämtar mig 11:40.

Så är jag med på denna tevlingen.. Jag vill inte köpa i affären men vinna kan jag alltids hoppas på ;)
http://naannah.blogg.se/2009/september/tavling-i-sammarbete-med-garnier-och-maybelin.html?_tmp=ade19335a2bfbda863f7acaebc74c43371035d9d

Tisdag... 5 dagar kvar

Oi oi oi vad tiden flyger. Vet att jag säger det hela tiden, men det är ju sant. Får så god lust att sluta på detta jobbet och börja plugga igen. Blir så avundsjuk när jag läser om "alla" som har mer tid til att ta det lungt och så där. Här måste allt planeras i förväg nu och det blir liten tid till att bara vara oss två hemma. Men allt löser sig. Om ett år har jag planerat att börja plugga igen, enten i Borås eller i Göteborg. Då blir det andra bullar ;) Får sätta i gång med att fullföra min utbildning, kan inte jobba här för alltid.

Vi är så himla sega om morgonen nu. Det är inte jätte svårt att gå upp egentligen, har det i blodet. En pappa som alltig har gått upp tidigt och som alltid kommer att göra det. Men nu vill jag ligga kvar lite längre. Kommer att bli jätte konstigt att börja ha Clifford i sängen igen nu. Han tar väldigt stor plats när han sover, och väldigt lite hänsyn till att det ligger en annan där. Kanske han lär sig att dela ;) Var kallt som fan idag, det var riktigt Västkustväder i Borås i dag, fan vad det blåste och daggrägnade. Var kall som is i ansiktet, men varm på kroppen och benen. Gubben med den vita varghunden var ute i dag morse igen, hans hund är jätte jobbig! Tycker lite synd om honom, vi gick kanske 30 meter bakom dom och hunden kunde inte sluta att gå baklänges eller hoppa osv. Han var tvungen att dra hunden med sig ett bra tag. Jag stannade och skojade lite med Clifford (som skötte sig bra, gick fot och tittade på mig) och gav gubben lite rum så han fick njuta lite av morgonen han med.
En äcklig känsla att gå och svätta när man är frusen i ansiktet. Usch. Oavsätt, Clifford börjar tjura lite nu och då. Anar inte varför. Men det verkar som att han fattar att han brukar få godis vissa gånger, så när han inte får det så tjurar han och saktar farten eller stannar och glor på mig. Så roligt, men så irriterande. Han går typ i slow motion och så stirrar han på mig med en blick som säger "Men hallå... Jag tror faktiskt att du glömde att ge mig en godbit här... Less talk, more godbit". Jag skulle önska jag hade ett kort, för det uttrycket är så himla bra! Jag peppar i alla fall på och vi knallar vidare. Så jag belönar honom när han har varit duktig, men inte med godis (hade inget på mig). Gör jag fel eller rätt?

Igår var ingen höydar dag, eller jag fick mail av farmor och farfar som skall komma på besök helgen efter pappa och May-Britt kommer :D Har inte sett dom sen mars! Första gången de kommer till Borås (och på besøk till mig). Peter är ju världens myskille nu, tycker om det. Han mosar båda mig och Clifford och det är härligt. Blev lite rädd igår dock, när han lyfte upp mig på sina axlar. Jag är jätte höydrädd och så skojade han jätte mycket och låtsas-snubblade hela tiden. Trodde jag skulle spy där jag satt. Usch vad det var jävligt! Blir helt snurrig av att tänka på det. 2 m upp i luften är scary shit ;) Ingen Clifford kom och räddade mig heller :P
Ush återgå till arbetet och lite googling. Tråkigt som fan. En timme till lunch. Gah!

Bilder igen, tjejer :P

Inte en enda kille som har lämnat kommentar, inte ens mr Skarsgård (dåligt av dig Gustaf ;)) så jag säger tjejer. Är ju underbara tjejer som läser här. Gott att det är så många fina tjejer som har fina hundar och vet hur man skall bete sig som hundägare. You go girls!
Bilder igen, måste ju visa festingjäveln!! Uuuuuuh!

Jävla helvete. Ugh! Ni ser ju min tummnagel!


Satans skit. Blääää!


Fina killar, vad de tycker om varandra (jag har faktisk varit avundsjuk på Clifford)!


HAHAHA!!! Han är så otroligt söt!!!


Sleepy time! Han älskr sitt fula tecke :P


Funderar på att bruka denna bild till headern. Skall pilla lite med det och se om det blir fint. Blå är en fin färg ;)

Jag = en trög jävel

Jag har aldrig varit någon data snille, jag har alltid haft andra saker att göra.. Typ se en fil eller gå ut, läsa en bok eller dona hemma. Så det blir ofta så i helgen. Ok jag satt framför datorn i fredag, lyssnade på Gustaf Skarsgård underbara röst och prosa och skrev ned en hel del. Skall göra kollager av det hemma, bilder och text i fina ramar. Det skall bli poetiskt och vackert i mitt hem! Såg ju också på dirty dancing, belv inte Arn... Jag tycker det är konstigt att se på film med människor som nyligen har avlidit. vet inte varför men det känns lite "fel".

Lördag hittade vi en MEGA festing på Cliffords bröst. Största jag sätt (börjar klia extremt mycket nu bara av att tänka på det). Den lossnade lätt och vi tog kort på den bara för att den var så äklig och stor! Sen smällde Peter sin sko över den (vet ej varför) Jävlar vilken blodpöl det blev!! UUUUUUUUH! Tänk att jag har sovit med den där. Gah! Hata festingar.
Vi var hos Peters mamma och katterna, dom har blivit så stora! Och nu är dom inte såååå rädda, kommer bort till Clifford hela tiden. Han vill ju bara busa med dom, men lite rädda är de fortfarande. Får komma oftare, så går det nog bra. Dom går nära nu och luktar på honom, men Clifford får vänte tills dom kommer bort ;) Så älskar han deras mat.. Springer direkt till matskålen och slafsar i sig. Mammas lilla tönt!
Såg "Män som hatar kvinnor" på kvällen. Sjukt bra! Nu vill jag se den andra filmen också. Vänta lite till. Jag har varit lite tjurig i helgen, men nu börjar allt bli lite för verklig. Massa lådor hemma, och Peter har börjat packa. Känns bra på ett sätt men också jobbigt.

Söndagen for förbi!! Blev tittande på Idol repriser, tycker att det är bra att de inte tar med "alla" som kan sjunga bra eller ser bra ut. Är så trött på alla "snygga" ordinära människor som bara är med för att folk skall rösta eller se på de på tv.. Gör något annat.. Fixa en bilddagbok eller youtube kanal och spy ut skiten där.
Clifford fick hälsa på två hästar igår!! Vi gick bort och tittade på dom, och så stog vi jätte nära och han pussade dom på mulen!! Jätte gulligt! Dumt att jag inte fick något kort på det. Hade bara mobilen och när jag backade backade hästarne också. Men det hände faktisk och det var hur fint som hälst!!
Såg Dawn of the Dead på kvällen. Den var bra. Många bra scener i den, men storyn var sådär. Allt hände lite för fort och man hang liksom inte helt med... Sitter kvar med MÅNGA frågor, men det var en visuelt bra film.

Idag skall Peter hämta massor med skit hos sin broder i Göteborg. De skall jobba sammen i Norge och dela på lägenheten i Borås när de är hemma. Kärlek! Så ska det nog snart bli tomt i lägenheten, har inte så ånga grejer själv. Mer plats till mig och Clifford och nya grejer :P Så skall vi ha en avslutningshelg. Peter sa det så bra igår, sista helgen på ett bra tag, vi skall njuta av den (även om han jobbar och åker på söndag) och vi vill vara ensamma när vi kan. Så på måndag börjar första dagen i rästen av mitt liv. Då börjar mitt "nya" liv. Detta är inte slutet, det är bara början ;)

sämst på att blogga?

Sorry, sämst på att helg blogga. men ni som läser fattar varför, måste ju njuta av killen när han är här. Hehe. Upppdate när jag kommer på jobbet imorn, har haft en mysig helg. Bilder kommer i veckan också, ni tyckte ju om det ;) tack för alla fantastiskt fina kommentarer!
Sov gott så hörs vi imorgon :D

Kärlek

Liten bild bomb ;)

Tänkte jag skulle lägga in lite bilder före jag sätter mig ned med en film och lill killen  soffan och myser järnet. Peter är på öl och vin fest med sina arbetskompisar, dom vill passa på att träffas så länge Peter fortfarande är här. Gulliga dom är!

Ha en underbar kväll alla sötisar!!


näää men.. Fredag redan?!

Jag hänger verkligen inte med i dagarna nu! Känns som att det fortfarande är tisdag.. Eller starten på veckan i alla fall! Tiden går ju så himla snabbt! I går han jag med en massa, men så var klockan plötsligt 23:30!!! Kom hem efter jobbet, gjorde middag, gick ut med Clifford 19:30 ca och var ute til runt 21, sen skulle jag börja baka... Och när jag var klar var klockan över 23. Vart tog tiden vägen?! Kändes ut som att jag sov i 10 minuter! Skulle upp 5:30 idag och promenera järnet... Men kan ju berätta om gårdagens träning så länge ;)

Vi gick ned till Kransmossen som vanligt, dom har 5 fotbollsplan där så man kan träna lite utan att bli stört (för mycket) och utan att störa andra. Tog med klicker och godbitar och lade i väg. Promenerade drygt 40 min först och stannade på grusplanen och körde lite lydnad. Gång, ställande under gång, sittande under gång och inkalling. Det gick SUPER bra! Var andra hundar där och massa folk som sprang runt i motionsspåret, Clifford glänsade lite på dom men tittade alltid tillbaka på mig och hållt kontakten! Wow! Har fått så mycket mer mod till att våga mera, som att be honom sitta kvar och gå iväg även om jag vet att det finns hundar i området. När vi tränar är han fokuserad på mig och det är så jag vill ha det :D Min lilla snutt!
Han fick ligga i soffan med oss sen, och satt i soffan med Peter när jag bakade bröd. Bilder kommer, han var ju så fin där han satt. Mys killarna!

Tillbaks till idag, vaknade 05:30 ca, Clifford orkade nästan inte öppna ögonen och jag var tvungen att dra honom ut ur dörren! Men när vi började gå var han så pigg och glad så. Märker att det är dags att köpa tecke till honom. Är ju ganska kallt om morgonen och kallare skall det bli! Så jag får göra en inköpslista och prioritera lite. Något skall han få denna månaden i alla fall. Kanske pappa vill hjälpa mig med "presenten". Vi hade en jätte fin promenad i dag i alla fall, härligt att vara ute så tidigt och inga rådjur i dag inte :P Lekte på grusplanen för att trötta ut lillen, gott att Peter slutar tidigt idag så han inte är ensam så länge.

Vad har ni för planar i helgen då? Här skall det mysas och donas i hemmet. Kolla om jag hittar något som jag kan göra en flirtpole av, tror Clifford kommer gilla det. Så skall jag tvinga Peter med ut en kväll så han får se hur duktig Clifford är när vi tränar :D Och dator tid blir det, jag lovar ;)


Rolig grej, här sitter jag 22 år gammal på jobbet och googlar på Gustaf Skarsgård... Nån som känner honom och vill övertyga honom om att äta middag hos mig och gå promenad med Clifford? Han verkar som en trevlig och genuin prick :P Om nån har tid borde dom lyssna på hans radioprogram från 2007, vilken smart kille!!! http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=1422825 


Seg Silje

Usch vad seg man är. Det är inte roligt. Känns som att jag har 1000 grejer som ligger och väntar på mig, men jag orkar bara göra 5. Haha. Har alltid haft många bollar i luften men nu börjar det bli lite för många. Får sakta ned lite, inte ha så brottom och fortsätta njuta av livet.

Fick sms av pappa igår, han och hans fru vill komma på besök. Självklart! Kanske dom kan ta med min cykel också! Yay. Så dom kommer helgen 2 oktober, helgen efter att Peter åker. Det är mer spännande än trist nu. Är ju ett så underbart tillfälle för honom, han får göra något helt nytt och vidga sina vyer. Jag önskar allt detta för honom. Han förtjänar det så mycket. Det skall inte bli helt fel att bo ensam heller, skall dona i lägenheten (måste fråga hyresvärden om det först) och ha så mysigt med Clifford. Konstigt att Peter åker till mitt hemland och jag stannar i hans. Haha.

Som sagt, seg dag igår. Vi var och handlade, och kolla så att decken på bilen var ok. Peter har blivit bilägare nu, gott är det. Tänk att åka mellan Borås och Norges västkust utan bil. Orka! Clifford låg i sengen med Peter igår när jag kom hem. Det var gott att ligga där med dom och bara känna alla hjärtan slå. Gjorde sök-markering hemma, blev inget spår då tiden flög iväg (det var det här med att planera ;)) Men vi tog igen det på morgonen i dag!!

Var ute kl 6 och tänkte vi skulle gå lite i skogen och inte den rundan vi har gått dom senaste gångerna. Började traska på och jag började höra en massa läten från skogen. Så kom det ett rådjur. Fan var jag skrämdes!! Vad gör man om det kommer ett rådjur? Skall man så stilla, klappa i händerna eller vad gör man? Jag är jätte rädd för att den skall springa på mig eller bort till mig! I alla fall, vi fortsatte att lunka på i skogen och Clifford var i extas för att han hade sett nått roligt. Så på vägen hem kom det ett rådjur till bakom oss som håppade runt som en tok! Jävlar vad fin den var! och när jag vände mig om stog det en mann med varghund 2 meter från oss. Blev jätte rädd. Haha. Clifford började med sitt bus på grusplanen, han ville leka! Är inte ofta han bjuder på det om morgonen men nu var han helt på! Så vi lekte lite  (20 min) där, men han verkade inte blir trött alls! Vad jag hade dåligt samvete på vägen till jobbet i dag. Peter lovade åka direkt hem efter jobb och rasta honom, så det kommer ju gå bra, men kanske jag får börja gå längre med honom om morgonen nu.. Och hem på lunchen. Vi får se, jag redar ut det.

Det blir hundmys och brödbaking ikväll i alla fall. Och jag skall tvinga mig att sitta lite framför datorn och hitta lite bilder. Tråkigt med en blog utan bilder..


Jag vill ha grejer från www.hurttacollection.com och deras pro kollektion. Ett tecke till Clifford och jacka till mig. GE MIG ;)


Nää vad tråkigt

Sitter på jobbet. Har blivit tvungen att ringa påminnelses samtal. Kunder som inte skickar in grejer. Usj! Roligt att prata norska igen, men det är ju tråkigt att tjata på folk. Är inte det som är mitt jobb liksom. Lunch snart. Skriver mer när jag är tillbaka på min plats. Ingen bloggtid här inne ;)


Gosh!! vad tiden flyger när man har saker att göra. Det är ju så tråkigt att ringa folk, och i alla fall folk som inte svarar.. Och folk som lägger på när man ringer osv. JAG VILL INTE PRATA I TELEFONEN HAR JAG SAGT! Usch. Dumma jobb.. Men jag har i alla fall jobb och skall vara glad för det ;)

Clifford är ju så himla mysig, han skall ligga och gosa med Peter hela tiden. tror han märker att Peter skall bort snart (kanske för att Peter också gosar extra mycket med sin lilla gulle gris...) I går låg dom i sengen och myste när jag kom hem från jobbet.  Så härligt att se! Vi får utnyttja tiden nu, båda Clifford och jag :) Mysa järnet framöver.

Skall fråga Peter om han vill vara med ut och lägga ett lätt spår til Clifford sen, vis inte gör jag det själv. Är ett tag sen han fick spåra riktigt nu. Får sparka mig i röven så vi fortsätter med det roliga nu. Skall köra lite inkalling också om han blir med ut. Vis inte blir det lite lätt lydnad i skolgården på kvällen. Jag tycker det är jätte roligt! Skall få Peter att ta kort på Clifford och mig med. Har inte så många såna. Tar ju bara kort på alla andra med Clifford :P Så skal jag bli duktigare på att sitta vid datorn när jag är hemma. Är bara lite svårt när man heller vill mysa i soffan eller göra något annat. Men det blir mer tid efter 27 sept, Peter åker den helgen.. Då vlir jag en äkta Data nerd ;)

Hoppas ni har det bra i alla fall. Har inte fått läst några bloggar idag, tyvärr, men skall läsa lite nu för jag åker hem :)

...

Peter fick jobbet, han åker 28 september. Så får vi ju se hur det blir när han kommer hem i mellan åt. Allt kan hända (PMA).

Små ångest..

Eller jag vet inte om jag kan kalla det för ångest heller. På et eller annat sätt kommer jag att bo ensam (eller har ju Clifford) från oktober. Peter flyttar enten till en annan lägenhet i Borås eller till ett nytt jobb i Norge. Jag tycker klart att det är skit jobbigt. Inte att han skall flytta men att allt som heter Peter och Silje, eller Oss kommer läggas på is. Vi skall vara kompisar och så får vi se vad som händer. Usch, börjar nästan gråta bara av att tänka på det. Har jag lärt mig en ting så är det att man aldrig skall säga aldrig... Tiden vill visa om detta änder i världens bästa vänskap eller om vi hittar tillbaka till varandra.

Blev trögt med Clifford i går med. Han fick en paus från mitt tjat och vi promenerade bara långa mysiga promenader i går. 3 stycken blev det. Han var faktiskt rätt trött på kvällen, och det är ju bra. I dag har vi cyklat på morgonen. Han är fortfarande lite seg och jag måste dra honom med några gånger. Men vi kom oss hemm efter 40 minuter och jag kom för sent på jobbet. Tänkte att jag heller är sen på jobbet än att ha en hund som har för mycket energi kvar ;) Tycker det var ett bra tänk!

Jag undrar lite vad jag skall göra för tiden. Blir inga bra lydnadspass om jag skall gå och tänka på allt annat... Vill göra något roligt med Clifford, något som inte kostar mycket med pengar (har ju typ 50 spenn kvar till lön!). Får se vad jag hittar hemma, något kul skall jag göra i alla fall ;) Eller Vi :P

Nu har jag fått förfrågan från pappa och hans fru, dom vill besöka mig/oss i oktober! JAAA! Dom är så välkomna så. Pappa älskar Clifford och Clifford älskar pappa ;) Farmor och Farfar vill också komma en sväng. Hoppas dom har tid en helg, det kommer att bli så fint! Går ju så lång tid mellan varje gång nu, jag har ju inte möjlighet för att åka till Oslo så ofta, och nu vågar man inte ta med Clifford heller så da kan det bli mer sällan. Men vi fixar det :D
Tillbaks till kundarna på jobbet nu. Har en hel del som ligger. Väntar på att Peter skall ringa, han skulle kanske säga upp sig idag och få veta mer om jobbet i Norge. <3

Helg!

Jag är typ världens sämsta på att blogga i helgen. Det är ju egentligen en bra grej, att jag har saker att göra, men jag ber om ursäkt ändå. Förlåt!!! Sen så har mitt internett strulat i vanlig ordning. Blir ju sur som fan! Kna det inte bara funka?! Jag betaler ju för att den skall funka, inte för att den skal hänga där och smula. Jaja, det verkar funka nu i alla fall (eller igår funkade det).

Fredag var rätt segt. Vi skulle få besök av två glada grabbar, som kom jätte sent så jag gick och la mig efter 30 minuter. Haha. Vi skulle ju upp tidigt dagen efter och jag ville duscha fört och se lite fräsh ut när man skulle in till Göteborg.

Lördag kom min lillasyster med Peters lillebror (haha). Det var gött att se henne igen, saknat henne som bara den och saknar dom andra så himla mycket. Hon berättade roliga historier från middager som jag missar och jag började gråta av skratt! Mina syskon är så härliga! Vi åkte till Delsjön det det skulle bli en suspesnsion träff, Jenny och jag fulgte med för att busa med Clifford, blev inga (såna) roligheter på mig denna gången. Jag hade sagt till alla som kom att Clifford skulle ha en passivitets dag, inte hälsa på någon nya människor. Alla, förutom en, respekterade det. Fan, hållt på att nita den killen! Jag har världens kortaste temprament när det kommer till såna saker. Respekter mig eller känn på min vrede!!! Han är ju så kär i Jenny (syster) så han var på henne hela tiden. Hon fick ju hålla Clifford så jag hjälpte killarna med lite grejer och då kom denna N (killen) bort och hälsade på Clifford för andra gången (först sa jag trevligt ifrån om varför han inte fick hälsa). Jag sade ifrån och när han tredje gången gick bort till Jenny och Clifford blev jag så sur att jag skällde ut honom framför alla som var där. Nog är ta mig fa nog! Han skämdes så himla mycket när alla dom andra skrattade åt honom och jag var rätt nöjd.
Clifford var exemplarisk! Han var lös mycket av tiden och hållt sig med Jenny och mig. Vi busade med honom, körde kontaktövningar och massa lek. Sprang fram och tillbaka och gjorde inkallingar, gömde oss i skogen och han fick bada/hämta pinnar. Så stolt jag var!!! Kom även två små Jack Russel Terriers lösa och han ignorerade dom helt till dom var framme vid mina fötter och jag måtte dra dom tillbaka till sin (idiotiska) matte. Min lilla plutt! Så duktig! Han sov gott när vi kom hem! Det gjorde vi med ;)

Söndag åkte vi ut i skogen som lovat. Det var mest för att promenera i höstvädret, men vi letade också efter kantareller (som varken Peter eller jag har hittat förut). Clifford gick lös och hade det så roligt så. Han har nu börjat stanna och kolla läget, se om han fortfarande är nära oss osv! Jag blir bara mer och mer stolt över honom. Så ropade Peter på mig, han hade hittat guld i skogen!! Kantareller! Stora kantareller!! Fan vad glada vi blev! Sen hittade jag två/tre stora kantareller med! Så bar det hemmåt, jag ville städa och baka bröd, Peter skulle till sin bror i Göteborg. Dom är så gulliga, verkligen bästa familjen (efter min ;)). Alla tar så gott hand om varandra! Kommer sakna att inte se dom ofta. Men det får jag gnälla om någon annan gång ;) Brödet jag bakade blev jävligt gott! Och nu är lägenheten fin och vacker igen!

I dag har jag inga direkta planer. Hem och ut med Clifford en snabbis och sen blir det enten msn et litet tag eller så skall vi ut (medans det fortfarande är ljust) och träna lite lätt. Nu vill jag verkligen ha lön så jag kan spendera lite pengar på Clifford och på mig. Är trött på att vara pank!
Bilder kommer sen, jag lovar :D


Knäpp dator, knäpp kärring ;)

Tror min dator hemma är lite sjuk.. Kanske den har fått svininfluensan? Eller det är i vanlig ordning Internett som kukar sig. 3.se... Jag tyckar inte om er men det är bekvemt att ha mobilt bredband när man inte brukar datorn så ofta ändå. Det är min ursäkt för att det blir dagen efter uppdateringar i alla fall ;)

Vi tog det ganska lungt igår, en promenad och lite lydnand på plan. Det funkar bättre och bättre med ögonkontakten!! Det gör mig glad. Han uppmerksammar mig mera och jag väljer att tro att jag är lite mer rolig än vad jag var innan. Vi busar mera, leker mera och trivs i den andras närhet. Clifford, om jag inte haft dig nu hade jag gått under! Gott att ha något/någon att tänka på när allt blir lite jobbigt. Det värsta är egentligen att "det" inte är jobbigt, det är jag som är jobbig mot migsjälv. HAHA. Kanske jag skall gå till en KBT terapaut, eller coach, lära mig att inte dömma migsjälv för mycket och inte lura migsjälv med sludder.

Clifford verkar i alla fall vara en lite lyckligare kille, han blir dock bara mer och mer mammig (stackars Peter). Det gör inte mig något, men det är ju lite synd. Tänkte ställa en fråga om svansföring... Är det alltid negativt om hunden har hög svansföring? Clifford har ofta det.. När han nosar, hör något, upptäcker något och självklart när han träffar nya hundar... Är alla dessa negativa? Eller är det "normalt"?

I dag skall jag vara duktig tjej och lägga ett spår som vi kan ta på vägen hem från våran promenad. Har tärnat blodbudding till förbandelsen nu! Clifford älskar det :) Sen ser jag jätte mycket fram emot morgondagen, Jenny (lillasyster) kommer en sväng och vi skall promenera runt i Göteborg och fotta masse. Fika skall vi göra några gånger också ;) Vad jag saknar min familj. Märks att jag har bott borta från dom i 2 år nu... Gott att jag har min lilla "familj" här i Borås så jag inte är helt ensam :D

Vad skall ni i helgen då? Något roligt?

Onsdag/torsdag

Jag tycker mer och mer om denna blogg, gillar helt klart att textfältet är större än i den andra bloggen. Så jag kommer nog att behålla denna :) Hoppas ni klarar av bytet ;)

I går var jag ute och promenerade med Clifford. Tog det lungt, har varit lite trött i huvudet de senaste dagerna. Det går trögt på jobbet, litet att göra antar jag, eller det är mycet av ingenting. Sen att jag sliter lite med "förhållandet" som gör att jag tänker en hel del och därför blir helt slut i huvudet. Varför jag säger "förhållandet" är att jag egentligen inte skall analysera "oss", för jag vet inte vad som händer med oss efter att Peter flytter. Jag vet bara att jag vill forstätta att träffas/vara tillsammans, att jag inte vill ge upp och det verkar som om han tänker något liknande. Vi har det i alla fall JÄTTE mysigt nu, och jag vill inte gå och tänka massa dumma grejer när jag egentlig vill njuta av att vi kan fortsätta vara oss två. Nog om det nu ;)

Vi körde lite "vanlig" lydnad och kontakt övningar. Sitta brevid med kontakt stå fot med kontakt och att han skall gå fot med kontakt. Hoppas ni fattar vad jag menar. Det var lite svårt då han ofta ser ned i marken eller vänder på huvudet när jag har klickat och belönat, men det är kanske så det är i början? Gjorde några inkallingar för några dagar sen (glömde berätta). Han fikk sitta under gång först och sen inkalling. Hur lär man bäst att han skall sätta sig/ställa sig brevid mig och inte framför? Tips någon? Inkallingarna gick ju bra, men vill finslipa dom ;)

La ett spår i gräset på vägen hem. Det började lite trögt, men när han fattade kommandon (efter några gånger med "spåra" och visa med handen) så fattade han och var hur duktig som hälst! Jag ställde mig ju, omedvetet, på en godis bit och han vägrade spåra vidare. Haha, kände mig rätt dum när jag insåg att jdet var jag som var orsaken. HAHA.

I dag skall jag lägga ett lite längre spår, rakt och i skogen. Skall fråga om Peter vill vara med, vis inte så vill han kankse se en film med mig i soffan och ha mysigt hemma efteråt :)
Ha en underbar torsdag!! Gud vad tiden flyger!!



Haha, kul hur man förändrar sig egentligen. Har aldrig haft lust till att ha låmgt hår, nu sparar jag som bara den. Har sökt lite runt på nätet efter löshår och har hittat en sida som jag vill beställa hår från. Nu jävlar har jag blivit lite tjejig av mig också. Nu är det bara tuttarna som fattas ;) Nej, jag skojar bara. Men det hade varit roligt att prova på att ha långt vackert hår. Så får vi se om jag ser bra ut i det eller inte :) Har aldrig haft långt hår, det längsta jag haft är till axlarna, som jag har nu. Så nu har jag någon vecka på att bestämma mig. Långt (fake) hår eller inte :P

Orkar inte göra nytt inlägg så jag uppdaterar denna istället. Snott av Linda:

www.hejmia.se har gjort en hundquiz för oss hundägare i bloggvärlden.
Kopiera, svara och skicka quizen vidare!

1. Vad är det för ras på din hund? Amstaff mix med lite rottweiler

2. Är det en tik eller en hanhund? Hane :)

3. Vad kallar du den?
Clifford, köttbullen, fisen (kärt barn har MÅNGA namn, det finns flera).

4. Har den något kennelnamn?
Nej. Vet inte vart han kommer från..

5. När är hunden född och hur gammal är den i nuläget?
8 januari 2007, 2 år och 8 månader

6. Har du den för sällskap eller någotning annat (jakt, avel, utställning, vakt,etc)?
Nallebjörn? Nej, han är selskapshund som agerar lite vakthund då och då.

7. Har ni gått/ska ni gå några kurser ihop?
Nej tyvärr inte. Men skall förändra på det med tiden. Det är aldrig för sent att lära nytt :)

8. Är det din första hund eller har du haft hund förut?
Hade hund ett litet tag när jag var liten, varit mycket hos morbror med två rottweiler tikar när jag var mindre. Men min första egna hund <3

9. Har ni besökt veterinären någon gång?
En del gånger. Vaccinasion, opperasjon för en trasig klo (+ uppfölgning) och vaccinasion. Inte mer än man måste.

10. Det roligaste din hund vet?
Busa och leka. Han älskar att fjanta sig och ligga i soffan med matte och husse också. Och i sängen ;)

11. Det tråkigaste din hund vet?
Att vara ensam hemma...  (tråkigaste jag vet med)

12. Har din hund några vanor/ovanor?
Han har bitit sönder en hel del, det är en dålig vana. Men är nästan helt borta nu. Vana... Lägga sig på dörrmattan HELA tiden..

Sist men inte minst, posta gärna en bild på din älskling!

Usch!

Jag vill inte bruka denna blogg på att hänga ut folk, egentligen. Men detta var för extremt för att bortse från! Obs högt ljud!
http://lailaaziz.blogg.se/2009/september/videoinlagg.html#comment
 
Det är 150 stycken som har kommenterat. Dom "possitiva" är av folk som inte helt fattar hur man beter sig runt en hund, tycker jag. "Fin hund" osv. Dom tycker detta är roligt. Hemskt var/är det!! Och så bor hon i Borås! Man har ju lust att åka bort och kidnappa hunden!!

Uppdatering
Det här var i alla fall min kommentar:

"Postat av: Silje
"haha fyfan vad rolig video & din hund verkar vara lydig ! (:" Den som skrivit detta är helt klart inte medveten om vad en lydig hund är. INgen av dina kompisar verkar tycka att det är konstigt hur du beter dig, så ni är väl vana med vanskötsel... Du bjuder hunden till att hoppa på dig (leka) och lyfter den fel och hoppar runt med den.. Var verkligen hemst att se på! Och hemstk att läsa på kommentarerna att flera av dina läsare tycker att det är ett ok beteende! Skaff en liten väskehund istället om du vill ha en som inte behöver lederskap eller en att dansa med... Plågeri, kanske... Dumheter och idioti kallar jag det."

Och nej Laila, jag är ingen expert på hundar, men på min egen känner jag mig kanska kunnig och vet en del om denna ras. Men fair enough, jag dömmer dig så då får väl du dömma mig med :)

Dubbel post

Postar här och i den gamla. Jag tror jag gillar den nya bäst, den är helt klart snyggare än vad den gamla är :P
 
Igår gick jag ut med Clifford direkt efter jobbet, eller jag packade med mig märjbenet från söndag och ostbitar ocg sen gick vi iväg till skogen. Pappa ringde mig, det var fint. Vi sickar ofta mail och sms, och så ringer han mig några gånger i månaden. Det tyckler jag är jätte fint! Mamma är inte lika duktig, men hon har mycket att göra. Hon ringde i söndag och sa att hon ville börja ringa oftare. Mysigt!
 
I alla fall, Clifford skötte sig bra när jag pratade i telefonen och vi gick upp mot platsen där jag ville lägga spåret. Satte Clifford vid ett träd lite bort från där jag var och härmade det Paula visade mig på träffen. Vi tränade lite lydnad i några minuter och gick mot spåret. Tror att jag inte skall lägga mitt i skogen nästa gång. Det blev MÅNGA luktar på en gång och Clifford gick upp i varv som bara den! Fick lugna ned honom lite och sen sade jag "Spåra" och vi började. Var ett ganska kort spår och han var lite off i början men hittade fram till märjbenet med ost i! Nu får jag bli hårdare på att avsluta riktigt. Glömmer det några gånger när vi tränar. Säger nästan alltid bara "så, fot" eller liknande. Nu får jag säga "slut" eller något så han fattar att det är slut! 
 
På vägen hem fick Clifford gå lite bak mig och nosa i gräset utanför lägenheten. Jag gick kanske 2 meter framför honom och såg att det kom några killar (typ 18/19 år kanske, turkar tror jag) och började stirra som fan på oss. Jag tog några steg bakåt och vände mig mot Clifford (från dom). Dom passerade mig och gick mot Cliffod och stirrade mera och sen började kille nr 2 och vissla och vinka in Clifford. Jag blev JÄTTE sur och sa: "Vad fan gör du?!" och han svarade något som jag inte gick med mig så jag sa det en gång till och då bara skrattade dom och gick. Bra att Clifford endast är van med en kille (Peter) och att vi inte brukar vissla på honom eller vinka. Det är kanske inget alvarligt, men jag blir jätte arg! Jag vill ju inte att han skal springa bort till vem som hälst eller små barn som beter sig dåligt och ropar och skriker. Grrrrr! Nej jag är inte mot invandrare heller,  men det har endast varit såna tilfeller med invandrar barn eller ungdomar som skall vara på oss... En annan gång kom det ett helt gäng med barn bakom oss som frågade vad hunden hette. Jag orkade inte svara och då började om skrika namn bakom oss och kallade på hunden "Arrak kom hit" osv. Och började skälla osv. Blir så himla arg på såna folk, att föräldrarna inte kan lära barnen bättre! Jaja. Orkar inte sura mer ;)
 
I dag skall vi fortsätta med kontakövningar och lydnad. Peter gav mig en bra komplimang igår. Han sa att Clifford hade blivit så duktig på ögonkontakt på sistonde. Yay! Vad bra vi är, Clifford och jag ;) 

Valet...

Ok, fick till lite bättre i alla fall..
Vilken gillar ni bäst?
Denna blog som ni ser på nu

eller den gamla bloggen:
http://life-of-cs.blogspot.com/

Rösta är ni snälla :)

Fattar ingenting!!!

Fattar ju inte nån ting av denna blog grejen!! Blogspot fattade jag ju lite, men det här var lite för kompliserad för lilla mig. Hur görm man? Hur byter man bakgrund så denna sidan inte blir så trist? Hur lägger jag in ägen header? hur hur hur?!?!?!

Ny blogg

Tänkte jag skulle fixa ny blogg, är inte nöjd med att den andra har så liten textruta! Och att jag inte kan fixa som jag vill (är inte så data kunnig heller, hahahaha), men skal prova lite och se hur det ser ut här. Om det inte är bättre så raderar jag denna bloggen och om det går svin bra så byter jag till denna.

håll koll på den gamla så länge om ni vill :)
http://life-of-cs.blogspot.com

-Silje