Söndag 28/2

Siste februari, redan! Känns ju helt fel, men rätt bra.
Det betyder att våren snart kommer, att jag har bott i Borås i ett år och att Peter snart kommer hem! Hans broder och jag skall åka till Oslo och hämta honom på fredag. Då skall jag handla lite godsaker från Norge och ta med lite grejer (snowboard och vinterkläder) hem. Gött!

Lägger upp lite bilder nu, hoppas ni tycker det är liiiiite trevligt ;)
Blandat från mobilen först :P











Från kameran....









och så lade blogg skiten av! Får inte laddat upp bilder. kul... provar igen sen.. skit!
Konstigt.. jag fick spara hela tiden för att lägga upp ny bild. jaja... nu har ni lite fint att se på i alla fall ;)

Ni märker väl att jag inte är så duktig på att ta bilder när vi är ute? Glömmer det alltid, men skall bli bättre på det till våren (eller om jag skaffar en ny och bättre mobil snart ;))

Lite bilder från februari

Mera kommer sen, men jag måste förminska dom först ;)











Måndag 22/2

Ny vecka, fem nya arbetsdager och två hela dagar att slappa på!!! Denna gången skall det vilas. Är så sjukt trött efter helgen att jag håller på att somna hela tiden. Ont i huvudet, ryggen och det känns som att jag skall börja blö näsblod HELA tiden. Inte kul... Men hade kul i helgen kan jag lova...

Torsdag var Peter hos mig och vi gick ned till skridsko"banan" på Kransmossen så han kunde åka lite i snöstormen. Jag halkade och slog handläden, så jag var inte så nöjd på fredagen när jag var tvungen att jobba en hel dag med ont i handen. Inte kul!

Jenny och Sebastian kom till mig på fredagkväll och vi åt middag tillsammas alla fyra. De hade med Mio också. Jätte kul att han och Clifford går så bra ihop. Lillebror och storebror typ ;) Clifford trivs i sin bur och går även in där för att sova/slappa av när jag lagar mat eller diskar. Duktig kille :D

Lördag morgon skottade vi fram bilen på parkeringsplatsen och körde ned till Resecentrum. Jenny skulle till skolan, Peter och jag skulle till Stockholm och träffa hans bror och deras kompis mr. Jaxon (Andreas). Det var dags för att kolla Rammstein live! 8 timmar buss i snöstorm var sådär roligt (gott att man satt bredvid någon man gillar och kan sova på), och vi hade inte med mat på bussen för det glömde vi... Första vi gjorde när vi kom fram var att kissa (vi kissar inte under bussresan, busstoa = äckligt!), åt lite, drack en kaffe och en öl. Sen kom resterande gänget och vi gick till O'Learys och åt och drack mera öl.
Kollektivtrafiken i Stockholm var "ur funktion" så vi tog taxi till Andreas syster och sen bort till Globen :D Tiden gick ju så himla snabbt så när vi kom fram han vi gå på toa och hitta våra platser och så började dom spela en kort stund efter det.
Vilket jävla drag!!!
Var hur bra som hälst och lite till!! Längtar efter att se de igen när de skall spela på MetalTown i sommar :D Det var flammer, explotioner, fyrverkerier och galenskap :D
Efter konserten åkte vi till en "krog" och han ta en öl till innan det stängde och så åkte vi "hem" och såg på konstiga saker på internett och skrattade.

Söndag var det dags att åka hem igen. Peter skulle ta buss till Oslo kl 11.15 och jag skulle ta buss hem till Borås kl 12.10. Vi köpte kaffe, bullar och lite godis så vi klarade oss på vägen och sen gick jag med honom till bussen och sa hejdå. Usch, det var sorgligt.. Gott att vi ses igen om en liten stund :) Jag läste drygt 200 sidor i "Luftslottet som sprängdes" och såg min första älg!!! Vilken lycka! Saknade Clifford som bara den under tiden jag var borta och längtade hem till min lilla bulle!!!

Var hemma lite över 19 på kvällen och gick ut med Clifford direkt. Var så tråott att jag höll på att ramla varje steg jag tog! Kom hem, duschade och somnade med en gång jag la mig ned för att sova.
Så idag har jag JÄTTE ONT i ryggen, rumpan och benen.. Usch!! Så himla värdelöst att sitta på jobbet och inte må bra i kroppen. Vill bara hem och gå en låååång promenad och sträcka på hela kroppen. Aiaiai. Så nu har jag gnällt klart ;)

Hoppas jag har lite överskott och tid till att lägga in bilder och skriva lite i kväll eller i morgon. Skall sluta med att ligga i soffan efter att jag har ätit middag och heller ägna den tiden åt att aktivera Clifford på olika sätt innan vi går kvällspromenaden. Då sover jag (vi) ju bättre om kvällen också. Längtar efter att Peter skall flytta tillbaka till Borås så han kan börja promenera med oss. Skall fråga Sarah någon dag i veckan om hon vill gå runt Kransmossen igen.
Ha en fin måndag alla!!!

Onsdag 17/1

Grrrr, jag blir lite irriterad på vovven måste jag säga.. De senaste två dagarna har han börjat riva av tapetet i köket! Och tugga på listar och så där. Fattar inte varför. Raster honom ordentligt, morgon och kväll, och leker massa. I dag har han inte varit mycet ensam heller så jag kan inte säga att jag "förstår" detta. Peter sa att det kanske är ett sätt att visa att han inte tycker om att jag är så mycket borta från honom. Kan ju vara så. Någon som har några tips? Fattar inte varför han har börjat med detta nu....

Skall åka till My One och köpa en bur idag i alla fall. Har varit lite "anti" bur innan, men jag vet ju att han inte har ont av att ligga i en bur fyra timmar åt gången och vet att han inte lider av det. Skall fixa till så det verkligen blir en mysig liten grotta. Så får jag rasta han längre på morgonen och på kvällen och umgås ordentligt med honom efter jobbet (inte bara ligge och gosa i soffan innan vi går ut på promenader eller träna i typ 20 minuter).

Jaja, jag har fått numret till dottern till en arbetskompis (de har tre BC vovvar och bor i närheten av mig). Hon undrade om jag ville börja promenera med henne på kvällarna några gånger. Det är ju helt supert! Skall höra av mig till henne ikväll och hoppas hundarna går bra tillsammans :D

Och bilder, jag lovar bilder :P

Snodde denna av Jenny. Clifford är ju så vacker!!!!

Och Mio ser jätte konstig ut!! Hehe


Clifford ser ut som att han är lika stor som jag! Knäppt!


HAHA, vad roliga vi är ;)


Japp, det är så här man bakar RIKTIGT goda bullar ;)

Tisdag 16/2

Hej hej :D Nu sitter jag här på jobbet igen och tänkte jag skulle ta en liten paus från allt det hårda arbetet och skriva några radar om helgen. Bilder får komma sen, måste ju förminska dom och så där och har de hemma på datorn, men de kommer. Väntar på kort från mamma och Line också!!

Fredag var en jätte fin dag måste jag säga. Peter kom hem natt till fredag, och på lunchen på fredag kom han till mitt jobb och hämtade mig så vi kunde äta lunch tillsammans. Åkte till Subway och sen hem till Peter och åt. Clifford följde med och stannade kvar hos Peter. Var hur gott som hälst att se honom igen måste jag säga. Ser verkligen fram emot att fortsätta att träffas och ta allt helt lugnt tillsammans. Konstigt att så mycket kan släppa bara av detta, känner mig 10 kg lättare redan! Fina <3

Peter kom med Clifford till mitt jobb kl 16 och jag promenerade hem. Några av mina jobbakompisar stor i fönstret och spanade på oss (Clifford) och tyckte att han var ur fin som hälst! Hemma byte jag om och gav lillen mat, sen bar det av mot Göteborg. Var jätte mysigt att se Peters pappa igen och träffa hans farmor första gången. Peters storebror fyllde 30 och vi firade det på Räkan i Göteborg. Mysigt att Jenny var med också (hon är ju sambo med Peters lillebror, hihi) och jag klarade av att hålla hennes födelsedagsöverraskning hemligt hela kvällen. Det hon INTE visste var att Mamma, Line, Espen och Bob var på väg från Oslo för att fira hennes 20 års dag på lördag.
Etter vi hade ätit, druckit och gosat så åkte vi mot Borås igen och jag väntade in gänget från Oslo.

Line och jag släppte Clifford och Bob vis skolan och det gick väl sådär... Clifford var duktig som bara den, Bob var lite vaktig och skällde en del, men det gick bättre än jag hade trott. När vi kom in fick Clifford vara i vardagsrummet bakom tvättstället jag har, då mamma är lite hundrädd. Hon har precis vant sig vid Bob, så vi blev överens om att ta det HELT lugnt och inte stressa. Hon hälsade i alla fall på honom :D

Lördag vaknade vi tidigt (vi lade oss 03.30 och gick upp typ 9.30..) och åt frukost tillsammans. Jätte mysigt att äta med sin familj, saknat det utan att jag var klar över det ens! Och sen gick vi på en promenad med hundarna ned till Kransmossen. Clifford och Bob funkade hur bra som hälst på promenaden. Clifford var riktigt nyfiken på Bob, men han var inte "på" alls. Gick och nosade lite på honom och med en gång jag sa till så slutade han. Blev så himla glad och stolt!! Mamma och jag åkte och handlade och så åkte vi in til Göteborg igen för att överraska Jenny! Det var så himla spännande!

Hämtade henne utanför skolan (typ) och gick till TinTin där vi skulle fika. Där stog vi, de andra skulle egentligen komma in och överraska henne men det kom ju ingen!! Jag ringde Espen, och sa till Jenny att det var Peter som ville följa med, och vi var tvugna att gå till parkeringsplatsen och möte upp honom (HAHA). Hon fattade ju inget men följde med dit. Så sa jag "Se där då!!!" och där stog de och väntade :D Jenny började gråta lite, och mamma också. Vi åt lite på TinTin och sen åkte vi mot Borås för att träffa Peter, Sebastian och lille Mio. Det var en riktigt fin kväll och alla hunderna funkade så himla bra tillsammans! En liten skit (chiuhuahua mix) en liten lång en (tax) och en bulle (Clifford). Lite knasig gäng, men det funkade jättebra! Peter, Clifford och jag åkte hem till Peter och sov där då det blev lite för många i lägenheten (hehe).

Söndag åt vi frukost hemma hos mig alla ihop (inte Jenny och Seb) och gick på en liten promenad med hundarna innan det var dags för familjen att åka hem. Det var lite tråkigt att de var rvungna att åka, men så är det nu... De vet att de får komma tillbaka när de vill. Mamma vet att Clifford inte är farlig, och vi vet att hundarna går bra tillsammans :D Peter och jag åkte för att handla lite och sen slappade vi hela rästen av dagen. Seb kom en tur för att hämta Mio och Jenny kom efter skolan och de åt pizza med oss. Med andra ord.. EN OTROLIGT LYCKAD HELG!!!
Hoppas det går lika bra i helgen när Jenny, Sebastian och Mio kommer för att hålla Clifford med sällskap ;)

Bilder kommer sen (hoppas jag :D)
Ha en underba sämladag nu!!!
Pöss!!

Fredag 12/2

Clifford och jag önskar er alla en riktig god helg!! Kom ihåg att bruka reflex och att klä er varmt nu!

Jag skall ha så mysigt hela helgen, mer kan jag inte säga för jag vill inte avslöja något ;)
Fredrik blir 30 i dag, så vi åker till GBG och skall äta på Räkan. Sen går det slag i slag med Jennys 20 års dag och massa mys hemma hos mig. Skall bli så kul. Hon kommer älska sin present, mer än det kan jag inte säga :P


Jag skall ha trevligt med lilla killen och Peter också :D Glader Silje kan jag säga. Mer kommer sen!!
Pöss på er!!!

Måndag 8/2

Jag har hur mycket som hälst att göra på jobbet nu. Nästan så jag spyr! Fick veta i dag att det är jag som "är" min grupp... Jag har hela tiden trott att vi var fler, att vi var några till i Norge t.ex som skriver texter, men nej. Det är jag och en tjej som inte gör sitt jobb ordentligt. Hon jobbar hemifrån och är inte så duktig kan man säga. Så jag gör ju allt mitt arbete (som ju är en hel del kan man säga) plus att jag ofta blir sittande och rätta småfel som är gjort. Det är inte kul, och idag kände jag pressen ordentligt. Så inget bloggande, inget läsande av bloggar eller något liknande när jag är på jobbet. När jag sitter där känns det verkligen som att tiden står stilla, men när jag går hem för dagen verkar det som att jag bara har varit borta en timme! Stört!

Oavsätt, jag har slappat av hela helgen. Såg en konstig film i fredags, "Mulholland Drive" av David Lynch. Jätte störd! Om ni inte sett den borde ni göra det. Lördag kom Jenny till mig och vi hade mys-kväll hos mig. Hade jätte mysigt med Clifford, gjorde god middag och bakade bullar. Jätte trevlig och skit nice att gå på tur med lillasyster. Var ju rätt fint att se film, och ligge i sängen sen tillsammans med Clifford och bara prata. Inte fel det där.
Clifford fick även (nästan) hälsa på lill Mio (Dvärg Pincher mix). Gick helt ok. Inte dålig och inte bra. Lillen låter som ett oväder och Clifford var mycket nyfiken på den lilla konstiga råttan :P Skall bli kul att se hur han går tillsammans med Bob (syrrans tax) i framtiden. Jag tror att det kommer gå hur bra som hälst.

Nu skall jag hoppas i säng. Upp kl 6 som vanligt imorgon. Var ute på lååååång promenad nyss, två timmar. Hur skönt som hälst faktisk. Provsläpper Clifford nu på kvällarna. Han är riktigt duktig och kommer när jag ropar på honom. Har vanlig koppel på honom, så jag kan stoppa han om han inte lyssnar på mig. Skönt att jag börjar våga lita mer på han :D Han har vant sig vid kyla nu, det är ju inte så kallt här länger. Men inget gnäll. Han älskar att hoppa omkring i snön och krypa in i alla hålar han hittar. Lilla fisen!

Peter kommer på fredag, en månad sen jag såg honom nu. Clifford (och jag) kommer gå i taket!!
God natt! Skall fixa en bildbomb om inte så alt för länga, Jenny tog kort när vi gick kvällspromenaden lördagkväll.
Natti natt!

Bildbomb... Kanske? 2/2

Idag fyller världens bästa storasyster år! Hurra hurra hurra!!

Så kommer lite "snökort" på den lilla fula grabben ;) Lilla hjärtat!


Bästa minen... "Vad vill du?!"


Snö snö snö... Och en liten bulle :D


Han satt så fint, men så klart var det något där nede som var lite spännande :P


Finaste killen i världen!!!


Jag var lite rädd för att han skulle gå iväg på en liten simtur där.. Fina bron! Och fina rumpan ;)


Det här är typisk Clifford.. Han skall alltid gå iväg när jag skall fota honom.. Jaja, jag vet ju att han är fin i alla fall ;)

Jag är jätte "emo" för tiden.. Förra veckan när jag kom hem från jobbet kramade jag Clifford och sa: "Du vet att du är den finaste killen jag vet om?"... Så började jag gråta! Jag fick migsjälv att gråta bara för att jag sa att Clifford var fin. Haha. Gott man kan skratta lite åt sig själv ;)
Skall bli bättre på att fota, men det blir inga bra kort när det snöar.. Och bilderna blir bara svarta om man tar utan blixt eller med mobilen.. jaja.

Måndag 1/2

Februari redan?! Nice! I natt har det snöat mycket här, yay! Skit mycket snö! Och det skall snöa mer denna veckan! Hihi!! Gissa om vi skall leka som fan när armen känns lite bättre (tatuerade mig i helgen och är svullen, ouch!)

Imorgon blir min storasyster 26 år! Det betyder att Jenny (lillasyster) blir 20 snart och att Espen och jag blir 23 till sommarn! Vad tiden flyger. Kan inte fatta att Line blir 26, eller att Jenny blir 20!!! Det är ju aldrig så att jag fyller år i mitt eget huvud, är ju bara Espen som fyller, inte jag ;)

En fråga, den får bli ganska generell iom att de flesta som läser bloggen har större hundar (ehm, staffar ;)) och jag vet att alla hundar och rasar är olika i beteenden och därmed blir också sättet att arbeta bort beteenden också olika. Men en fråga har jag i alla fall...
- Hur snabbt skall man försöka bryta "dåligt" beteende på nya hundar. Hunden ifråga är 5 månader, har bott med sin mamma hela tiden och inte blivit särskilt socialiserad med andra hundar eller människor. Mycket rädd och liten kille. Piper som ett brandlarm för varje minsta lilla grej.

Jag har tänkt så här:
Ge hunden lite tid (några dagar bara) att bli känt med dig innan man börjar "fixa" ordentligt på grejer. En närvös hund borde kanske bli lite känd i sitt nya hem innan man börjar komma med massa kommandon och tillrättavisa MYCKET (för jag tror det blir en del jobb men denna hund så den blir trygg och slappnar av). Pipande skall man ju inte tillåta så som de förra ägarna har gjort (har aldrig hört liknande, typ bomblarm gånger tio!!), så det är ju lite man borde börja med på en gång. Eller ni som har lite mer erfarenhet av hundar, vad menar ni? Det er en liten dvärg pincher (eller hur man skriver det). Väldigt osäker (inte konstigt om detta är första gången han är utan mamma och borta från allt han känner till...) och närvös. Hur gör man?

Nä, jag orkar inte skriva mer. Jag lovar att det blir bilder sen. Fastnade helt framför datorn igår, laddade in massor med musik på min hårddisk och började kolla på "Kitchen Confidential". Jävligt bra serie. Snygg kille med också, det är ju aldrig fel, haha! Glömde i alla fall allt jag skulle göra igår. Diska, städa, blogga osv. Obs ;) Ny dag, nya tag :P Måste ju se filmen jag har lånat av Marcus också... "Wild at heart" med Nicholas Cage. Skall tydligen vara bästa filmen Ever!! Skall bli roligt att se den :D
Hur har eran helg varit?