Måndag 1/2

Februari redan?! Nice! I natt har det snöat mycket här, yay! Skit mycket snö! Och det skall snöa mer denna veckan! Hihi!! Gissa om vi skall leka som fan när armen känns lite bättre (tatuerade mig i helgen och är svullen, ouch!)

Imorgon blir min storasyster 26 år! Det betyder att Jenny (lillasyster) blir 20 snart och att Espen och jag blir 23 till sommarn! Vad tiden flyger. Kan inte fatta att Line blir 26, eller att Jenny blir 20!!! Det är ju aldrig så att jag fyller år i mitt eget huvud, är ju bara Espen som fyller, inte jag ;)

En fråga, den får bli ganska generell iom att de flesta som läser bloggen har större hundar (ehm, staffar ;)) och jag vet att alla hundar och rasar är olika i beteenden och därmed blir också sättet att arbeta bort beteenden också olika. Men en fråga har jag i alla fall...
- Hur snabbt skall man försöka bryta "dåligt" beteende på nya hundar. Hunden ifråga är 5 månader, har bott med sin mamma hela tiden och inte blivit särskilt socialiserad med andra hundar eller människor. Mycket rädd och liten kille. Piper som ett brandlarm för varje minsta lilla grej.

Jag har tänkt så här:
Ge hunden lite tid (några dagar bara) att bli känt med dig innan man börjar "fixa" ordentligt på grejer. En närvös hund borde kanske bli lite känd i sitt nya hem innan man börjar komma med massa kommandon och tillrättavisa MYCKET (för jag tror det blir en del jobb men denna hund så den blir trygg och slappnar av). Pipande skall man ju inte tillåta så som de förra ägarna har gjort (har aldrig hört liknande, typ bomblarm gånger tio!!), så det är ju lite man borde börja med på en gång. Eller ni som har lite mer erfarenhet av hundar, vad menar ni? Det er en liten dvärg pincher (eller hur man skriver det). Väldigt osäker (inte konstigt om detta är första gången han är utan mamma och borta från allt han känner till...) och närvös. Hur gör man?

Nä, jag orkar inte skriva mer. Jag lovar att det blir bilder sen. Fastnade helt framför datorn igår, laddade in massor med musik på min hårddisk och började kolla på "Kitchen Confidential". Jävligt bra serie. Snygg kille med också, det är ju aldrig fel, haha! Glömde i alla fall allt jag skulle göra igår. Diska, städa, blogga osv. Obs ;) Ny dag, nya tag :P Måste ju se filmen jag har lånat av Marcus också... "Wild at heart" med Nicholas Cage. Skall tydligen vara bästa filmen Ever!! Skall bli roligt att se den :D
Hur har eran helg varit?

Kommentarer
Postat av: Linda & Azi

Nej, bara Azi blev döv! :) Men Azis bror Arnold har haft avkommor och en av de blev döv, så det finns i gener :)

2010-02-01 @ 17:27:58
URL: http://astirazalea.blogg.se/
Postat av: Nicole

Ååh lägg upp bild på tatueringen! Jag ska göra en om några månader, eller två får se..

Iallfall en mellan skuldorna, och ev en liten på ankeln..



Kommer du till amstaffträff i Hjo 13 fubruari?

2010-02-01 @ 18:12:18
URL: http://convictionsdeamon.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback