Neutral...

Denna vecka har gått snabbt, men annu känns det som att det har gått ett helt år sen förra helgen... Konstigt. Jag har gått mycket idag. Gick lång runda med Clifford, åkte til kyrkogården med Elisabeth och Sandra och tänte ett ljus för Peter (ville göra något fint för honom). Delade upp laxen jag fick av honom när jag kom hem. Har donat lite och ätit. Åkte tillbaka till kyrkogården på kvällen.. Kände mig så otroligt ensam, och visste inte vad jag skulle göra. Var verkligen vackert där borta.

I dag saknar jag min familj (båda blodsbånden och känslobånden) hur mycket som hälst! Vet inte varför, men på kvälle känte jag mig helt ensam i världen. Hjälpte att gå en lång runda då. Borta i nästan 2 timmar :)

Lade mig i soffan, slängde på Scarface (rullar fortfarande) och tog min första öl sen 16 juli. Passade idag, förra gången jag drack var förra gången vi var på kyrkogården. Äsch... jag går ut en liten till med Clifford sen lägger jag mig och läser i min bok. Är trött på min vardag, trött på mina rutiner, trött på att dra mig igenom dagarna... Plan för morgondagen.. Gå lååång prom med Clifford, söka jobb på nätet och städa klart. Ta det lugnt helt enkelt... Hoppas ni har haft en bra helg.

Kort på killarna, bästa som finns!


Clifford ser lite vilse ut.. Eller så skäms han över mig ;)


Ja, ord blir ingen bra här...

Folk alltså, vad jag irriterar mig över dom!

Det är väl inget nytt tänker ni.. Nej det är det kanske inte ;) Jag stör mig jätte mycket på folk, och säger mer än gärna ifrån om detta.

Igår gick jag med Clifford till affären efter jag kom hem från jobbet. Han satt utanför och när jag kom ut hörde jag att det var en gammal tant som stod och pratade med honom... Typ sån här gulli-gull-hets prat. Hon såg mig och sa: "Är det din hund?"
"Ja, det är det"
"Vad fin han var"
"Tack"
"Han skäller ju inte på mig ju?!"
"NÄ, det gör han INTE... Han skäller aldrig förstår du... Vill du att han skall skälla?"
"Hah, nej... ?"
"Stå inte här och hetsa min hund då...."

Sen gick hon vidare till nästa hund med matte och bara "HEJ!!! Se på den fina hunden där borta! Oh vad smart du är!" Skrikande. Hon kan inte ha alla hemma, jag vet. Men vem gör sånt?

Läste en varning på Amstaff portalen, att det är flera norska (som bor i norge, ja) som mailar kennlar med Amstaff och vill köpa. Vad fan, kan inte fatta hur någon från Norge kan vara så oansvarig och vill köpa en ras som är förbjuden. De bodde i skogen och "ingen kom till att merka det". AH?! Vadå, hur tänker man då? Nej, dumma norrmän sade jag då. Sen kom ett nytt inlägg, att det finns amstaffägare som säljer sina valpar till norska i norge för att de inte blir av med de på andra sätt. OK?! Då är det ju inte norrmännen det är fel på egentligen. Fan vad jag blir ARG! Är man så dum att man säljer sin valp till en säker död så får man skylla sig själv då. Men vad ledsen man blir över att folk är så dumma!

Jag är tyvärr lätt irriterad, och nu irriterar jag mig över "ungdomarna" nu, alltså de som är i tånåren nu. Varför skall de ta kort på allt de ser och lägga ut över allt?! Nej jag tycker inte att det är ok att främmande fotar min hund när de är på besök i min lägenhet. Jag tycker det är respektlöst, och jag vill inte ha bilder av min hund eller mitt liv på andras facebook/bilddagbok/you name it om de inte vet vem jag är, om vi inte har varit på träff, och särkillt INTE om de INTE har frågat mig först! Och nej, jag kommer inte gå till någons mamma och säga ifrån, jag har redan sagt det till de ifårga så de vet. Grrrrr

Slutar tidigare idag, 15. Gott! Handla på vägen hem och sen bara mysa hela helgen med bullen. Skall på kyrkogården och tända ett ljus för Peter, han har inte svarat på det sms:et, men det skiter jag i.. Jag tänder ett ljus för honom ändå. Skall fixa i lägenheten och bara ta det helt lugnt, läsa, dricka te, se film, göra god mat och kanske måla/teckna/virka lite... Tjingeling

Överskott?!

Känner mig så fruktansvärt pigg på morgonen nu, upp kl 6, ut med Clifford som fick springa av sig i sin ägen takt i omlag en timme, åt frukost och gick till jobbet. Det är runt 90 min somj ag har gått och brukar gå varje morgon. Jag känner mig jätte pigg när jag kommer till jobbet, sen setter jag mig ned i stolen och *smack*, jag blir jätte trött. I dont like at all. Nog om det där tråkigt jobb gnället. Clifford har varit bra och vanlig helt sen lunch på måndag. Det är jätte bra. Jag låter han springa mer och mer, han får själv känna av när han skall lugna ned sig ;) Jag är ju där om det händer något.

Elisabeth frågade också om Clifford hade blivit smalare. Nu börjar jag nästan få dåligt samvete. Skall ta kort på honom från lite olika vinklar. Han ser ju inte jätte smal och tunn ut, men har fått smalare midja :D Och mera muskler i låren. Ganska snyggt, men Clifford är ju en snygg vovve ;)

Lite katt bilder, lovade ju det för ett tag sen :D

Nina och Clifford


Tingeling og Clifford. Svansen är det finaste på hunden vet ni ;)


Jättemörk, men Tingeling och Clifford hälsar ;)


Suddiga Clifford med sin bandash. Fina killen!!

Min hund är en katt?

Dagen igår gick verkligen fort fort fort!! Åkte direkt till Elisabeth efter jobbet, hon hade gjort kyckligsallad till oss och det var den bästa salladen jag någonsinne ätit! Fick med mig hem också, så nu har jag god mat på jobbet :D Nom nom nom. Clifford hade haft det kul där när jag jobbade, katterna hade varit på honom som vanligt. Clifford börjar dock bli mer och mer avslappnad i deras närvaro. Nu är det bara irriterande att han HELA tiden skall äta kattmaten när han vet at han inte får det. Dumma :P Fattar inte att det kan vara så gott, är ju KATTmat, inte HUNDmat ;)

Jätte mysigt att äta middag med Elisabeth och bara tjöta om allt och inget. Sandra skall ta hand om Clifford på dagarna nu som hon har lov och det känns jätte bra det också! Söker nya jobb nu, letar efter natt jobb så om någon vet om något natt jobb i Borås så hojta till (jag har dock ej bil eller körkort :P) Skall verkligen gå in för att hitta något annat, orkar inte vara borta från bullen så mycket som jag är, så himla tråkigt. Kan ju vara därför han mår så konstigt också.

Har funderat lite på orsaker.. Tänkte att det kunde ha något med maten/godisen att göra. Men då borde han blivit dåligare oftare då han får samma mat till samma tid varje dag och godis när vi är ute på promenader och leker hemma. OM det är epilepsi, så är det en jätte mild form.. Jag tror inte att det är det då det inte är skälvingar, biting, fråding osv osv, ingen riktiga tecken på att det skall vara det. Och nej, jag går inte och tänker på detta hela tiden ;) Det som är mest synd är att jag vet att Clifford vill leka och busa mycket mer än vad jag låter honom göra, om vi kampar i mer än typ 3 minuter så blir jag lite närvös och lägger ned... Är JÄTTE försiktig med honom och det är verkligen ingen kul för någon av oss. Så jag längter som fan till tisdagen nu kan man säga.

På morgonpromenaden träffade vi på den där vita varghundliknande vovven som är JÄTTE dålig vid hundmöten. Träffer på dom typ varje morgon och jag tror ägaren börjar bli riktigt trött på detta. I början tyckte jag lite synd om honom och gick alltid andra vägar för att inte "förstöra", då var ju inte Clifford så bra på hundmöten heller. Nu är ju Clifford mycket bättre (eller jag är mycket bättre) och bryr sig inte lika mycket om vi träffer de. Den vita hunden rycker, skäller och går typ baklänges helt till den inte kan se oss med, ägaren drar sin hund efter sig och måste vara riktigt less på detta. I dag bestämde jag mig för att gå samma väg som honom. Det är ju bra träning för oss, och egentligen för dom med ;) Han trod sin hund efter sig, vi stannade och väntade till de var längre fram och vi inte kunde se de och knallade på. Varje gång den vita hunden såg oss blev den orolig och ryckte i koppelet och gick och glodde. Jag tyckte det var ganska roligt, ägaren är säkert jätte arg på mig nu ;) Men nån gång måste han lära om sin hund :P

Jeh jeh, frukost och kaffe om några minuter. Sen får jag väl jobba lite och kanske leta efter jobb :P Lite dålig arbetsmoral, men jag vill verkligen inte vara här längre... Det är ganska tråkigt kan man säga. Min kropp är inte gjord för att sitta still så länge ;)

Oh, en favorit till i repris. Från min lägenhet i Göteborg, Clifford på sin plats :D


Rullan går

Jag vet att jag inte skall tänka så mycket på Clifford eller det värsta som kan hända med honom... Men när mamma ringde mig igår bröt jag helt ihop. Hon sa att det är ju såna här ting som han hända med atleter, att de är pigga och glada och sen kan de få något fel med något organ. Vet att jag inte skall tänke så, att det är något illa. Det kan ju vara inget och då är det bortkastat av mig att sitta här och vara jätte ledsen. Jag vet bara inte vad jag skall göra utan min lilla Clifford.

Det är väl mestadels att jag känner mig lite ensam nu, att jag vet att "alla" bor långt ifrån mig. Jag skall klara mig, vi skall klara oss båda två. Tänka glada tankar. Det är bara så läskigt att jag inte vet vad det är, att allt är normalt och sen så rasar allt och blir normalt igen på en halv minut! Men jag vill inte vara "emo", jag vill vara positiv. Så tänka bra tankar nu, tänka att vi skall ta det lugnt, att vi skall njuta och inte stressa. Elisabeth har sagt att hon gärna kan hämta mig på lunchen fram till hon åker till Egypten, hon har inte så lust att rasta honom ensam nu och det fattar jag till 100 %. Nu vill jag bara att det skall bli måndag och att vi skall få ett eller annat besked från veterinären.

Tack till ni som har skrivit, orkade inte kommentera igår, kommenterar heller på era inlägg idag, om det är ok. Tror inte att det blir någon Rörmossen träff på oss (är på söndag...) då jag inte vill utsätta Clifford för krävande situasjoner när jag inte vet vad som är galet.. Han skall fasta på söndag också, så det kommer kanske bli lite mycket på en gang. Tråkigt, men kanske bäst för honom. Nu skall jag fixa en kopp kaffe och läsa bloggar.

Clifford var helt ok på lunchen.. Eller, han har ätit upp en kudde som jag lämnade i hans säng, men annars helt ok. Bra promenad med Sandra och Elisabeth, och sen fick jag glädjes beskedet om att Sandra har lov och kan passa Clifford på dagarna! Yay!
Clifford fick även bli med de hem, så nu är han uppe med de roliga katterna och tar det helt lugnt (hoppas jag). Jag skall hämta honom efter jobbet, vi kanske promenerar de 4 km hem :) Gott att veta att han har någon att vara med i alla fall. Är ju jätte tråkigt för honom att vara ensam på dagarna stackars plutt. När jag gick ur bilen och skulle in till jobbet gick Clifford efter mig. Han ville väl vara med mamma, han har blivit så himla mammig!

Sen är det TISDAG jag skall til vet. Inte måndag. Jaja. En dag längre att vänta. Men det skall gå bra :P

Inte ok...

Åkte hem på lunchen för att rasta Clifford. Han har börjat med att riva ned saker från bänken, inte ok! Det betyder att han hoppar upp, något han INTE får lov till. Jag skällde lite på honom, och efter några minuter skulle jag ta på honom halsbandet för att gå ut. Då började han andas jätte tungt, jag pratade med honom (sa hans namn för att få kontakt) men det hjälpte inte. Hållt hans huvud i mina händer och kände att kroppen bara gav efter. Han blev liksom borta och "somnade" i mina händer och jag lade honom ned på golvet. Där vaknade han till igen. Sen spratt han upp som om inget hade hänt!

Jag blev jätte rädd och ringde veterinären och berättade att vi var där för en vecka sen exact pga samma problem. Hon pratade med veternären som hade undersökt Clifford och hon sa att jag bara skulle ta det lungt idag, stanna hemma från jobbet och avvakta. Rinde chefen han sa det var ok och att vi ses imorgon. Ble överens med Elisabeth att vi åker tillsammans hem på lunchen imorgon och ser vad som händer då. Vet. tror fortfarande att det "bara" är att han inte får luft när han blir upphetsad... Så vi avvaktar så länge, tar det bara lungt idag (gott att man är lite sjuk så man inte känner att man skolkar jobbet) och tar det lungt fram till ultraljudet på måndag. Undrar vad det kan vara. Har någon av er hört om något liknande?

Nu ligger han och sover i mitt knä, skall fixa käk och se några filmer... Hatar att vara hemma hela dagarna som inte är helg. Tråkigt... Men vad gör man inte för sin lilla bulle?

Dålig blogg helg, som vanligt...

Hej på er! Nej jag kan inte påstå att jag är den bästa bloggaren när jag är hemma. Det är väl ett bra tecken ;) Hade i alla fall en obeskrivelig helg. Jätte bra var den, jag fick ju umgås med den finaste killen i världen. Det var jätte fint att se honom igen, ville nästan gråta av lycka. Hela helgen känns som en dröm. Fick svar på massa som jag kände. Det är fortfarande massa känslor kvar, men vi blev överns om att inte kalla det för något. Leva i nuet och ta det för det det är. Det är något mellan oss två, som ingen har något med och som jag skall försöka att inte skriva så mycket om i bloggen (då det ofta kommer många dumma frågor från folk vi känner). Det känns i alla fall mycket bra, så mycket kan jag säga. Längtar till 21 november då vi träffas igen!

Clifford har myst massa med sin pappa i helgen. Gullegrisar! Han har inte varit riktig pigg de senaste dagarna och det har inte jag heller. Eller lördag morgon var vi väldigt pigga, upp tidigt, Peter åkte iväg för att fixa grejer och vi gick ut på långpromenad. Hade med mig en trasa som vi kunde leka med, men efter lite kamp blev han andfådd och ville inte leka mera. Så han har inte lekt på hela helgen! Jätte konstigt! Han har bara liggit och myst med oss (klagar inte, men ovanligt!). Jag åkte och storhandlade ensam för första gången. Bussen gick inte när jag trodde den skulle gå så istället för att vänta i 30 min bestämde jag mig för att gå till hållplatsen lite längre bort.. Jävlar vad det tog på kroppen! Mina trapetsmusklar värkade som fan och har gjort det sen 12 på lördag! Ai ai ai. Efter det gick det bara down hill för min kropp, började få täpt näsa, ögonen började rinna och sen kom huvudvärken. Nej nej nej!! Låg i soffan med Clifford i några timmar, halvsov lite, läste bok och drack te. Men blev inte bättre. Började göra mat som skulle bli klar till Peter kom på kvällen, pizza med tacosmak och bacon. Nom nom nom! Och chokladpudding med blåbär och hallon i. Gott! Min lillasyster och Peters lillebror kom och var hos oss i en timmes tid. Mysigt :) Sen kastade jag de ut, Peter hade bara sovit 4 timmer på 48 timmar så han var lite trött och jag kände mig lite risig.

Man skall aldrig underskatta hur gott det är att sova med den man tycker mest om i hela världen. Har inte sovit så gott på länge!! Tråkigt att det endast var en helg, men det var en otroligt bra helg. Fick ju en extra timme med honom också, det var bäst!! Tråkigt att se honom åka, så iställe för att sitta hemma och vara trist gick jag en låååång promenad med Clifford och så myste vi i soffan sen. Såg på Alot like love, en jävlig bra och fin film :) Har liggit i soffan hela helgen, typ. Bara för att återhämta mig ;) Ganska gott. Hade tänkt att kanske vara hemma från jobbet idag, men när jag vaknade för att gå ut med Clifford blev jag jätte pigg! Vi hade en jättebra promenad och när jag kom hem kände jag mycket mera för att i alla fall försöka att gå på jobbet i dag. Många som börjar bli förkylda nu, så jag får vara duktig med att dricka min vitaminjuice, äta mina blåbär och klä på mig extra gott!

Fick höra av Peter och hans bror att de inta kan kalla Clifford för tjockis längre... Varför? För jag har tydligen deffat ned honom, han har blivit smalare och fått mera muskler. Ser det verkligen på bakbenen nu, och midjan har blivit mycket smalare! De sa att det var bra och att det tyder på att han rör massor på sig och mår bra (det är ju bra). Jag vill ju inte svälta lilla gubben.  Så det var väl en komlimang? Hehe.


jag vet inte vad jag skall säga...

Vad tycker ni? Läs denna, för jag vet inte helt vad jag tycker.
Det är ju en bra artikel, Else-Marie Lindgren (KD) skriver om att hundar behöver rätta ägare och att det inte är något fel på "kamphund" rasen när den är i rätta händer. Det håller jag med om..

MEN att ordet KAMPHUND dyker upp gillar jag inte, negativt laddat ord. Men det är ju i grund och botten en mycket bra artikel, men jag vet fortfarande inte vad jag skall tycka. Bilden är helt fel, överskriften är ännu värre.. Jag har i alla fall bidragit till diskussionen.. Skall kolla senare och se om några flera håller med mig.

http://www.bt.se/debatt/else-marie-lindgren-kd-dags-att-agera-mot-kamphundarna%281589165%29.gm

23 oktober, min nya favvo dag ♥

I dag/kväll är det två år sen jag såg Clifford för första gången! Då hette han Lucky och var så himla busig och dum, men jag ville ha honom ändå. Han var ju så vacker och god. Ett av mina bättra beslut tycker jag :D
Så nu har han varit min i två år! Vad tiden går snabbt egentligen, även om det känns som att jag har haft honom längre, typ för alltid. Vad gjorde jag med min fritid när jag inte hade Clifford? Då bodde jag ju i Oslo och hade ett helt annat liv, helt andra prioriteringar och ett helt annat syn på livet och lyckan. Nu vet jag bättre ;)

Som sagt, han var så himla busig när jag köpte honom. 9 månader gammal hane utan gränser, en stor busig valp. Det ände som var bra var att han var gosig och inte skällde.
Tog ett bra tag att ta reda på vem denna lille killen var, tog mig över ett år att bli den ägaren han förtjänade. Blev arg på honom ofta i början, och arg på de som hade haft honom innan mig. Det var ju de som hade börjat "förstöra" honom (trodde jag då). Nu vet jag bättre. Självinnsikt kallas det, för jag var inte den bästa själv. Man kan ju lära en "gammal" hund att sitta, så jag bestämde mig för att bli en bättre hundägare och lära Clifford att bli en riktig hund och inte en överenergisk bulle som busade runt på alla promenader.
Peter har hjälpt mig så oerhört mycket på vägen, utan hans hjälp hade jag gett upp vid väldigt många tillfällen (Clifford är som sin matte, enveten som f*n).
Jag har fått en helt ny hund, det ände som fortfarande är kvar är hans stora gosiga hjärta och att han fortfarande inte skäller (förutom ytterst få gånger när han vaktar matte och husse när vi sover/slappar). Han har blivit en hund, han har blivit så mycket mer än bara Clifford. Vi har ju fortfarande lång väg kvar, men jag har gett honom ett bättre liv, med många roliga stunder och det skall bli så mycket mer. Det samma ger han mig, lilla bullen.


Vackra Clifford, typ ett år sen Sandra tog detta kort på honom.

Idag kommer Peter! Eller i natt, jag är inte säker. Tar ju att bra tag att köra från västnorge och hit, men jag är så glad för att han kommer! Fick sms av honom igår kväll. Fina :)
Hoppas ni får en bra helg. Skall göra mitt bästa för att uppdatera och ta kort i helgen. Blir i alla fall ett spår imorgon, och självklart massa mys :D


Usch googlade mastiffer, de här Neapolitan Mastiff är inte någon vacker syn.. Ser ut som photoshop, vet inte om jag tycker de är lite gulliga (som shar-pei, vet ej med de heller) eller om jag bara tycker synd om rasen.  Mastiffer är stora hundar!! Trodde inte att alla mastiffer var så store, men gud i London! Jag håller mig till de små, kompakta vovvarna ;)

Neapolitansk mastiff. Källa, google.

Onsdag...

Haha, jag måste bara dela denna roliga argalapp. http://www.argalappen.se/imgs/lappar/0909/argalappen_trapphus-Bodil.jpg Så himla gulligt och bra gjort!!

Igår tog vi det ganska lugnt, för jag var ganska trött igår. Gick en timmes promenad och stannade i skolgården på vägen hem där jag körde lite lydnad med Clifford. Lärade honom lite nya konster. Nu har vi detta ganska bra inne:
Sitt pent (kanin"pose")
Höger tass (ta fram höger tass)
Vänster tass (ta fram vänster tass)
Stå (stå på bakbenen)
Hoppa (hoppa, haha)
Ligg (ligga och se på mig)
Rulla (begynnarfasen, men börjar bli bra nu!! Imponerad)
Snurra (lite tveksam, men det går bättre för varje dag)

Det var det vi körde igår i alla fall. Är sugen på att lära honom att buga på kommando också. Så gulligt! Apport träningen går ju bra också! Måste fixa en apportbock bara så det blir lite mer ordentligt ;) Roligt har vi i alla fall :)

Clifford passade på mig när jag såg på Greys anatomy igår också. Tre vecker sen Peter åkte igår. Känns konstigt, men det har gått så himla snabbt!  Det är först nu som jag känner på riktigt att jag saknar honom så det är bra att han kommer hem. Tråkigt att han inte har pengar på sin mobil, har inte hört något sen måndag, men det går väl bra med honom :D Skall bli gott att ha honom här i typ 36 timmar för han åker igen. Clifford komemr bli hur glad som hälst. Älskar sin husse/pappa så mycket :D

Två små kort :)

Tog detta kort på Clifford när Elisabeth var här i måndags. Clifford är en äkta knähund ;) Han tror säkert att han är lika stor som en chiuhuahua :D

Han fick grön bandasch efter blodproved. Han älskar sin farmor!!

Och denna bild. Jag åt middag i vardagsrummet, och hörde att Clifford hållt på med något i köket när han ätit klart. Jag trode han var i den kassa där jag har papp och gick ut för att kolla läget. Det här väntade:

Jag har ju haft klöven däri (i två plastkasser). HAHAHA, jag trodde jag skulle dö i skratt det var ju så roligt :D

Veterinären ringde för nån timme sen, blodprovena visade inget. Härligt! Nu får vi bara "fixa" ultraljudet så behöver jag inte vara rädd mer..
Nu skall jag ut en sista runda. Sen är det lägg dags! God natt :D

Tisdag

Den dagen gick ju snabbt!! Allt går slag i slag hemma i alla fall och det är ju hur gott som hälst! Elisabeth hade varit så försiktig så när hon hade hämtat Clifford. Hon är ju så gullig. Det hade gått jättebra på promenaden och när jag kom hem var han ju som alltid :) Eller han hade "dödat" en kartong som jag hade lagt i en papirkasse, men förutom det var han som alltid. Glad som bara den! Min söta plutt! Hade en vildsvinklöv i kylen som jag tog med ut och lade ett spår i den pytte lilla skogen brevid mig. Inte långt.. Kanske 20 meter. Clifford och jag busade massa och gjorde lite kommandon före vi gick mot spåret. Tror han känner på mig att vi skall något kul för jag merker att han blir jätte intresserad när vi närmer oss spåret :D Gav kommandot "spåra" och sen gick det hur bra som hälst! Han fick lite för god fart i slutet och gick förbi klöven, men kom tillbaka på två röda! Jag ville ju att han skulle ta den i munnen och berömde som en tok! Han ville bara slicka på det smaskiga inuti klöven ;) Grisen! Nöjda och glada knallade vi hem och jag gjorde middag till oss båda :D

Åkte ned till veterinären i går för att betala min räkning. Hon som jag tyckte var så otrevlig var där idag med, men nu var hon ju hur snäll som hälst! Kanske jag som bara missuppfattade. Jag fick täckt nästan hälften av kostnaderna (gött) och så täcker de lite på ultraljudet som kommer också. Köpte även en dekal som sitter på dörren om att det är hund i lägenheten, tillfelle brann eller något annat otäckt. Eller jag köpte en åt Elisabeth och hon köpte en åt mig (söt). När jag kom hem kollade jag närmre på räkningen och där stog det att de hade undersökt honom för "epelepsiform kramp". Hon sa ju att det inte var det ju?! Frustrerad nu... Någon som kan förklara? Kanske det är så att de har undersökt, men det inte var det, bara att undersökningen "kallas" det? Jaja. Hoppas hon ringer imorgon med provsvaren!

Clifford ger mig såna här el-chokar när han ligger i soffan med mig. Eller jag tror att det er filten han ligger på som gör det. Ont som fan. Och tillslut ville han inte ligga nära mig för att han ble skrämd varje gång det hände. HAHA

EN BRA NYHET! Jag blir så stolt av mig själv! Har blivit SÅ mycket bättre på att rosa Clifford när han gör rätt och på att varje NEJ skall ha ett JA/DUKTIG. Går han inte fot kommer ett nej! när han kommer in till min sida berömmer jag med en gång! Har även tästat med att ge godis som avledning när vi får hundmöten också. Det var lite krystat i början då jag inte visste hur jag skulle fånga hans uppmerksamhet utan att fåna mig och håppa runt. Men jag har börjat prata med honom, låta lite som jag brukar göra för att få hans uppmerksamhet och berömmer hela tiden när han ser på mig (och säger nej om han tar bort blicken). Så jag skall fortsätta med det. Blir lättare och lättare för varje gång! Ville bara dela min framgång med er ;)
Och nej.... Nu är det inte många dagar kvar till fredag natt ;)

♥T a c k s ö t n o s a r ♥

Tack för alla fina kommentarer! Det var kanske inte dödsfarligt det som hände igår, det värsta var väl chocken Elisabeth fick och att jag inte var där. Hon kom på en kopp kaffe på kvällen och vi pratade om det som hade hänt och hon kommer inte klara släppa denna blick hon fick av Clifford. Hon sa även det "Hoppas du aldrig får se det för det var helt hämskt!". Det är ju inte så kul att höra, tycker så synd om henne. Clifford kommer säkert inte ihåg det, men hon kommer ju tänka på det varje gång som hon hämtar Clifford (i alla fall i början). Hon är ju rädd för att det var hennes "fel", att hun var skuld i att Clifford blev så glad och att han därför inte fick luft när han hostade. Vi vet ju som sagt inte helt vad som hände, men jag vet inte om det är bra eller dåligt.

Fick besked om att jag skulle behandla honom som vanligt, för han verkar ju helt normal. Lite trött var han igår, men det blir ju även vi människar när vi har varit med om något konstigt, varit hos farbror doktor och tagit blodprov. Han er helt ok i magen och det är väl där man kan märka felen först (diare osv). Vet inte om det är bra eller dålig just nu, att något sånt bara händer... Och att det inte beror på annat än att kan hostade när han var extremt glad och uppa i varv. Skall tillbaka om två veckor och ta ultraljud på hjärtat, de sa att det var bra för att försäkra oss om att det absolut inte är något. 3000,- för det, men då VET jag ju att det inte är något fel (evt vad felet kan vara). Hoppas min försäkring täcker det bara, eller lite av det i alla fall. Gott at det är värt det, Clifford är värt alla prov och var enda lilla krona, det är inte det jag menar. Det verkar bara lite som att vetrinären tror att jag har röva full av pengar och att det inte alls är mycket pengar. Det är det som irriterar mig. Nog om det.

Hoppas ni hade en fin dag igår! Jag skall lägga det där spåret när jag kommer hem från jobbet, blev ju inget sån igår, bara mys i soffan. Skall lägga spåret när jag kommer hem från jobbet, äta middag och gå ut med Clifford direkt efter det. Måste ju ned til Blåstjärnan på kvällen och betala den räkningen, blev så mycket strul igår. Jag missar ju Ugly Betty idag, säkert, men House kl 21 skall jag se!!! Nu är det bare onsdag och torsdag kvar, sen kommer den långa natten när Peter kommer hem. Kommer inte klara sova ;)


Jag har blivit utmanad av Mimmi (och Bamse ;)). Tar mitt äget namn, då C är lite svårt. Alla svar skall vara på samma förbokstav i ditt eget namn. Inte fuska nu :P

1. Vad heter du: Silje
2. Ett ord på fyra bokstäver: Sitt
3. Flicknamn: Sandra
4. Pojknamn: Sune
5. Yrke: Snickare

6. Färg: Smaragd-grön (eller svart :P)
7. Klädesplagg: Sockar
8. Mat: Spagetti
9. Sak i badrummet: Skrivbord  
10. Plats/stad: Södra Torget i Borås :P
11. En orsak att vara sen: Somnade?
12. Något man skriker: STANNA!
13. Film: Snövit och de sju dvärgarna
14. Något man dricker: Saft (eller sprit :P)
15. Band: slipknot?
16. Djur: Sparv
17. Gatunamn: Söderkullagatan
18. Bil: Skoda
19. Sång: Say say say


Jag utmanar... Hehe. Ja, 4 stycken som vill får en puss av Clifford om de svarar ;)

Glad hund eller?

Elisabeth (svärmor) ringde mig halv två... Hon skulle ut med Clifford. Han blir alltid extremt glad när man kommer hem eller när hon kommer för att rasta honom. Denna gången var inget undantag. När han kom dansande/hoppande mot henne hostade han och sen fall han rakt i marken med alla fyra ben rakt ut, som i kramp! Han hade ångest i blicken och sen kissade han på sig. Elisabeth blev ju helt förskräckad då det såg ut som att Clifford hållt på att dö! Hon hållt i Clifford så han skulle känna hennes närhet och vara trygg i hennes armar (tillfelle det var hans sista andetag). Hon ringde mig i all hast och lät helt förstörd och berättade kort vad som hände. Mitt hjärta slog så snabbt och jag började nästan gråta. Clifford verkade lugn då, men han hade en helt konstig blick. Elisabeth tog Clifford i blen och åkte till mitt jobb snabbt som satan och vi åkte till Blåstjärnan. Där berättade jag vad on berättat mig och vi fick en timme 10 min senare (fan vad bra).

Vetrinären kunde inte se något, inte höra något heller og vi tog blodprov. Hon tror att Clifford kan ha svimmat av glädje! Att boxrar några gånger får såna glädjesryck att hjärtat börjar slå konstigt och att detta även kan ha hänt Clifford. Det var ju en lättnad, men vi väntar på blodprov svar för att se att allt är ok. Det var i alla fall inget fel på killen och vi fick ett bra lugnande besked från en väldig duktig vetrinär måste jag säga! Hon var jätte duktig!

Sen när vi skulle gå blev jag lite arg! Jag hade frågat innan om jag skulle åka hem och ämta försäkringspapper på Clifford och hon i luckan sa att det inte alls kom till att bli så dyrt. Ok tänkte jag, inte så dryt för mig är ju som ett vanligt besök, typ 500 spenn.. När vi skulle gå sa hon att det blev----- 2500,-. Ok sade jag, kan jag få en faktura på det då jag inte har mer än 1000 nu. Nej, det går inte. Nähä... Vad gör man då liksom? Så jag har ringt Agria och jag har ju en självrisk på 1100 spenn.. Så det löser sig ju. Men vad fan, täank om jag inte hade haft pengar alls då? Vad gör man då? Kan de näka att man får vård då eller? Dummaste jag hört!

I alla fall. Fick besked om att gå hem från jobbet, så jag gick hem kvart i tre, typ. Clifford verkar vara helt bra, liten bandasj efter blodprovet, men fin i magen och är bara lite trött. Vetrinären sa att jag skulle göra som vanligt och inte tänka på saken, för då blir det ofta sämre. Är ju enig med henne. Clifford ligger nu i soffan på mina ben och sussar. Imorgon är ju en ny dag, men det skall bli gott att ta det helt lugnt idag och inte strässa. Chefen var jätte bra och sa att jag bara skulle säga ifrån om det var något och att jag självklart fick vara hemma om jag var tvungen. Hoppas inte Peter blev rädd för sms'et jag sickade, sa ju att Clifford hade svimmat av glädje men att det går bra nu. Knas vovve! Hoppas inte det händer flera gånger, om det var det. Eller att det är något annat.
Pratade snabt med Peter, han tyckte det lät konstigt och inte kul! Så sa han "Clifford saknar sin pappa vet du" och ja det gör han! Hoppas det inte blir en till lycko chock när Peter kommer hem. Då har jag dock fått lön så det är ju inte så illa :P (jag bara skojjar!!)

Helgen som var

Det förste Stella på jobbet sa till mig idag var "Läste  du om den hunden i aftonbladet eller?!" Hon hade tänkt på mig när hon läste om stackars Majlo och tänkte att jag säkert kom till att bli arg. Rätt :P Men nu är det bara att skicka possitiva tankar och linande till ägarna och hoppas att flera inte gör samma misstag. Det är verkligen inte roligt att vara norska och amstaffägare. Tönt lagar.

Oavsätt. Jag lade ju ett spår till Clifford i lördags. Det blev ju inte helt som jag hade tänkt. Ville lägga på typ 50 meter eller något, bara för att vi inte spårat så mycket. Tog en vildsvinklöv, de är ju stora och fina och packade ryggsäcken. Vi gick en sväng och letade efter ett bra ställe. Jag tog med mig Clifford den här gången för jag var lite lat. Nästa gång skall jag gå ensam och lägga spåret. Jag hittade det jag trodde var ett perfekt ställe och bandt Clifford i ett träd längre bort. Tog fram klöven som hang i ett snöre och drog den längs med marken. Då jag hade gått 10 meter såg jag att det bara varvattenpölar överallt framför mig och på högersida. Åt vänster var det lite skog och träd så jag gick 10 meter till åt det hållet och fästade klöven i trädet med tråden den hängde i. Vi lade iväg en sväng och jag hittade då ett ännu bättre ställe som jag skall lägga spår vi en annan gång! På vägen tillbaka bytte jag till spårlinan (även om jag inte behövde det på det korta spåret... Ville dock göra det ändå). Tror Clifford fattade att något skulle häda för han varvade upp lite. Vi lugnade ned oss och gick till spåret och jag satte igång honom. Vid vänstersvängen strulade han lite men han tog upp spåret igen och fortsatte och hittade klöven! Yay, det gick ju bra. Jag var kanske inte bästa på att belöna, även om jag belönade ganska bra kommer jag ta i mycket mera nästa gång så han tycker att det är extremt roligt!!! Så, några missar, men det gick ändå. Vi var ute i två timmar eller något och det var lyckat på sitt sätt :P

Söndag var det JÄTTE fint väder och jag bestämde att vi skulle vara ute mycket i dag. Vi åt frukost och såg lite på tv före jag klädde på mig och packade säcken igen. Denna gången gick vi upp till kära Elisabeth (Peters mamma), hon bor vid en jätte fin skog med sjö. Promenaden dit är på 50 min kanske och det var mycket härligt att gå. Clifford fick gå fot mycket och han skötte sig helt ok. När vi kom til Elisabeth fick han springa lite efter Nina och Tingeling (katterna). Clifford är jätte snäll med dom, men de är lite töntiga. De kommer nära och är nyfikna och det går bättre för varje gång. Är jätte stolt :D Tog massa kort som kommer snart :P Sandra och Joakim kom sen och vi ble överens om att vi skulle gå ned till sjön/skogen och fota. Hon tog massa fina kort på oss! Jag är så nöjd!!

Tjockisen i solen!


"Sitt pent", inte platt som Elisabeth trodde jag sa. Pent = fint på norska


Jag och bullen :P Jag har fina skor på mig ;)


"Ligg", haha


Pussas måste man ju!


Och en puss till. Söta Clifford!
Sandra är så jävla duktig!!! Hon får alltid fota oss/mig. Äntligen har jag lite kort på oss ;)

Nu är det inte många dagar kvar. Fick sms av Peter att han börjar få lite hemlängtan och att han är trött i armar, händer och hela kroppen. Inte konstigt. Lyfter typ 15kg fisk hela dagen! Jag längtar till att se honom, krama honom, pussa på honom, sova tillsammans och inte minst få höra hur han har det där borta!! Tycker det låter så spännande!

Nu måste jag jobba lite igen. Tråkigt :P

♥Låt Majlo leva!!♥

Hallå eller?! Jag trodde vi var klara med detta, men vad händer? Polisen i Norge vill tydligen inte släppa detta och ankar (vet inte om det heter det på svenska, sorry) domen. Majlo måste alltså stanna kvar lite till i Norge. Fan vad man blir vansinnigt arg på detta!!!
Skriv under på detta upprop (norska) http://www.opprop.no/opprop.php?id=ajlo eller på det engelska/internasjonella upprop http://www.thepetitionsite.com/2/free-majlo (ELLER BÅDA!!!). Jag tycker också att alla skall bli med i facebook gruppen (om ni inte är det redan) http://www.facebook.com/notifications.php#/group.php?gid=134920590612

Så.. Nu känner jag att jag kan lägga mig med lite bättre samvete. Tänk hur mycket tid de lägger ned på att ta livet av en hund som aldrig gjort någon något! Norska polisen har jag inget till över för och har aldrig haft det! Ej heller det norska rättssystemet. Fan vad besviken jag blir!!

Berättar mer om spåret imorgon, skall lägga ett till :) Och vi skal vara ute läääääänge imorgon :D God natt på er!!

Titta vad jag har :D

Hade fått min avi i går. Och titta vad som var där :D








Frysen är numera full av godsaker.

Nu har jag tagit fram en vldsvn klöv som jag skall lägga spå med sen :)
Jag håller er uppdaterad ;)

Fortsättning följer ♥

Så nu har jag vaknat till och det er snart lunch her. Jag har fått två härliga timmar med stora snöflingor (som nu är mindre... Håll ut lite till!!) och skall snart åka till et härligt kebabhak där vi skall fira att Karin fyller 30 år imorgon :D Härligaste arbetskompisar måste man leta efter! 

Promenaden med Clifford på kvällen gick bra, vi gick en powerwalk, provade springa lite och gick ned till grusplanen där vi tränade lite fot och inkalling med kamp som belöning. Jävlar vad det tar i armana att ha en hund som skall "vinna". Han vägrade att släppa en gång det blev tungt kan jag säga! 30 kg hund som rycker och drar åt vänster :P Hållt på att dö i skratt för det måste ha sett roligt ut! Tillslut vann jag och då var jag så trött i armarna att jag inte orkade mera. Shit, vilket träningspass jag fick :D Och så helt gratis :P

Pratade med Peter i går också, det var mysigt! Han sa även att han saknar mig och det känns jätte bra :) Så kommer han direkt till mig den natten han kommer hem, det känns också jätte bra! Han saknar Clifford också, hade ju inte trott något annat ;) Så det kommer att bli en mysig helg nästa helg. En dag får vi i alla fall tillsammans och jag längtar som tusan efter att få sova brevid honom igen! Gott att veckorna flyger så snabt, då går ju en månad ganska fort :D 

Morgon promenaden blev ganska bra också. Cliffor bruker allt för lång tid på sina kisspauser, så jag får börja köra lite kortare kisspauser nu. Kan stå hur länge som hälst på samma strecka för att han skall lukta och kissa. Vill ju att vi skall GÅ på morgonen, inte nosa ;) Fikk tre hundmöten, två av dom gick jätte bra, det tredje var ganska dåligt för att jag ble lite störd av den andra hunden och dens ägare.. Ägaren stannade till och ryckte i sin hund och det såg så konstigt ut att jag inte klarade att fokusera på att vi skulle ha ett bra hundmöte. Istället för att nypa i Clifford drog jag i kopplet och jag blev sur på migsjälv för att jag gjorde "fel" så vi stannade bara och han fick sitta kvar till jag hade lugnat mig (så ja, mitt fel allt ihopa, jag vet...). Men nu vet jag ju att det är mig det beror på varje gång. Så jag får bli bättre helt enkelt. I helgen skall vi i alla fall öva på det. Och så hoppas jag att jag får min avi idag så jag kan hämta klövarna på posten. Känns inte roligt om de skall ligga där en dag till, kanske två. Usch, äckligt! Vet ju inte om de har liggit i frys eller vad de nu har, men det får jag ju reda på idag. Tar kort ;) 

Vad skall ni i helgen da? 
Nu snöar det igen här. Det är så mysigt! Så är det fredagsfika kl 15 och sen skall jag hem hem hem till min lilla bulle! Första helgen ensam nu, skall bli spännande. Kommer att se MASSA film :P    

God morgon underbara människor :D

Här är det snöblandat rägn just nu, lite tråkigt att precis ha kommit på jobbet när jag MYCKET hellre vill springa runt i "ovädret" med min lilla bulle. Men vi får ta det en annan dag. Hoppas inte det är första och sista gången jag ser snö i år.
Kom över denna blogg http://rut.blogg.se/ på blogg.se, blev verkligen rörd av denna människan. Tråkigt att man inte visse om hennes blogg före hon har gått bort... Och så har hon bloggar sedan 2005! Det är inte dåligt! Jag visste inte ens vad en blogg var i 2005! Nu skall jag äta frukost och ta min första kopp kaffe när jag läser om vad ni har gjort sen igår :D Skriver mera sen om min gårdag ;)

OMG!!!! DET SNÖAR!!!!! YAY! :) Kommer inte hålla sig, men det är vackert och mysigt! Det värmer mitt norska hjärta :D

Och nu har jag fått nytt skrivbor på jobbet också. Stort maffigt och härligt. Och det har nu snöat i över en timme :D:D

Imorgon är det fredag :D

Veckorna bara flyger förbi. Det är ju ganska gott, men jag blir lite frustrerad när jag tänker på att det snart er desember!? Dags att tänka på julklappar kanske?

Var hemma på lunchen idag, tog bussen denna gången. Tar "bara" 5 minuter med bussen, och 15-20 min om jag cyklar. Sp jag ville testa kan man ju säga. Gick ut med bullen och han fick hälsa på en väldigt trevlig granne med barnbarn! Hon var härlig, verkligen. Om jag inte skulle tillbaka på jobbet hade jag säkert fått fikat i solen med hela gänget. Hon tyckte Clifford var hur fin som hälst, och har en Spanish Pitbull själv! Han var 11 år om jag minns rätt. Hoppas vi kan träffas flera gånger, med och utan hund :D Och Clifford skötte sig bra runt barnen också, men det visste jag ju (han bodde hos en barnfamilj inan jag fick honom). Glad blev jag i alla fall. Och när jag satt och väntade på bussen på väg tillbaka kändes det inte ut som att jag hade jobbat idag, eller att jag bara hade varit borta i 50 min från jobbet! Är ju så gott när det blir så :D Åt förövrigt en mycket bra lunch också, Kyckling röra med Curry smak och pasta. Nom nom nom!

Har kollat posten.se och klövarna har anlänt! Skall hämta dom efter jobbet! YAY! Det skall spåras i alla fall en gång under helgen, kanske två ;) Skall fråga Elisabeth om hon vill vara med, kan vara kul för henne också, så får jag sälskap ;)

Är inte konstigt att det inte har gått så himla bra denna veckan, med Clifford och mig. Magont och pms är kanske inte det roligaste att blanda med hundträning...? Men nu verkar det gå bättre. Känner mig som en gammal kärring i kroppen men jag skall gå kvällspromenaden lite senare ikväll så jag får vila ut lite efter maten. Eller något.. Jag får ju se hur jag känner när jag ätit klart ;) Ikväll skall jag också läsa lite för jag lägger mig. Började ju på Stephen Kings "Stark" för ett bra tag sen så jag får hänga i och läsa på :) Kommer att bli väldigt spännande och jag kommer att bli rädd som fan!! Hehe :P

Nu får jag fortsätta med jobbet. VIsste ni att det är en blomma, en Pelargonia som heter "Gay Baby"?! Dör av skratt varje gång jag ser det :)

God morgon darlings!!

Har ju redan varit vaken ett bra tag, men det gör inget. Är så himla sugen på nytt jobb, ett jobb där jag inte måste sitta på röven hela dagarna och bara trycka in grejer på en maskin.. Jag vill upp och gå, röra på mig för att sedan ha ett roligt deltidsjobb när jag börjar plugga igen. Yay!!


Finaste utsikten. Jag älskar min lilla "datorplats" ;)


Lilla fisen i sin nya säng. Jag är i alla fall jävligt nöjd! Och han börjar vänja sig :P


Nu börjar det bli kallare, så klä på er när ni är ute. Så håller man sig pigg och glader :P Min fina hals-grej som jag har fått av pappa funkar bra i alla fall :P

Måste erkänna att jag har varit rätt frustrerad de senaste dagarna. Tror jag får lägga om Cliffords kvällsaktiviteter. Han har blivit kass på att gå fot i koppel, för att jag har fokuserat så mycket på andra grejer. Men nu skall det bli mera omväxling, lite blandat hela veckan för att kanske fokusera lite mer på saker och ting under helgarna. Men det är väl som men hundar som med folk, man behöver lite vila nu och då? Jag hoppas i alla fall att vi får klövarna snart, då skall det spåras i helgen. Skall börja lära Clifford apport nu, han lägger bara ifrån sig saker när vi är ute. Han har svårt för att fatta att han kan ta med sig pinnen/trasan/what ever när vi går. Så det skall jeg lära honom. Någon som har några bra tips?

Jag trodde att vi hade kommit längre när det gäller hundmöten också, men det hade vi inte merkte jag i morse. Några hundar är mer intressanta än andra. Hundar i skogen, inte så intressanta. Hundar längs med vägen/på andra sidan gatan är jätte intressanta. Någon koppling där? Jag fattar ingen ting i alla fall, bara att jag måste träna mera på det.

Nu börjar det bli kallt i alla fall, och det älskar en viss mr Clifford. Har inte sett honom skutta och busa så mycket sen förra året runt samma tid. Han älsker nog vintern mer än sommaren. Lilla skrutten :P Dumt att man har så dålig kamera, vis inte hade jag försökt ta kort på honom i mörkret när vi är ute. Är ju mörkt både på morgonen och på kvällen när jag går ut med honom. Gott att han får luftat sig ett bra tag på dagen också (jag var tvungen att upplysa o det så att ingen tror att jag är världens dåligaste matte).  Nu längtar jag till helgen och till kvalitetstid med min lilla vovve. Bara två dagar kvar :P Då är det också en vecka till Peter kommer hem och samma dag är det 2 år sen jag tog över Clifford!! Shit vad tiden flyger :D 


Lite bilder

Här kommer lite bilder som egentligen skulle varit med igår.


Min vackra farmor och min vackra farfar :D


Ja, det är min favoritplats att ta kort på :P Alla kort blir så vackra på denna bro!


Smygfotade farmor (hon i vinrött) och rullskidsåkarna. Kransmossen i mitt <3

Väldigt snabb dag/kväll igår. Promenerade, busade, bakade och sen var det bums i säng. Tråkigt när dagarna går så snabbt, men jag vill ju egentligen att de skall det. Hade många fina drömmar inatt, sov som en stock! Och jag klarade att gå upp när jag skulle också. Lovade migsjälv att "bara" snooza två gånger idag och klarade det! Var ruskigt surt ute! Fysj, dags att ta på långkalsongene snart? Regn och blåst är inte en bra kombi, i alla fall inte när det är null grader ute. Men skall inte klaga (inte så mycket i alla fall ;))
Tog kort på Cliffords nya bädd igår, men "glömde" att ladda in de. Valet sto mellan te och en nybakad macka eller lägga in bilder... Mackan och teet var för goda för att välja bort ;) Bilderna kommer sen, jag lovar.


Jävlar vad det är jobbigt att cykla i motvind!! Inte alls kul. Kanske det är dags att fixa busskort? Kan inte tänka mig att cykla varje dag nu som det börjar blåsa, regna och kanske snöa... Så börja att promenera igen till jobbet, evt åka bussen hem på lunchen när Elisabeth och Sandra inte kan hjälpa mig med Clifford, och ta bussen hem från jobb? Den där jädrade backen hem tar knäcken på mig! Men vad gör jag inte för min lilla bulle ;)

Farmor & farfar helg <3

Det var verkligen fint att ha farmor och farfar här i helgen. Har saknat de så mycket!!! Vi ses inte så ofta längre då jag bor här och de bor i Oslo, så det var gott att de ville komma till mig och gosa lite :D Liten översikt, skall inte göra så tråkigt för er ;)

Fredag jobbade jag och så kom fm och ff när jag hade kommit hem från jobbet. Det var mycket fint att se när de kom i bilen, blev nästan lite tårögd ;) Vi pratade och drack kaffe, de klappade på Clifford och tyckte att han hade blivit så mycket lugnare och bättre sen förra gången de såg honom. Då var han 11 månader och jättebusig!! Nu är han ju så duktig och fin så det går inte att se att det är samma hund ens! De ble med ut på en kort kvällspromenad och sen blev det kväller.

Lördag gick vi ned till Kransmossen och jag visade fram vårat promenadställe. Vi gick en liten runda och sen åkte vi hem för att fika. Ff köpte en vetestång på bageriet och jag gjorde en kanna kaffe. Nom nom nom. Vi åkte till Systemet (måste ju det när det är norrmän på besök), till Harald Nyborg och köpte ny hundsäng, och till Willys för att handla. Det var väldigt fint, vi hade roligt som få. Älskade fm och ff!! Hemma dissade Clifford den nya sängen då den inte var like mjuk och fin som bia-bädden. Med täcke, filt och lite annat mys blev det bättre och bia-bädden ligger i förrådet numera :P Stor var den nya sängen också!! Skall fota när jag kommer hem. Vi åkte till Jensens Bøffhus och åt trerättars middag. Jävlar vad mätt jag blev! Svärmor Elisabeth var gullig och skutsade oss båda vägar, hon är mycket godt omtyckt då hon tar så gott hand om mig. Finaste Elisabeth!!! Det blev en del läten från grannen som såg på matchen när vi kom hem.. Jag fick inte sova mycket den natten kan jag säga. Inte kul! Gott att han i princip aldrig är hemma.. Nu vet jag hur lyhört det är hemma hos mig och har lite ångest.. Haha. Egentligen inte ;)

Söndag vaknade vi runt 9 och åt en god frukost. Jag måste baka mera bröd för det var mycket gott omtyckt :P Vi gick 4,5 km rundan i skogen, Clifford med långlinan på. Det gick görr bra! Han är så duktig på hundmöten och bryr sig inte om någon går förbi/springer förbi. Var någon slags rullskids tävling där, jätte kul att se på alla som åkte! Blev lite sugen på att prova, men vågar nog inte. Längdskidor är min grej (snö tack?!?!) då det inte gör så ont om man faller :P Köpte fika på vägen hem och gjorde kaffe. Sen var de tvungna att åka hem. Fulla av hundhår var de, men det får man tåla ;) Var sorgligt att se de åka, fm och ff... Saknade de på en gång! Jag glodde på tv i soffan och slängde på "Cast Away" lite senare på kvällen. Trodde inte den skulle vara så sorglig!! Fan vad jag lipade! Gott att Clifford låg i soffan med mig, på min mage och passade på sin mami.
Känner att jag saknar Peter som fan nu och det är jobbigt att hålla det inne.. Vill ju inte vara jobbig och tjatig och berätta det för honom (vet inte om du läser bloggen, om du gör det så ber jag lite om utsäkt...). Hjälper att han har mycket roligt att göra där borta, men jag saknar att se honom, att prata med honom, att pussa och krama... Jaja. Nu är det lite mindre än två veckor kvar till han kommer hem. Vi får ju se vad som händer då.

Måndag försov mig till jobbet, 30 min sen. Men det gör inget.. Jag har kollat alla mina favvobloggar och läst om hur kul ni har haft i helgen. Yay!! Skall slänga upp bilder sen, förlåt att det inte har kommit än. Jag fotar för litet, är ju mycket mysigare att läsa en blogg om det är en bild med, eller hur? Kommer sen jag lovar.
Och till mitt löfte.. Jag skall köpa ankelvikter till mina promenader, "kula" handtlar och/eller vanliga handtlar, rullskridsskor och skydd. Och självklart måste jag ju köpa en klövje till Clifford. Fan vad jag är seg när det kommer till det, men jag klarar inte bestämma mig för vilken jag skall köpa.. Billig eller dyr? Jaja. Vi skall bli "fitta" innan jul :P Lol. 


Jag måste börja läsa mera! Kanske det är lite "sent" att läsa Stieg Larsson böckerna? De verkar i alla fall bra, om det är sant att de är bättre än filmarna måste de vara skit bra!! Älskar att läsa, men gör det för sällan. Fixa på det. Nu skall jag börja gå 60 min morong promenader, är ju "bara" 15 min mer än jag brukar, men kanske det är bättre :P  

Trött!!

Shit vad desorienterad jag blev när jag vaknade.. Jag fattade ingen ting när jag streckte på benen och de hamnade utanför sängkanten?! Såg inget för det var så mörkt, kände bare en varm Clifford som gosade vid min höger sida... Jag har tydigen blivit bufflad i natt! Åt vänster, sen mera vänster osv tills jag låg på tvärs i sängen! Clifford ville kanske ligga helt tätt intill mig och jag har säkert flyttat lite på mig varje gång (varför vet jag inte, det är ju mysigt att ligga tätt....) Fattade lite när jag vaknade i alla fall. Usch! Imorgon är det sovmorgon (längtar). Hoppas fm & ff också vill sova lite längre imorgon. Typ 9 är bra :)

Här har ni två bilder att njuta av så länge. Clifford ville inte posa, så blir töntbild på honom. Jag vill posa, så nu får ni se hur jag ser ut (igen). Skriver mera sen, måste äta lite och få i mig lite kaffe först ;)




(Åååh, de spelarr The Killers på radion... Från förra albumet, sams town heter den väl. Påminner så mycket om Peter och mig ifjol. Hörde BARA på The Killers och John Meyer då :P Massa goda känslor ;))


Det hände inte så mycket igår, om jag skall vara ärlig. Jag var ju "tvungen" att städa och tvätta kläder så det ser lite fint utt till farmor och farfar kommer. De kommer när jag är klar på jobbet, så jag har inte tid att städa idag när jag kommer hem från jobbet heller. Jaja. Det ble att cykla hem i regn och hagel igår. Hade inga regnkläder eller bakskerm på min cyckel så jag ble lite blöt kan man säga. Det brann på låren, kallt var det! Så jag sorterade tvätt och gick ned med den, gjorde lite mat och ned i tvättstugan igen, borjade städa och damsuga, åkte till affären med Clifford, hämta tvätten (som inte sår ren ut.. Dumma tvättmaskin! Skall aldrig tvätta i den mera!) och långpromenad med Clifford. Allt detta på tre timmar!!! Lite duktig var man faktisk! Diskade och duschade när jag kom hem (inte samtidigt, haha) och sen var det bara att lägga sig. Poff så var den dagen över!

Blev jätte irriterad på Clifford och mig själv på promenaden. Nu har han ju varit på "koppel lösa" promenader hela veckan så det var inte så roligt att gå fot i koppel igår. Blev en del skällande från min sida och en frustrerad Clifford. Jag har blivit MYCKET bättre på att säga till när han är duktig, och på att bruka ord när han inte är så duktig. Känner mig lite dum när jag går där och pratar med honom, men orkar inte bry mig. Känner ingen där jag bor ändå så det är inte så viktigt om de tycker att jag är knäpp eller så där. Halsbandet funkar asbra också. Lättare att "guida" honom med ett tjockare halsband! Nu hoppas jag bara att han är snäll när vi får besök och att han inte blir knasiga Clifford. De "gamla" luktar ju så gott vet ni, och är mjuka och goda. Skall bli gott att höra härlig trønder-norska också, finaste dialekten. Deras röser är så fina och påminner så mycket om barndomens ljuva år. Farfar brukade alltid läsa böcker för mig, därav min läser glädja. Åååh som jag ser fram emot denna helgen :D
Vad skall ni göra då? Några planer, eller bara ta det som det kommer?


Onsdags-myyyys

Ja, för se som inte kollar bloggar så tidig så är det en film på Clifford i inlägget under. Måste ses tycker jag. Han ser så gullig ut där han springer och busar.

Jag öppnade ett svenskt bankkonto igår :D Nu har jag samlat på mig MÅNGA vuxenpoäng nu, försäkringar, konto och ägen lägenhet. Oi oi oi. Nu är jag inte bara vuxen i huvudet utan även på papper! Sug på den ni ;) Känns inte som man är 22, känns som att jag har levd längre :P Tack kära "svärmor" för all hjälp jag får av dig! Du är underbar!!!

När jag kom hem hade jag (eller Clifford egebtligen) fått paket på posten. Halsbandet hade kommit! Helt svart, 5 cm tjockt och läckert måste jag säga! Tog kort, men hade inte tid att lägga in dom igår (skall ta lite flera kort idag som är lite bättre). Tog lite kort på mig och mitt "långa" hår också. Känns som att det växer MYCKET varje dag nu. Nu kan jag fläta inbakadfläta på riktigt, och det faller inte ut på en gang. Yay ;) Glömde ju att klippa klorna efter vi hade ätit då jag hellre mysade i soffan lite inan promenaden :P

På väg ut fick jag et sms av Peter, han skrev "6 dagar i Erfjord och så blir man av med tummnageln! Ajajaj!". Ajaj säger jag också! Ville höra lite mer så jag fick ringa upp honom. Hördes inte kul ut! Han hade klämd sin vänstre tumme mellan ett kar och en vägg (om jag uppfattade rätt) så blodet sprutade och han var tvungen att åka till läkaren några mil borta. Där plåstredes han och skall komma tillbaka om en vecka. Stackars plutt!! Det gjorde visst svinont (kan jag tänka mig) och han får tyvärr inte jobbat lika bra i början.. Men det går över och han överlever mad alla fingrar kvar på handen i alla fall. Såna grejer kan ju gå riktigt illa. Var rädd om dig!!! Vill ju att du skall komma hem med alla lfingrar och tår kvar ;) Var väldigt gott att prata med honom, gott att höra hans röst och veta att han har det bra där borta. Dagarna går fort för honom med och han blev väldigt glad när jag berättade om Clifford och hur duktig han är. Lovade att baka pizza-giflar/bullar när de kommer hem 23 okt!!! Då skall han berätta mer. Ville inte lägga på luren, men det blir dyrt att prata länge. Saknar mycket i alla fall.

Fortsatte på promenaden med duktiga Clifford. Hade sele och spårlinan på hela tiden. Han gick fot och var jätteduktig! Lite nyfiken på de som åkte rullskidor, men det var jag med ;) Hundmöten gick JÄTTE BRA!! Fick tre hundmöten och jag tog det lungt varje gång, så det gjorde Clifford med. Gott att veta att han "bara" kollar läget och inte springer bort när han ser en hund. Jag får mer ock mera hopp för varje dag som går. Trodde att han var en "lost cause" när jag fick honom, men gud vilken framgång vi har gjort på bara några månader! Elisabeth sa det bäst! Hon sa att nu är det en fröjd att gå med honom och det gör hon så gärna! Förut ville hon hjälpa till men hon tyckte det var jobbigt att han drog så mycket och inte lyssnade. Nu drar han inte ett dugg (och om han provar gå före nyper hon honom i rumpan, då ger han sig) och han lussnar, tar kontakt (som ni kan se på filmen också) och håller sig nära/sticker inte iväg. Ååååh, det är så härligt att höra!! Vet ju att hon inte hade sagt så om hon inte menade det till 100%! Har dock sagt att de gärna får ha med koppel, även om han får träna på att gå lös. Är gott med lite säkerhet :P

Idag MÅSTE jag tvätta kläder (har även bookat den dåliga tvättstugan bara för att ha sängkläder till mina underbara gäster) och städa hela lägenheten inför imorgon. Skall ta ned och hänga upp lite nya bilder så inte farmor och farfar får ont av att vara i min lägenhet (och jag undviker att ha lååååånga debatter ;)) Hoppas Clifford sköter sig och att farmor och farfar inte blir överfallt. Som farmor säger (bara på norska) "Jag är inte överförtjust i hundar, men de är så himla förtjust imig!" och Clifford älskade farmor första gången de träffades när han fortfarande var en jobbig och busig valp. Nu skall de få se skillnad nu ;)  


Tänkvärt
Just for today, I will count my blessings.
Just for today, I will not worry.
Just for today, I will not be angry.
Just for today, I will do my work honestly.
And, finally: Why just for today?

Bryr mig egentligen inte om sån där new-age grejer, men detta var fan bra sagt!! Fina regler att leva efter :D

Varning för söt tjockis ;)

Peters mamma och lillasyster var ute med Clifford på förmidagen igår (tack så hämskt mycket). Sandra gjorde en film på min lilla bulle när de busade på Kransmossen. Hon sa även att de inte behövde bruka koppel på honom! Vad glad jag blir! Blir så pepp av bra feedback så nu är det bara att fortsätta!!

http://www.youtube.com/watch?v=XQV9fd_TkvU

Gör ett längre inlägg sen. Pratade med Peter i telefonen igår. Det var härligt kan jag säga. Börjar verkligen sakna honom nu. Mer om detta sen :)

Stolt tjej!!

Tack Linda (http://deamon.blogg.se) för de underbara kängorna jag fick köpa och för ditt tålamod när banken strulade. Jag är verkligen SUPER nöjd!! Goda och varma och passar perfekt :D Nu klarar jag mig hela vintern med varma fossingar :D



Gissa vem som gick "lös" igår? Bullen!! Hittade en spårlina när pappa och May-Britt var här, så jag tänkte "finders keepers" och tog den :D Läste i Ellas blog (http://ellapuma.blogg.se) att de hade varit ute på en långpromenad med spårlina så Puma kunde springa lite extra. Tänkte att en sådan grej kunde vara något för oss också, så kan Clifford och jag öva på att han kan vara lös. Trodde ju att linan kom att vara utsträckt hela tiden, att Clifford kom till att vara 15m före eller efter mig hela tiden. Men nej! Han gick i princip runt mig hela tiden. Det mesta han var före mig var kanske 5m!!! Han kom varje gång jag ropade på honom (och fick belöning) och jag gjorde mitt bästa för att inte dra något i linan (gjorde detta en eller två gånger när det kom en bil på vägen hem) annars gick jag bort till honom när han inte kom. Det gick så fantastisk bra! Och han gick fot hela vägen hem!!! Jag är så oerhört stolt!!! Hundmöten gick bättre nu än de brukar (ROLIGT eller hur) och han var inte intresserad av löpare eller andra som promenerade nära oss! Det varmade mitt hjärta kan jag säga!
Han var i alla fall trött när vi kom hem...


Hade verkligen en fullbookad dag igår. Gött egentligen.
Fick mail av mamma att hon hade lite dåligt samvete för at hon inte besöker mig, men hon är rädd för hundar och då är det lite svårt för henne. Jag sa att jag inte kan lämna bort Clifford varje gång hon vill komma, men att jag förstår om hon är rädd och jag vill inte tvinga henne att vara i samma lägenhet som Clifford om hon skall må dåligt av det. Hon vill dock komma ändå, hon fattar att Clifford kommer stanna kvar ett bra tag och att hon får lära sig att lita på honom. Bra mamma! Tycker att hon är jätte tuff! Är inte lätt för en som är hundrädd att umgås med en amstaff (med alla förutfattade meningar som hon har om hunder generellt).  Hon blev biten av en golden när hon var yngre (15 år kanske) och är rädd för alla hundar. Hoppas verkligen att hon vill komma till oss, jag skall göra mitt bästa för att hon skall komma i alla fall. Saknar min mamma!
Clifford kom in till mig i vardagsrummet efter att jag hade ätit middag. Sötnosen! Ser ut som att han har 1km långa klor, dags för vecko-klippningen... Vilka mega tassar han fick... Ser inte ut som min lilla bulle!!!



Satte igång med brödbakandet efter våran asbra promenad. Bakade när jag såg på Ugly Betty (som jag saknat så mycket). Efter House var klart tog jag en dusch och njöt sedan av mina härliga rundstyckor, eller vad fan det nu heter.. Små bröd? Det heter rundstykker på norska i alla fall ;) Gott var det. Varmt nybakat bröd med drottningsylt och kvällsro te. Nom nom nom!

 

Tack för tipsen om bäddar!! Fick tips av Emilie (www.prickig.se) att de hade hårda plastbäddar på Harald Nyborg (som ligger i Borås yay) Och jag hittade på en gång!! Skall fråga "svärmor" om hon kan skussa mig eller om farmor och farfar kan skussa mig i helgen (om vi hittar, jag är ingen bra på att hitta med bil :S)



Äkta artister kan sjunga bra live också :P Känner mig så "tjejig" för att jag tycker denna sången är fin. Mest pga rösten, men ni hajjar kanske ;)
http://www.youtube.com/watch?v=vDv64RaKbCM


Kort och gott :)

Blev mycket cyklande igår, för min del. Pappa tog med min cykel från Oslo, den pasar lite bättre än vad Peters cykel gör. Min är lite mindre och lite lättare att handskas med. Lite dammig bara, men annars inget problem :) Fina cykeln, vi har haft mycket roligt tillsammans :)

Åkte hem och gjorde middag på en gång. Har börjat tänka om jag heller skall äta middag efter jobb ovh sen gå en långpromenad runt 19 eller något. Det är ljus runt motionsspåret fram till 21 så jag har ju tid att  gå rundan om jag vill. Skall prova detta nu, det gick bra igår i alla fall.

Jag gjorde en "flirtpole", en ganska hemmagjord sådan ;) Tog en trasa som jag knöt fast i ett snöre och hittade en pinne på ca 1m när vi var ute på prommenaden. Clifford fattade på en gång vad han skulle göra. Det var jätte roligt!! Han sprang och studsade som en knäppgök och blev överlycklig då han fick tag i trasan. Han började dock att "mörda" trasan, ni vet när de slänger som fan på huvudet och får cp-ryck. Jag vill ju att han skall lära sig att han har "vunnit" när han har fångat trasan i munnen. Blev godis som belöning och mera lek. Höll på sån i 10 min kanske. Jag blev ganska snurrig och ville inte att Clifford skulle bli less. Kanske lite mera idag? På vägen hem var det två killar som gick bakom oss.. Tror aldrig att Clifford har varit så nyfiken på någon, någonsinn!! Han tittade bak hela tiden. Jag korrigerade, vi gick på, men så smygtittade han igen och igen. Vi gick över vägen och han klarade inte släppa dom med blicken! Jätte konstigt.. Jag stannade och väntade tills de var en god bit ifrån oss och började gå hem. När jag kom till lägenheten visar det sig att de bor granne med mig (den ene killen i samma hus, tror Peter känner honom..) den andra i huset brevid! Hoppas dette inte kommer fortsätta. Är ju så tröttsamt!

Är det någon som vet vart man kan köpa hundbäddar i hårdplast? Jag vill ha en sån till Clifford som han kan ligga i på dagarna :) Alla jag ser är små (typ chihuaua storlek) eller till valp, jag måste ju ha en som passar. Jaja. Skall inom Granngården sen om jag hinner, annars tar jag det imorn. Är verkligen tecketid nu! Vitt i gräset och kallt för den lilla gubben. 
Fick sms av Peter igår, han hade klubbat, rensat och fileat sin första lax och var lite stolt tror jag. Jag blev jätte glad och stolt :D Verkar som att han har det bra borta vid den Norska fjorden. Saknar, dock. Massa.
Ha en fin tisdag sötisar!!! 

Helgen som var

VIlken underbar helg! Hände mycket och jag hade en del att hänga fingrarna i :) Fick mms av Peter med kort från huset där de bor. Vilken utsikt! Det var verklige vackert! Sen såg jag massa fina kort som Fabian hade lagt ut på Facebook. Vilken vacker natur de har runt sig. Är verkligen avundsjuk, hade inte gjort mig något att bo ute med fjorden och myst. Tror Clifford hade gillat det också ;)

Fick ett trevligt meddelande om att jag kunde delbetala en soffa från Halens (tack så oerhört mycket Joakim) så jag slog till. Priset var "bara" 4000,- så jag delar på 2 eller 3 gånger. Billigt för en stor soffa med divan. Och gud vad den var god att sitta i! Han precis att fixa iordning den och golvet som var fullt med plast, papp och små farliga kulor då pappa och May-Britt bankade på dörn. Vad glad jag blev när de kom! Och Clifford också. Vi satte oss i den nya soffan och pratade och hade mysigt. Den var inte värst att sova i heller, Clifford och jag campade i vardagsrummet hela helgen :) Line hade fått hem Klumpen också, så vi kollade bilder på honom på Facebook. Jätte söt!

Vi gick ut i skogen på lördag. Regnade lite, men vi hade bra kläder på oss så det var inget problem. Pappa och May-Britt tog med sig svampkorgen och sina svampplockar-knivar och vi gick in på stigarna. Jösses vad de hittade! När de plockade hörde vi två hundar som skällde som satan. Först långt borta, sen närmre och så långt borta. Men ingen ägare.. Detta fortsatte i 40 min kanske, då fick jag öga på den ena hunden. adet verkade som de hade gått villse och att de försökte leta räda på varan! Clifford ble helt knäpp, varför sprang de lösa i skogen och inte honom..? Kanske därför det är koppeltvång på Kransmossen? Mycket villt och mycket skog! jag försökte lokka på hunden men det funkade inte.. Det fortsatte så i 20 min till, då såg vi dom båda och jag frågade pappa om han kunde kika lite noga på de. De hade inget riktigt halsband sa han, bara som en snusnäsduk som satt fast i något. Konstigt. Jag ropade "Hallåååååå" ett par gånger, men ingen svarade. De hade i alla fall hittat varandra och efter 5 minuter var det inget mera skällande. Kanske de hittade sin ägare också? Jag fick i alla fall behålla svampen! Då blev jag en glad tjej!
Vi skulle egentligen på en liten sightseeing i Borås, men vädret var så dåligt och vi var så blöta så vi åkte till systemet och sen på Maxi och handlade. Pappa och M-B ville ge mig något till lägenheten (de hade redan gett mig en helt ny teflonpanna med lock!!! Tack!) Jag fick en sauce pann och en kastrull :D Och två stekspador. Då blev jag väldigt glad!! Behöver ju det. Köpte krukar till mina växter, nya strumpor och mat. Det var gott! Sen fick jag en försenad födelsedagspresent av Line, pengar till tecke till Clifford! Precis vad jag behöver. Kanske jag skall cykla inom Granngården på väg hem och kolla efter något fint :)

Dagarna gick väldigt fort i alla fall. Vi åt på Jensens Bøffhus på kvällen, det var jävligt gott måste jag säga! Komemr åka tillbaka dit. Kanske farmor och farfar är sugen på biff när de kommer? Nom nom nom. Såg på "En vampyrs bekännelser" när vi kom hem, åt godis och hade trevligt. May-Britt låg i divanen och mysade och Clifford fick ligga i fotöljen. Mys gänget!

Söndag var ju kanelbullensdag! Så vi slängde ihop en deg och promenerade när den jäste. Ni kan ju se bilden i förra inlägget, näää vad gött det var! Sen packade mina gäster ihop sina grejer och det var dags för de att åka sin väg. Det var inte roligt. Men de lovade att komma tillbaka. Alltid fin fint när de kommer till mig. De fick med sig några bullar och varsin goda kram. Var väldigt tomt när de åkte... På kvällspromenaden fick jag lite ångest och blev lite ledsen, men Clifford tröstade mig och det gick bättre. Nu är det inte många dagar till jag får besök igen och nästa helgen kanske Peter kommer hem en sväng. Jaja. Här är i alla fall lite kort. Hade inte tur med v¨dret så det blev inte många bilder, tyvärr. Men det kommer, jag lovar!
 




Världens finaste pappa, Clifford och jag :)


Världens finaste Pappa och May-Britt... Också Clifford då ;)


Smygfoto, fina färger och fina människor <3

Underbara helg

Jag berättar mer imorgon. Nu skall jag ligga i soffan och kolla film. Hoppas ni har ätit såna här idag ;)

Hej hej

Besök i dag!!

Jaja, jag vet. Alla dagar bara flyger iväg för mig. Vet inte vad jag skall ta mig till egentligen. Börjar snabbt och slutar ännu snabbara! Jösses säger jag bara. I går, som alla andra dagar, bara försvann! Fick många fina sms'ar från Peter, fick även en mms. Vilken utsikt de har från sitt hus! Rakt ut mot den norska fjorden! Han börjar jobba idag, är spänd på att få veta lite mer sen. Hoppas han skickar sms snart, jag blir ju så nyfiken. Här är i alla fall en bild på mina två killar (ja, de kommer alltid vara mina två killar!) Lite mörkt, men väldigt mysig!


Som sagt, dagarna har bara rullat på. Är jätte trött när jag kommer hem från jobbet. Två dagar nu som jag inta har gått någon powerwalk promenad, har lite dåligt samvete, men jag är så vansinnigt trött när jag kommer hem från jobbet. Tar en macka, går ut med Clifford, men redan på vägen ut märker jag att jag inte orkar hålla tempot och det blir en lite slappare promenad i stället. 
(Ah skit också, jaf hade skrivit JÄTTE mycket, så kukade datorn sig och jag får börja om... Arg!!!) Jaja. Vi gick ned till Kransmossen och tog en vanlig runda i halv fart på 40 minuter. Var jätte många där nede som motionerade. Massa folk där, många fotbollslag och därför många barn som springer, skriker och leker. Bra träning med andra ord. Och så många hundar. Det gick rätt bra med hundmöten. Jag vill dock att han skall se på mig istället för att glo på alla andra som går runt, människor och djur. Hur gör man detta utan att ge 20 godisar varje gång? Eller måste man börja med det? 
Min kära "svärmor" gick ut med Clifford för mig igår. Jag var lite närvös då Clifford har lyckats dra omkull henne några gånger. Hon är ganska liten och då är det inte så lätt att hålla tillbaka honom om han får syn på nåt och man inte är allert. Hon ringde mig och sa ordagrant: "Det är som dag och natt! Vilken skillnad! Han gick fot hela tiden och jag släppte lös honom på gräsmattan så vi kunde leka lite." Vad glad jag blev! Det betyder ju att jag i alla fall har gjort lite framgång och att det nyttar och att det bara är att fortsätta. Jag blev riktigt pepp alltså!

På kvällen gick vi ut och gjorde ett litet lydnadspass med klicker. Jag har sätt lite på träningsklipp att jag har gjort lite fel, eller att jag går för fort fram. Så jag får börja om på nytt och bruka god tid. Det gick skit bra! Clifford såg på mig nästan hela tiden. Har lite svårt för att hålla blicken när han får sin godis under gång, men det blir kanske bättre? Fortsätter så här i alla fall, det verkade gå kanon bra. Tog kort på mina skor också, Jenny ville ju det. Blev inte de bäta korten, då jag har en dålig lampa i vardagsrummet och inte ser så fräsh ut ;) Blir röd i ansiktet när jag duschar, men jag bjuder på det ändå ;)
 
Jag är så jävligt nöjd med mina boots/kängor! De är hur sköna som hälst. Loves them! Och "uggsen" är varma och goda. Bra köp jag gjorde där måste jag säga. Skopunkten är bra grejer ;)

Sandra (Peters fina lillasyster) är snäll och går ut med Clifford för mig sen. Hon är ju så duktig med honom och de är så fina samman! Jag har verkligen världens finaste "svärfamilj", ni är så goda mot mig!!! Hoppas hon ser skillnad på Clifford med ;) Sen åker Line några mil sör i Norge för att hämta sin första hund Klumpen! Skall bli kul att höra hur det går. Och pappa och May-Britt lämnar Oslo kl 15 för att köra till Borås. Ser verkligen fram emot en jätte fin helg med de. Ha en härlig fredag :D

Förrästen, två ting: Jag såg tre Bambi'er på promenaden i morse! Kändes som att det var någon som såg på mig, sen fick jag en konstig känsla i magen.. Kikade lite åt höger och trodde först att det var tre hundar som stog där och glodde (HAHA) men det var tre små rådjur! Fan vad söta dom var! Hjärtet bara dunkade och jag blev helt varm! Verkligen en härlig grej att uppleva! Clifford var nyfiken med skötte sig bra:D Blev ännu gladare då, när jag fick njuta av ögonblicket.
Här har ni en "pepp inför powerwalk" bild på mig också... Tyckte den var lite mysig. Så ser ni att jag även kan vara lite fräsh om jag vill. Hehe

Och ja, jag lovar. Skall verkligen fota järnet nu. Pappa och M-B skall hjälpa :P

Torsdag? Är det du?

Jippi! Torsdag idag, det betyder att det är fredag imorgon och då får jag besök från Oslo :D Gick ganska bra igår. Jag kom på att jag hade för många saker att hinna med före 21.00 så jag bestämde mig för att ta en "vilodag", ingen powerwalk med andra ord. Åkte hem, gick ute med Clifford och till affären. Kom ihåg allt utom smör.. Det var ju lite dumt, nybakat bröd smakar ju bäst med MASSA smör på ;)
Gjorde iordning middag och sen började jag baka. Tiden bara flög iväg! Peter ringde mig lite innan nie och bara "Hej, vi är på väg till Göteborg nu, ville åka lite tidigare..." Tönt, inte skojja sådär med mig, jag blev lite ledsen. Gott att han bara skojjade. Killarna kom och vi kollade på Greys Anatomy, åt nybakat bröd och drack lite kaffe. Det var jätte mysigt! Ville inte att klockan skulle bli 22, då var de tvungna att åka..
Blev ett väldigt fint avsked, kunne inte önskat ett bättre hejdå. Trodde jag skulle börja störtlipa, men det var så himla fint hejdå att jag blev mera glad än ledsen (den du!). Ut med Clifford på en lagom promenad i regnet. Klockan blev 23:40 innan vi gick och la oss. Attans, jag måste sova mera!!!

Kom på en rolig grej. Jag hade för mig att hundmöten hade blivit sämre, men det är bara jag som har för höga förväntningar. I ställe för att se hur långt vi har kommit när det gäller hundmöten har jag fokuserat på att det inte är bra nog. Fy Silje!! Så skall man ju inte göra och det vet jag. Så jag får bara byta fokus, det blir inget bättre av att jag blir irriterad eller frustrerad, då blir ju han det med! Nog om det.

Elisabeth skall ut med Clifford på lunchen idag, gott att inte behöva cykla hem och gott att veta att en jag känner och litar på går ut med lillkillen. Så får hon rörat lite på sig också, alla vinner :P Blir en powerwalk idag igen och klickerträning på kvällen (om det inte spöregnar). Måste hitta ett tecke (värme och rägn) till Clifford.. Det börjar ju bli ganska kallt nu. Vart hittar man tecken som är snygga och inte kostar så mycket? Hoppas ni har det bra och att ni njuter av livet :D


Det glömde jag ju berätta. Nu är både klövarna och halsbandet betalat, så nu väntar jag bara på posten :D Sen hade jag sån tur att Linda (http://deamon.blogg.se) skulle sälja ett par Gortex skor as billigt, jag var fört till kvarn och nu skall de betalas snabbt som tusan så jag får ett par skor till inför vintern. Kanon!!! Nu får jag slänga/ge bort/sälja skor som jag inte brukar. Hatar ha saker som bara ligger men aldrig används. Hurraa!!